Архів новин

26 марта 2020

ДПА для учнів 4-х і 9-х класів скасовано

Про це повідомила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій під час онлайн-трансляції на Facebook-сторінці МОН.

«Державна підсумкова атестація учнів 4-х та 9-х класів буде скасована. Відповідний наказ готується у Міністерстві освіти і науки», – повідомила в.о. міністра освіти.

Також за її словами,  у зв’язку з загальнонаціональним карантином Міністерство освіти і науки розробило два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії.

На Луганщині сума виторгу із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій склала понад 768 мільйонів

У регіоні на сьогодні зареєстровано 2887 реєстраторів розрахункових операцій.

Загальна сума виторгу за січень-лютий поточного року склала 768 млн 183 тис. гривень, у тому числі за лютий – 408 млн 265 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Піротехніками області вилучено дев’ять вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 25 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 20,61 га місцевості у Попаснянському районі.

Загалом виявлено, вилучено та згодом знищено 9 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 2 артилерійських снаряди, 4 мінометні міни, 1 граната та 2 підривники.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Медичні заклади Попаснянського району отримали гуманітарну допомогу

Стратегічна гуманітарна ініціатива «Допомога Схід» доправила до району проведення операції Об’єднаних сил гуманітарну допомогу медичного призначення.

Цього разу допомогу отримали амбулаторія загальної практики – сімейної медицини № 2 населеного пункту Тошківка та Нижнянський обласний психоневрологічний диспансер, що розташовані у прифронтовому Попаснянському районі.

Розробляються додаткові заходи щодо недопущення підтоплення шахти Золоте

Про підсумки природоохоронної роботи у 2019 році та основні напрями діяльності на 2020 рік під час засідання колегії доповів директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олег Тіхонов.

Спікер зауважив, що з метою дотримання природоохоронного законодавства протягом минулого року Департаментом розглянуті та погоджені місця та періодичність відбору проб, перелік контрольованих показників для  19 підприємств, які здійснюють водовідведення в басейн річки Сіверський Донець.

Стартувала психологічна онлайн платформа для підтримки прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

Цей потужний ресурс психологічної підтримки розрахований для прийомних батьків, батьків-вихователів, патронатних вихователів, усиновлювачів, опікунів та людей, що планують усиновити дитину, який особливо необхідний під час карантину та в умовах загрози епідемії коронавірусу.

Ініціатором виступило СОС Дитячі Містечка Україна.

Психологічна онлайн-платформа стартувала сьогодні, 26 березня. Психологи та психотерапевти організації проведуть індивідуальні консультації в онлайн-режимі.

Кожна консультація індивідуальна і відбуватиметься по Skype, тривалість 30 хвилин.

На Луганщині СБУ виявила схрони з арсеналом гранатометних пострілів та російським вогнеметом

Служба безпеки України виявила у Луганській області сім місць незаконного зберігання військових засобів ураження.

Із схованки, облаштованої на околицях міста Щастя, правоохоронці вилучили 61 постріл до реактивних гранатометів різних модифікацій, міну 120 мм, чотири підривачі до протитанкових мін і артилерійських снарядів, а також понад 1100 одиниць набоїв різного калібру.

Виявлені засоби ураження зберігалися у покинутому бліндажі та були у бойовому стані.

Минулоріч до обласного бюджету надійшло понад 4 млрд гривень

Про це розповіла директор Департаменту фінансів ОДА Тетяна Анікєєва під час колегії, яку провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Затверджений на 2019 рік обсяг доходів загального фонду виконано на 105,9 %. Основну частину власних надходжень загального фонду обласного бюджету становить податок та збір на доходи фізичних осіб – 83,9 %. У звітному періоді до обласного бюджету надійшло 485,4 млн грн цього податку, що складає 106,1 % до затверджених показників.

Благодійний фонд «Кришталеве джерело» закупив апарати штучної вентиляції легень для рубіжанської лікарні

25 березня благодійний фонд «Кришталеве джерело» передав до інфекційного відділення КНП «Рубіжанська центральна міська лікаря» сертифікати на отримання трьох німецьких апаратів штучної вентиляції легень, а також засоби індивідуального захисту для медичних працівників та медикаменти. На це було виділено понад 2 млн гривень.

Беручи до уваги можливі ризики стрімкого поширення COVID-19, керівництво благодійного фонду вивчило інформацію про потреби медичних установ та найближчим часом «Кришталеве джерело» передасть до лікарень області додаткову допомогу.

Не мовчіть при домашньому насильстві

Нагадуємо, що домашнє насильство – це дії або, навпаки, бездіяльність не тільки фізичного, а й психологічного, сексуального або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї або між родичами, незалежно від того, спільно чи окремо вони проживають.

На Луганщині працює низка служб і установ, які, незалежно від карантинних обмежень, надають підтримку та допомогу постраждалим від домашнього насильства жінкам, чоловікам та дітям.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем Національної гвардії України

Шановні військовослужбовці Національної гвардії України!

Вітаю, Вас, сильних та мужніх, зі святом!

Вже п’ятий рік українці вшановують тих, хто захищає наші вулиці від злочинності, а нашу державу від ворога.

Шість років тому бійці Нацгвардії разом з підрозділами Збройних Сил України з втратами звільняли землю Луганщини. Тоді Ви без сумніву зробили вибір, завдяки якому ми живемо мирним життям.

За повернення конституційного порядку до наших сіл та міст, жителі області у неоплатному боргу перед нацгвардійцями.