Архів новин

18 марта 2020

Ринки закриються з 19 березня – регіональна комісія ТЕБ і НС ввела додаткові запобіжні заходи проти коронавірусу

«Зараз іде мова про особисту відповідальність кожного, адже ми маємо супротив людей, які думають тільки про свої кишені», – заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, відкриваючи засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Засідання було скликане у зв’язку з необхідністю введення додаткових заходів щодо запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19.

За кілька днів СБУ виявила 6 осіб, які розповсюджували фейки про коронавірус

Служба безпеки України припинила діяльність інтернет-агітатора з Одеси, що поширював фейки про COVID-19 та пропагував сепаратизм в інтересах країни-агресора. Також у взаємодії з Нацполіцією до адміністративної відповідальності притягнуто 5 осіб в Чернівецькій та Луганській областях.

Затверджено нову структуру Програми економічного і соціального розвитку Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів нараду з питань погодження структури та робочого плану розробки Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки.

Старобільська центральна районна лікарня одержала переносний дихальний апарат, 4 пульсоксиметра і 2 мішки Амбу

За словами генерального директора комунальної установи «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання» Галини Горбаченко лікарня отримала державну поставку медичного обладнання в рамках підготовки до боротьби з коронавірусом.

Так, в лікарню передали один портативний (переносний) дихальний апарат, чотири пульсоксиметра (для вимірювання насичення крові киснем) і два мішки Амбу (для полегшення дихання).

Крім цього, в лікарні є вісім дієвих дихальних апаратів у різних відділеннях.

Також очікується державна поставка партії медичних масок.

Велике будівництво: в області тривають роботи на дорозі Н-26

Наразі на ділянці км 148 + 000 – км 158 + 000 (між населеними пунктами Сватове – Містки) вже проведені роботи з холодного фрезерування старого дорожнього покриття. Розпочато укладання основи органо-мінеральної суміші.

Тривають роботи з планування узбіч та вирубки порослі.

Через тиждень буде завершено влаштування основи.

Потім очікується влаштування двох шарів асфальтобетону.

Влаштування нижнього шару асфальтобетон розпочнеться після того, як середньодобова температура буде вище 10 градусів.

Минулого року до місцевих бюджетів додатково надійшло 217,6 млн гривень доходів загального фонду (106,7 %)

Про це розповіла в.о. начальника Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина під час апаратної наради, звітуючи про стан виконання місцевих бюджетів за 2019 рік та основні резерви наповнення бюджетів у 2020 році.
Основні бюджетоутворюючі податки: податок на доходи фізичних осіб (70 % від загального збору); єдиний податок (11,6 %); земельний податок, орендна плата (9,7 %.); акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами (1,5 %).

Минулоріч більш ніж 75 млн гривень компенсації отримали сільгосптоваровиробники області за державними програмами

Про це повідомив під час апаратної наради заступник директора  Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін.

Зокрема, спікер зазначив, що за програмою «Державна підтримка галузі тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)» спеціальну бюджетну дотацію за вирощування молодняка великої рогатої худоби отримали 5543 фізичні особи на загальну суму 19,3 млн грн за утримання 14779 голів телят.

Майже 7 млн грн надано 23 сільгосппідприємствам Луганщини за утримання корів.

На Луганщині реалізуються 15 проєктів міжнародної технічної допомоги на 138 млн дол США

Сьогодні, 18 березня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду.

На порядку денному розглядалося питання про міжнародну технічну допомогу як потужний інструмент позитивних змін у регіоні.

Спікером виступив директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин облдержадміністрації Денис Денищенко.

Ринки працюватимуть, але тільки сьогодні до кінця робочого дня, – Сергій Гайдай дозволив розпродати продукти харчування

«Ринки працюватимуть, але тільки сьогодні до кінця робочого дня. Відповідне рішення та зміни до  розпорядження  щодо обмежень, пов’язаних із запобіганням виникненню захворювання на корона вірус, будуть затверджені на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС», – голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай пішов на поступки людям, які торгують на продовольчих ринках.

Важливо! Луганська обласна лікарня розпочала консультації онлайн

Для всіх жителів області під час карантину працює онлайн-поліклініка. Щоб не наражати себе та лікарів на небезпеку зараження коронавірусом можа отримати консультацію онлайн.

Що робити, якщо у вас симптоми ГРВІ

Соціальний відеоролик Міністерства охорони здоров'я України "Що робити, якщо у вас симптоми ГРВІ"