Прес-центр18 березня 2020, 16:03

Затверджено нову структуру Програми економічного і соціального розвитку Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів нараду з питань погодження структури та робочого плану розробки Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки.
Очільник Луганщини зазначив, що Програма буде розроблятись на три роки для успішної апробації середньострокового планування, встановлення стратегічних цілей розвитку області та їх відповідності бюджетам у середньостроковій перспективі, забезпечення послідовності економічної і соціальної політики. Саме встановлення взаємозв’язку між бюджетами всіх рівнів при плануванні витрат на реалізацію проєктів та заходів на середньостроковий період має стати підґрунтям для розвитку області та забезпечить цілісність системи планування регіонального розвитку.
В ході наради розглянуто та затверджено структуру Програми, її розділи, додатки, які сформовані з урахуванням чотирьох розділів Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії, а саме: 1. Економічне зростання регіону: конкурентоспроможність, смарт-спеціалізація, сприятливе бізнес-середовище, 2. Відновлення критичної інфраструктури регіону, 3. Ефективне управління, орієнтоване на людину, 4. Безпека, національна ідентичність та цілісний інформаційний простір та робочий план з її розробки.