Прес-центр25 липня 2017, 14:07

Новий сезон обласний театр розпочне у відремонтованій будівлі, – Юрій Гарбуз

Перебіг відновлювальних робіт приміщення і прилеглої території Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру у Сєвєродонецьку сьогодні перевірив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Завершується капітальний ремонт колишньої будівлі міського театру, яка порядку 15 років знаходилася в аварійному стані. У 2015 році вона була передана в користування переміщеного Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

«Будівля обласного театру готується до відкриття нового сезону, чекає на нього і творчий колектив. Незважаючи на необхідність проведення додаткових робіт, уже у кінці серпня театр урочисто зустріне глядачів», – розповів очільник Луганщини.

На цей час будівельно-монтажні роботи завершені на 85 %. У повному обсязі виконано прокладання мереж комунікацій, прокладання внутрішніх мереж електропостачання, тепло- та водопостачання, каналізації, встановлено комплексну трансформаторну підстанцію, прокладено слабострумні мережі. Також вже оздоблені фасади, ведуться роботи по їх освітленню, встановленню системи відеоспостереження, благоустрою прилеглої території, монтажу обладнання сцени.

Наразі ведеться будівництво фонтану з підведенням мереж та монтаж котельні на твердому паливі. 

Нагадаємо, що у липні на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято протокольне рішення про внесення подання Президенту України щодо присвоєння Луганському обласному академічному українському театру статусу національного.