Прес-центр27 липня 2017, 13:07

Делегація з Житомирщини знайомиться з кращими проектами місцевого розвитку Луганщини

Ця поїздка відбувається у рамках навчального візиту «Огляд кращих практик співпраці влади, бізнесу та організацій громадянського суспільства у реалізації проектів розвитку громадами Сходу України».

На зустрічі у Луганській облдержадміністрації делегація мала змогу поспілкуватися з керівництвом та представниками структурних підрозділів ОДА щодо питань економічних показників, реалізації реформи децентралізації, зовнішніх зносин. Також для гостей була підготовлена презентація нашої області.

Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза активістів з Житомирщини привітала його заступник Ольга Лішик.

Вона зауважила, що, незважаючи на драматичні події останніх років, Луганщина відбудовує економічний та аграрний сектори, залучає інвестиції для розвитку територій.

Також заступник голови облдержадміністрації з вдячністю нагадала про гуманітарну допомогу, яку надала Житомирщина нашій області протягом 2014-2015 років.

До складу делегації увійшли голови об’єднаних територіальних громад, їх заступники, начальники фінуправлінь, представники культури, освіти, громадських організацій.

За час перебування на Луганщині вони також зустрінуться з представниками працюючих в області міжнародних організацій, викладачами та студентами місцевих вишів.

Також на них очікує поїздка до Новоайдарського району та Кремінної, де вони обговорять нагальні питання з керівництвом та громадськістю районів, ознайомляться з культурною спадщиною та центрами соціальної активності.

Зокрема, гостей зацікавив механізм підтримки облдержадміністрацією  малого та середнього бізнесу, критерії оцінки цих суб’єктів та ін.

Делегації представлять результати проектів, спрямованих на місцевий розвиток, ознайомлять з технологіями залучення ресурсів та реалізації цих проектів, прикладами успішної співпраці організацій громадянського суспільства, бізнесу та влади у таких проектах.

Обмін відбувається у рамках Програми розвитку ООН на Сході України «Соціальна єдність та примирення, безпека суспільства».

Нагадаємо, що протягом двох останніх місяців для представників Луганської та Донецької областей відбуваються аналогічні обмінні візити до Івано-Франківської та Житомирської областей, а також Вінниці.