Прес-центр21 липня 2017, 17:07

Ефективність освоєння бюджетних коштів – 90% та повна легалізація пасажирських перевезень, – заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк

Перевірити стан виконання завдань щодо відновлення зруйнованої автодорожньої інфраструктури та мостів, поставлених торік, й окреслити регіональні проблеми, вирішення яких потребує державної підтримки, прибув до Луганщини заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

Під час робочої наради за участю керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, Служби автомобільних доріг та Укртрансбезпеки у Луганській області поряд із проблемами відбудови інфраструктурних об’єктів були обговорені питання експлуатації доріг, зокрема, придбання габаритно-вагових комплексів та організації пасажирських перевезень.

«У рамках пріоритетного проекту з ремонту доріг «Кільце життя» роботи проводяться на 21 ділянці. Вартість проекту близько 265 млн грн. Проте, викликає занепокоєння безконтрольність навантаження на дорожнє покриття і, як наслідок, його передчасна руйнація. Крім того, в аварійному стані перебували шість мостів. Два вже відремонтовані, по два плануємо відновити у 2018-2019 роках», – поінформував Юрія Лавренюка заступник голови Луганської обласної держадміністрації Вадим Данієлян.

Тож, за підсумками обговорення питання, домовились, що для встановлення належного контролю, найближчим часом область придбає два сучасних габаритно-вагових комплекси, ще, як мінімум два, передасть Міністерство інфраструктури України.

Заступник міністра акцентував на недостатньому рівні освоєння коштів на проведення ремонтних робіт, сьогодні це 20 % від запланованого обсягу, та доручив до вересня підвищити показник до 90 %. Адже, в іншому випадку, область не зможе претендувати на додаткове фінансування з державного бюджету.

Також, він наголосив на необхідності проведення повної інвентаризації дорожнього господарства на підконтрольній українській владі території області, оскільки за таких умов з 1 січня 2018 року дорожники зможуть отримувати 35 % зборів з Державного дорожнього фонду на їх утримання.

Заслухавши доповіді щодо стану пасажирських перевезень, Юрій Лавренюк доручив Укртрансбезпеці вжити дієвих заходів щодо їх легалізації .

«Якщо через місяць на внутрішньо обласних маршрутах будуть виявлені нелегали – «полетять голови», – пригрозив високопосадовець.