Архів новин

30 марта 2020

Штаб із протидії поширенню коронавірусу на Луганщині працюватиме цілодобово, – Сергій Гайдай

Про це заявив очільник області під час засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом.

«Цей штаб діятиме цілодобово. Нагадаю, що із 28 березня на Луганщині запроваджено режим «Червоний». Реагувати на кожну ситуацію будемо миттєво», – акцентував Сергій Гайдай.

На Луганщині для дітей та молоді з інвалідністю проводять онлайн заходи

Про це повідомила директорка Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.

«У зв’язку з карантином, ми були вимушені перенести низку заходів для молоді. Проте, ми не припинили свою роботу, а перейшли у режим онлайн, – розповідає директорка обласного Центру. – За проханням дітей та молоді з інвалідністю області, наш центр впроваджує низку онлайн заходів, які покликані надати психологічну, правову, медико-консультативну та інформаційну допомогу, сприяти творчому та особистому розвитку молоді.

Бути добру: Сергій Гайдай придбав маски для вихованців інтернату та морозильні камери для військових

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай відвідав Сєвєродонецьку обласну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів.

Там він зустрівся з керівництвом навчального закладу та передав медичні маски, які придбав за власні кошти. Всього було віддано 500 захисних масок. Ще понад 3000 медичних маскок буде передано до дитячих будинків та будинків для людей похилого віку.

Як отримати дозвіл для перетину лінії проведення ООС в період обмежувальних заходів

Щоб отримати дозвіл для перетину лінії проведення ООС, де діють обмеження щодо виїзду/виїзду зі сторони Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, необхідно звернутися до Інтернет приймальні Луганської обласної державної адміністрації за посиланням http://old.loga.gov.ua/oda/faq/ та заповнити запропоновану форму із зазначенням відповідних причин.

Заявки розглядатимуть профільні структурні підрозділи облдержадміністрації.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 46,21 %) в області

За 13 тиждень 2020 року, станом на 30 березня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 46,21 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 287,8 на 100 тисяч населення.

При цьому, захворюваність на грип не зареєстрована.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1911 особа, з них 757 (39,6 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 76 хворих, у тому числі 46 дітей віком до 14 років.  

Безробітним платитимуть допомогу з першого дня реєстрації

Допомога по безробіттю буде нараховуватись з 1-го, а не з 7-го дня реєстрації у службі зайнятості.

Таке рішення ухвалили 29 березня на засіданні Уряду.

Після подання заяви за формою ДСЗ, реєстрація безробітного здійснюватиметься з 1-го дня. А призначення допомоги – одразу, без прив‘язки до наявності чи відсутності підходящої роботи.

Крім того, безробітним не треба відвідувати центр зайнятості протягом 30 і більше календарних днів. Співпраця безробітних і кар’єрних радників відбуватиметься дистанційно.

 

Уряд спрощує порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку з карантином

Кабінет Міністрів України спростив порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку з карантином та стали на облік як безробітні – ухвалено відповідну постанову.

Також Уряд компенсує отримувачам субсидій оплату житлово-комунальних послуг у середньому на 300 гривень на період карантину. Це зроблено у зв’язку з тим, що зараз громадяни частіше перебувають вдома і відповідно споживають більше комунальних послуг.

На Луганщині встановлено тимчасові пункти прийому хворих на коронавірусну хворобу

Такі пункти на базі наметів діятимуть на території закладів охорони здоров’я першої хвилі у містах Рубіжне, Сєвєродонецьк, Старобільськ, Лисичанськ та Біловодськ.

До облаштування наметів залучені сили рятувальників та медичних працівників області.

Визначено перелік лікарень для госпіталізації пацієнтів з COVID-19

В Україні 240 закладів були визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Це - лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом. Список цих лікарень буде збільшуватись у разі необхідності. Побачити інформацію про лікарні та рівень їхньої оснащеності можна на новому дешборді НСЗУ.

На Луганщині таких закладів на сьогодні п’ять:

- КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» Рубіжанської міської ради;