Архів новин

01 июля 2023

Усі, хто допомагатиме агресору, отримають відповідь України та всього світу – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, шановні українки!

 Цей день ми завершуємо на Рівненщині – провів чергове виїзне засідання Ставки. Ключові питання безпеки у північних регіонах нашої держави, наші заходи на посилення безпеки. Все, що стосується і кордону, і наших сил ОСУВ «Північ», і українських стратегічних об’єктів – таких, як Рівненська атомна станція, на якій власне й відбулась Ставка.

#Вірю_в_ЗСУ На Лимано-Куп'янському напрямку знищені або підбиті ворожі БМП, дві гармати, міномет, безпілотник і два склади з боєприпасами

Три штурми наших позицій влаштував ворог на цій ділянці фронту за минулу добу, а ще здійснив 12 авіаційних ударів.

З77 разів росіяни застосовували артилерію різних калібрів.

Під час відбиття нападів 27 окупантів було знищено, 64 зазнали поранень.

Підбито ворожі БМП, дві гармати, міномет, безпілотник і два польових склади з боєприпасами, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Мінветеранів з 1 починає впроваджувати інститут помічника ветерана у чотирьох пілотних регіонах

Пілотний проект стартує у чотирьох областях – Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Миколаївській.

Це будуть спеціально підготовлені з відповідними повноваженнями представники громади, які допомагатимуть українським Захисникам і Захисницям адаптуватися до цивільного життя після повернеться з фронту. Отримати належні послуги та соціальні гарантії, пройти програми підвищення кваліфікації та працевлаштуватись, тобто всі питання, всі потреби, які виникатимуть у ветеранів – повинні знаходити супровід і підтримку з боку такого помічника.

Щоп’ятниці у Кремінському хабі в Дніпрі проводитимуться заняття з мовленнєвого розвитку для дітей дошкільного віку

Перше таке заняття було організовано учора.

На уроці маленькі переселенці вчилися впізнавати і називати казкового героя та характеризувати його емоційний стан, відповідали на запитання вихователя, відгадували загадки, малювали.

Разом з фахівцем дошкільного закладу діти грали в рухливі ігри та виконували вправи, які стимулюють розвиток мовлення, дрібної моторики, зорової уваги, мислення, пам’яті.

Планується, що подібні заняття проводитимуться на хабі щоп’ятниці.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, 89.

111-й бригаді територіальної оборони – 5 років

Військову частину А7039 було сформовано 26 червня 2018 року в Сєвєродонецьку. Учора відбулися урочистості з нагоди її п’ятиріччя.

На той час бригада мала у своєму складі лише 23 військовослужбовців.

Із 5-річчям бійців привітав Перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

Із початком російського вторгнення військова частина була розгорнута до штату воєнного часу – це понад 2500 військовослужбовців, котрі боронять нашу землю на передових позиціях.

Уряд підтримав законопроект щодо виплати пенсій громадянам із ТОТ та особам, які тимчасово проживають за кордоном

Кабінет Міністрів підтримав комплексну законодавчу ініціативу Мінсоцполітики щодо пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України.

Зокрема, в її межах врегульовано такі важливі питання:

1. Виплати пенсій громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях або під час тимчасової окупації виїхали на підконтрольну Україні територію.

2. Виплата пенсій особам, які тимчасово проживають за межами України.

Що слід мати вдома, щоб захиститися від наслідків радіаційної аварії

Якщо у вашій місцевості трапилася радіаційна аварія, її можна перечекати в приміщенні. Заздалегідь підготуйте:

- Скотч, плівку, щільну тканину тощо – якщо ви будете залишатися у будинку, а не в укритті.

Радіоактивний пил осідатиме на усіх можливих поверхнях, тому слід ущільнити вікна та двері. Після того – не підходьте до них близько. Не користуйтеся зовнішніми системами вентиляції чи обігріву, зменшіть можливість потрапляння повітря з вулиці.

- Засоби гігієни: мило, шампунь.

Перший прийом пенсійників у ЦНАПі Марківської громади в Києві відбудеться 11 липня

У приміщенні Координаційного центру надання гуманітарної допомоги нашим ВПО Марківської селищної військової адміністрації, розташованому у Святошинському районі Києва по вул. Рене Декарта, 14, працює Центр надання адміністративних послуг.

У ЦНАПі будуть надавати консультативні послуги й співробітники Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Перший прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганщини фахівці пенсійної служби області проведуть вже 11 липня.
 

250 ВПО за тиждень звернулися до ЦНАПу Сєвєродонецької громади в Дніпрі

Жителі Сєвєродонецької міської територіальної громади можуть отримати у ЦНАПі такі адміністративні послуги:

- видача витягу про реєстрацію місця проживання;

- видача довідки про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб з реєстру Сєвєродонецької територіальної громади;

- складання та подання повідомлень про пошкоджене майно через Єдиний державний вебпортал електронних послуг та прийняття заяв для внесення житла до РПЗМ;

- прийом заяв щодо зміни складу сім’ї заявника, який перебуває на квартирному обліку;

Пологовий будинок у Новопскові росіяни облаштували під свій шпиталь, із дівчат у школах так званої «лнр» готуватимуть санітарних інструкторів, ворог активізувався на Кремінщині і Сватівщині

Сили оборони продовжують стримувати росіян на Луганщині, не допускаючи подальшого просування загарбників, – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор 1 липня зранку.

«Вчора росіяни намагалися атакувати у бік Новоселівського, але всі їхні спроби виявилися невдалими – українські захисники надійно тримають оборону і завдають ураження противнику. Також ворог продовжує активність у Серебрянському лісництві, де його теж зупинили», – повідомив Артем Лисогор.