Архів новин

05 июля 2023

Максимально працюємо з партнерами, щоб наша спільна безпека у Вільнюсі перемогла; усе залежить від партнерів – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Звіт за цей день.

Перше: Ставка – особливо тривале, особливо детальне засідання. Зокрема, щодо безпеки наших стратегічних обʼєктів, наших атомних станцій. Були відповідні доповіді, відповідні рішення і – дуже важливо – контроль за виконанням рішень.

До речі, максимально контактуємо з партнерами для того, щоб ні в кого у світі не було навіть найменшого дефіциту інформації щодо ситуації на Запорізькій АЕС та створених Росією загроз.

На Кіровоградщині ще 178 жителів Луганщини одержали ковдри, постільну білизну, рушники, 248 – продуктові набори

У Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини в Кіровоградській області продовжується видача продуктових наборів, підгузків, одягу тощо.

Так, за минулий тиждень 248 наших ВПО отримали продуктові набори.

Також надано 178 рушників, ковдр та постільної білизни.

Одяг обрали 197 осіб.
 

У Кремінському хабі в Дніпрі викладатимуть англійську для дітей

На базі Кремінського гуманітарного хабу в місті Дніпро відбулося перше безкоштовне заняття з англійської мови для дітей 5-6 років.

Урок-знайомство для малечі провела кремінська волонтерка зі знанням англійської мови Олександра Кравцова.

На вступному занятті викладачка вчила маленьких переселенців вітатися англійською, називати і писати свої імена. Паралельно вони спілкувалися та малювали, проговорюючи англійською базові кольори.

Планується, що уроки англійської для дітей ВПО з Луганської області відбуватимуться у хабі через один вівторок.

Як визначити обов'язковий відсоток платежу при призначенні субсидії

Житлова субсидія призначається домогосподарствам за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальних норм і нормативів та розміром обов’язкового платежу, величина якого залежить від обов’язкового відсотка платежу.

Розмір обов'язкового відсотка платежу за житлово-комунальні послуги визначається для кожної сім’ї індивідуально і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

Що робити, якщо радіаційна аварія застала вас на вулиці?

1. По-перше, необхідно терміново захистити органи дихання. Для цього підійде будь-яка підручна тканина, складена у кілька шарів, або захисна маска. Це допоможе частково зменшити потрапляння радіоактивного пилу в організм.

2. Необхідно якомога швидше зайти у приміщення. Ідеальний варіант – великі будівлі з товстими стінами та мінімальною кількістю вікон.

3. Перед входом у приміщення, за можливості, обережно зніміть верхній шар одягу – це допоможе усунути значну частину радіоактивного забруднення.

На Хмельниччині облаштовують шелтер для ВПО з Луганщини

У будівлі, яка розташована в Солобковецькій громаді Хмельницького району, завершили ремонтні роботи.

Наразі до місця, де планують розмістити до 20 людей з Луганської області, завозять необхідні меблі та обладнання.

Під шелтер для ВПО з Луганщини відвели другий поверх приміщення колишньої лікарні, яке багато років не використовувалось.

Через це необхідно було повністю замінювати стару проводку.

Триває реалізація пілотного проєкту "Гроші ходять за дитиною"

В рамках пілотного проєкту “Гроші ходять за дитиною”, який реалізується Міністерством соціальної політики та ДП “ІОЦ Мінсоцполітики”, сім’ї з дітьми, що мають соціальний статус діти з інвалідністю або діти з багатодітних сімей віком від 7-18 років з числа малозабезпечених, що проживають на територіях, що були в тимчасовій окупації, знаходяться в зоні активних бойових дій, або знаходяться на кордоні з російською федерацією, зможуть отримувати кошти для оздоровлення та відпочинку.

Як отримати кошти на оздоровлення дитини:

В четвер у Дніпрі прийматимуть спеціалісти пенсійного фонду Луганщини

Якщо ви перебуваєте у Дніпрі і вам необхідна консультація спеціаліста Пенсійного фонду України, приходьте 6 липня з 10:00 до 12:00 за адресою: вул. В. Антоновича, буд. 89.

У хабі Кремінської громади прийматимуть спеціалісти ГУ ПФУ в Луганській області.

Слід зазначити, що під час повітряної тривоги Координаційний центр допомоги ВПО з Луганської області не працює.

В такому випадку прийом переноситься на наступний тиждень.

У червні фахівцями Кремінського ЦНАПу надано близько 800 послуг та проведено понад 900 консультацій

Управлінням «Центр надання адміністративних послуг» Кремінської міської військової адміністрації та його віддаленими робочими місцями в Києві та Дніпрі у червні надано такі адміністративні послуги:

Жителі Луганщини почали отримувати липневі пенсії

Станом на 4 липня мешканцям регіону профінансовано вже 66,6 мільйонів гривень пенсійних виплат поточного місяця.

Із них 4,03 тисячі гривень – через АТ «Укрпошта», 66,6 мільйонів гривень – через уповноважені банки.

Також 111,7 тисяч гривень вже спрямовано на оплату лікарняних.

Вибухової травми зазнав волонтер з Харківщини, із Невського евакуйовано чоловіка – його госпіталізували з виразкою шлунку, місцевим роздали набори гігієни

Мінно-вибухової травми та посттравматичного отиту волонтер зазнав 30 червня поблизу Макіївки.

Там його автівка потрапила під російський обстріл. Втім, до лікарні вирішив звернутися лише вчора.

«Також 4 липня з Невського евакуювали ще одного чоловіка. Його госпіталізували до медичного закладу у сусідньому регіоні. На фоні постійних артилерійських ударів по селу в людини загострилася виразка шлунку. Допомогу жителю деокупованого населеного пункту вже надають», – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.