Архів новин

07 июля 2023

Сєвєродонецьке ВПУ отримало 28 ноутбуків

Колективу Державного навчального закладу «Сєвєродонецьке вище професійне училище», педагоги якого є внутрішньо переміщеними особами, для надання якісних освітніх послуг надійшла допомога у вигляді 28 ноутбуків HP INC. NOTEBOOK 255 G9 R3-5425U 256GB/8GB/W11P загальною вартістю 64 747,20 злотих.

Гаджети придбано в межах Програми EU4Skills, яка спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією.

Три спортсмени представлять Луганщину на чемпіонаті світу з водних видів спорту у Фукуоці

За тиждень у японському місті Фукуока стартує чемпіонат світу з водних видів спорту. 

Збірна України зі стрибків у воду буде представлена сімома спортсменами, три яких – з Луганської області.

Це Соф’я Есман, Олег Колодій та Олексій Середа. 

Крім медалей світової першості спортсмени розіграють й ліцензії на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.

Щоб стати володарем олімпійської путівки в індивідуальних видах, потрібно кваліфікуватися до фіналу, тобто потрапити до ТОП-12 найсильніших спортсменів світу, а у синхронних стрибках – посісти місця з першого по третє.

У липні 467 жителям Луганщини перерахували пенсії

Із 1 липня проведено автоматичний перерахунок пенсії особам, які одержують пенсію відповідно до Законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про статус народного депутата», «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Перерахунок проводиться пенсіонерам, яким призначено спеціальну пенсію до 31 грудня 2022 року, із застосуванням коефіцієнту збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,197.

У Київському шелтері-хабі Лисичанська діє група для дітей дошкільного віку

При шелтері-хабі на базі гуртожитку Європейського університету у м. Київ розпочала роботу група для дітей дошкільного віку.

Її відвідують 15 малюків Лисичанської міської територіальної громади.

У цій групі перебувають діти різного віку, тому педагогічна робота побудована з урахуванням індивідуальних та вікових потреб.

Адреса: м. Київ, вулиця Миколи Ушакова, 8А.
 

Рада ВПО – новий механізм взаємодії громади, влади та переселенців

Заступник голови ОВА Катерина Безгинська взяла участь у координаційній зустрічі «Реалізація Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року на місцевому рівні. Повноваження та відповідальність територіальних громад. Представлення обласної Програми щодо соціального захисту. «Рада ВПО» - мета, можливості, діалог».

Презентовано онлайн-мапу медзакладів, де можна отримати психологічну та психіатричну допомогу

Знайти медзаклад, де надають психологічну та психіатричну допомогу, відтепер можна завдяки онлайн-мапі. Національна служба здоров’я разом із Бюро ВООЗ в Україні та Координаційним центром з психічного здоров’я при КМУ презентувала новий дашборд "Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога". Він доступний за посиланням https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-psychiatry?__cf_chl_t...

Постільну білизну, матраци та посуд нададуть ще понад 2000 жителям Луганщини – надійшла допомога до хабу Кремінної

Ще понад 2000 ВПО нашого регіону отримають постільну білизну, матраци та посуд в рамках спільного проєкту Кремінської міської військової адміністрації з Міжнародною організацією з міграції.

Днями до хабу у місті Рівне надійшли 2444 набори постільної білизни, 2444 матраци, 1243 набори посуду та 1379 наборів побутової гігієни.

Видача вже розпочалася, тож невдовзі жителі Луганської області будуть забезпечені найнеобхіднішими речами.
 

У червні продуктову допомогу в хабі у Львові отримали майже 1300 луганчан

У червні продуктову допомогу в хабі у Львові отримали майже 1300 луганчан

У співпраці Старобільської міської військової адміністрації та представництва неурядової некомерційної корпорації «Проджект Хоуп-Зе Піпл-Ту-Піпл Хелс Фаундейшн, Інк» дітям та пільговим категоріям видаються комплекти термобілизни – їх вже отримали 380 ВПО з Луганщини.

За сприяння міжнародних партнерів відвідувачі продовжують одержувати гігієнічні засоби.

#Вірю_в_ЗСУ Двох росіян взято у полон, знищено п’ять ворожих безпілотників на нашій ділянці фронту

Вже багато тижнів росіяни намагаються бути агресивними на Лиманському та Куп’янському напрямках.

Тільки за цю добу вони здійснили шість атак на наші позиції та 19 авіаційних нальотів.

578 разів ворогом застосовувалася артилерія різних калібрів і типів.

Під час відбиття наступів 35 окупантів було ліквідовано, 82 поранено, двох взято у полон.

Також знищено БМП окупантів, мінометний розрахунок і п’ять безпілотних літальних апаратів, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Забезпечити якісною питною водою та продовжити профілактичні щеплення населення доручено облдержадміністраціям Державною комісією ТЕБ та НС

Питання готовності центральних та місцевих органів виконавчої влади забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя населення в літній період були обговорені учора, 6 липня, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем’єр-міністра з відновлення України ― Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор долучився до обговорення питань у режимі онлайн.

Після неявки до військкомату у так званій «лнр» росіяни анулюватимуть водійські посвідчення, у разі неотримання паспорту рф окупанти обмежують пересування всередині міст та сіл, ворог атакував поблизу Кармазинівки

«Поблизу Кармазинівки, що південніше Сватового, спробували просунутися загарбники. Свої намагання витіснити наші війська із займаних позицій ворог підтримував авіацією, але результату не досяг, – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор. – По цьому населеному пункту, а також по Невському росіяни вдарили ще й з повітря».

Не припиняються й обстріли артилерію – минулої доби противник їх спрямував по Білогорівці та Невському.

Втім, втрати росіяни несуть відчутні. За інформацією від військових, лише до Луганська щодня доставляють більше 80 загиблих окупантів.