Архів новин

30 июля 2023

Артем Лисогор долучився до засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

На порядку денному важливі питання – забезпечення та охорона енергетичного сектору, бюджетні видатки, міжнародне партнерство. "Луганщина наразі веде активну роботу із залучення іноземних інвестицій для відновлення територій після деокупації. На сьогодні ми вже маємо регіональні резерви, в яких закладено матеріальних цінностей на загальну суму понад 205 млн грн. І працюємо в напрямі подальшого їх накопичення", - наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Глава держави в Івано-Франківську провів засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського в місті Івано-Франківську відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

Як повідомив Глава держави, на порядку денному засідання були три теми: енергетика й захист енергетичної інфраструктури України від російських ударів; міжнародна політика, реалізація Української формули миру та підготовка до Глобального саміту миру, гарантії безпеки для нашої держави й початок переговорів про вступ у Європейський Союз; бюджетні видатки на державному та місцевому рівнях.

Поступово війна повертається на територію Росії, і це неминучий, природний та справедливий процес – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні працюємо у Франківську, на Прикарпатті. Мав честь відвідати наших воїнів, які проходять лікування після поранень. Подякував їм за захист держави, за силу.

І дякую вам за шеврони, хлопці!

Подякував нашим лікарям, медичним сестричкам – пишаємося нашими медиками, усіма, хто рятує життя.

Провели у Франківську засідання Конгресу місцевих та регіональних влад України. Наші громади, урядовці, представники сил оборони й безпеки. Партнери України, які співпрацюють із Конгресом. Була дуже змістовна розмова.

Більше 300 жителям Луганщини надані різні види допомоги в хабі Івано-Франківська

Щотижня у координаційному центрі допомоги ВПО в Івано-Франківську відвідувачі можуть отримати медичну допомогу, консультації юриста БФ «Право на захист», фахівців Луганської обласної служби зайнятості та Пенсійного фонду України.

На поточному тижні цією можливістю скористались більше 40 наших земляків.

У хабі відбувалась видача продуктових наборів для 170 осіб, а також комбінованих наборів – продуктів і засобів гігієни від «Восток SOS».

У понеділок завершується прийом заяв до вишів для вступу на бакалавра, молодшого бакалавра, магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямувань

31 липня о 18:00 завершиться прийом заяв до ЗВО на бюджет і контракт для вступу на бакалавра, молодшого бакалавра, магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямувань.

Після закінчення прийому заяв заклади освіти можуть проводити додатковий набір лише на контракт.

До 5 серпня (включно) триватиме автоматичний розподіл бюджетних місць за алгоритмом адресного розміщення державного (регіонального) замовлення.

Зверніть увагу, що ви зможете отримати лише одну рекомендацію на бюджет.

У хабі в Вінниці віднедавна проводять діагностичні та лікувальні пункції суглобів під контролем УЗД

У Вінниці по вул. Праведників світу, 43-б, з понеділка до п’ятниці з 10:00 до 15:00 веде прийом лікар УЗД КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» Роман Вікторович Максимов.

Крім УЗ-дослідження органів черевної порожнини та малого тазу, легенів, щитоподібної, молочних залоз, лімфатичних вузлів та обстеження суглобів (плечових, ліктьових, кульшових, колінних, суглобів кистей та стоп) він також проводить діагностичні та лікувально-діагностичні пункції суглобів під контролем УЗД.

Обстеження безоплатні.

Необхідно мати електронне направлення.

У межах ініціативи Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров`я продовжується комунікаційна кампанія "Ти як"?

Як допомогти дитині подолати страх повітряної тривоги?

У малюків все частіше проявляється страх раптової небезпеки — шуму, вибухів, сирени. Зустрічаються випадки, коли діти ховаються під ліжко чи у шафу. Як зарадити в такій ситуації?

Важливо пам’ятати, що діти дуже емпатичні, вони вбирають емоції та поводяться так само, як батьки. Тож аби знизити рівень тривоги у дитини:
- навчіться зберігати спокій;
- уникайте психологічних напружень у родині;
- сформуйте для дитини особисту навичку заміни.

25 тисяч євро на розвиток бізнесу: українські компанії зможуть отримати гранти

За фінансування Європейського Союзу та Уряду Німеччини Український фонд стартапів запускає Велику грантову хвилю для українських підприємців. 30 малих і середніх компаній, які створюють інноваційні продукти та послуги або хочуть розширюватися на експорт, можуть отримати гранти до 25 тисяч євро від EU4Business. Їх виберуть незалежні експерти. Загальний бюджет грантів — 750 000 євро.

Обласна служба зайнятості пропонує роботодавцям скористатися низкою програм компенсаційних виплат за працевлаштованих

Луганська обласна служба зайнятості нагадує роботодавцям, які релокувалися з окупованої території нашої області, продовжують працювати чи намагаються відновити або розпочати свій бізнес в будь-якому куточку країни, про можливість отримати послуги онлайн.

Зокрема, діє багато різноманітних програм компенсаційних виплат від держави роботодавцям за працевлаштованих співробітників.

Вся процедура відбувається за допомоги електронних сервісів.

Телефони для консультацій: 050-140-81-02, 095-167-51-08.

Відновлено доступ до реєстру Гірської територіальної громади – за послугами можна звернутися у Богданівці та Корсунь-Шевченківському

Відтепер жителі Гірської територіальної громади можуть звернутися за отриманням витягу з реєстру територіальної громади, а також внести до нього зміни.

Отримати зазначену адміністративну послугу можна у відділі «Центр надання адміністративних послуг» Гірської міської військової адміністрації, який знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, село Богданівка, вулиця Шевченка, 32Г, телефон для запису та консультацій +38 067 711 98 57.

#Вірю_в_ЗСУ На Лимано-Куп’янському напрямку у полон взято п’ятьох росіян

Із артилерії різних калібрів та видів загарбники 480 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

За добу на цій ділянці фронту ліквідовано 35 окупантів, 65 поранено, ще 5 – взято у полон, – повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Знищено ворожий танк, БТР і два польових склади з боєприпасами.

Тричі на тиждень ВПО в Дніпрі отримують консультації з пенсійних питань у хабі Сєвєродонецька

Щотижня з середи по п’ятницю в м. Дніпро співробітником ГУ ПФУ в Луганській області проводиться прийом мешканців нашого регіону.

Звертатися необхідно до Центру надання адміністративних послуг м. Сєвєродонецьк, який знаходиться в приміщенні гумхабу за адресою: вул. Петра Калнишевського, 27-К (лівий берег).

Графік прийому: середа, четвер, п’ятниця з 10:00 до 15:00.
 

У Сватовому окупанти вже втретє вимагають підтвердити право власності на житло, навколо Рубіжного ретельно перевіряють кожну автівку, атаки ворога відбиті від Новоєгорівки та Білогорівки

«Поблизу Новоєгорівки, що на Сватівщині, та Білогорівки спробували атакувати росіяни у суботу. На нашій ділянці фронту вони мають потужне угруповання підрозділів повітряно-десантних сил і піхоти, не рахуючи вже низку приватних військових компаній, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Але жодне з цих намагань не принесло їм результату. Кожен штурм супроводжується щільною артилерійською підготовкою – цього разу масовані удари витримали Невське та Білогорівка».