Архів новин

10 июля 2023

Україна буде в НАТО, працюємо над алгоритмом набуття членства – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Отже, Україна – напередодні Вільнюса. Саміту НАТО, який може стати саме таким, який потрібен і нашій державі, і всьому Альянсу, глобальній безпеці.

Надзвичайно активно працюємо цими днями! Ще активніше, ніж будь-коли. І хоч ця робота майже на сто відсотків зараз – за лаштунками, її значення не менше, ніж будь-якої публічної роботи.

#Вірю_в_ЗСУ Наші захисники знищили на Лимано-Куп’янському напрямку російські танк, БМП, безпілотник «Ланцет» і два склади з боєприпасами

416 разів ворог застосовував артилерію на цій ділянці фронту та здійснив шість авіаційних нальотів за добу.

Під час чотирьох штурмів з боку росіян українські військові ліквідували 33 окупантів, 77 – поранили.

Підбиті танк, БМП, знищено безпілотний літальний апарат «Ланцет» та два польових склади з боєприпасами противника, – зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Своїх дітей маємо оздоровлювати ми, а не приймаючі громади, - Артем Лисогор доручив охопити відпочинком максимальну кількість маленьких луганчан

Громади Луганської області продовжують оздоровчу кампанію «Літо-23».

З цього питання на апаратній нараді начальнику Луганської обласної військової адміністрації Артему Лисогору доповіла директор Департаменту соціального захисту населення Олена Поліщук.

За її словами, у липні до оздоровчих закладів поїдуть 484 дитини, а у серпні – 711.

Це 100% тих, хто звернувся до місцевих військових адміністрації. У червні цей показник був дещо нижчий: 315 дітей, але за дорученням очільника області за цю роботу керівники територій відповідають особисто.

У гуманітарних хабах при Гірській громаді ще майже 1000 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу

У Київському хабі продовжилася видача продуктових наборів від держави та благодійного фонду «Восток SOS», сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції, термобілизни.

Відвідувачі отримували консультації спеціалістів Луганського обласного центру зайнятості та благодійного фонду «Право на захист».

Працівники ЦНАПу в Богданівці консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, наші земляки одержували підгузки та продуктові набори.

Будівельні послуги, витяг про несудимість та теоретичний іспит для отримання водійського посвідчення: Уряд розширив перелік сервісів у ЦНАП

Відтепер українці зможуть отримати ще більше адміністративних послуг в одному місці, замість відвідувань різних держустанов. Кабінет Міністрів України розширив перелік сервісів у ЦНАП.

Про формування складу координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при облдержадміністрації

У зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 18.04.2023 № 364 «Про затвердження Типового положення про координаційну раду з
питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевому органі виконавчої
влади, органі місцевого самоврядування» управлінням молоді та спорту проводиться робота щодо створення координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при
облдержадміністрації.

Майже 6800 переселенців звернулися за допомогою до хабів Сєвєродонецької громади в Тернополі та Дніпрі в червні

Впродовж червня там видано 6785 продуктових та 102 сімейні гігієнічні набори.

Крім того, 446 малюків забезпечено підгузками та 17 - дитячим харчуванням.

Переселенцям з Луганщини, які зареєстровані у хабі в Дніпрі (просп. Калнишевського, 27К), надано 6378 продуктових наборів.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) ВПО з Луганської області отримали 307 продуктових та 102 сімейні гігієнічні набори.

Графік роботи хабів: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Попри війну ми не повинні забирати у дітей свято

До Дня Святого Миколая влаштували урочистості для малечі, яка виховуються у дитячих будинках сімейного типу та інших формах сімейного піклування. Вони найбільше потребують уваги та любові.

Вручили кожному солодкі пакунки за підтримки Почесного консула Литовської Республіки у Луганській області Робертаса Габуласа та відвезли дітлахів на виставу «Скудж та різдвяне диво», аби вони хоч на трошки забули про окупацію своїх домівок і війну.

Витяги з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, видаються виключно безкоштовно

Рідні зниклих безвісти осіб можуть безкоштовно отримати витяг із Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Для цього необхідно звернутися з відповідною заявою до Департаменту інформатизації Міністерства внутрішніх справ. При цьому жодні кошти із заявника не стягуються.

Реєстр працює в штатному режимі, витяги видають у порядку черговості заявників протягом 30 календарних днів з дати надходження заяви до МВС.

Ще 96 родин на Івано-Франківщині забезпечені засобами гігієни, понад 350 – продуктами харчування

На тижні, що минув, 96 родинам вимушених переселенців з нашої області, які мешкають на Франківщині, передані набори із продуктами та засобами гігієни від БФ «Восток SOS».

Допомога від донора надавалась в ті родини, де є особи з інвалідністю І та ІІ груп, а також пенсіонери 70+.

Паралельно тривала видача продуктових наборів від обласної державної адміністрації. Із вівторка по суботу їх отримали 354 наших земляка.

Більше 20 осіб звернулися за медичною допомогою безпосередньо у місцевому хабі для ВПО з Луганщини.

Важкоатлетка Ганна Калашник здобула три срібні нагороди на чемпіонаті Європи серед дівчат до 17 років

У Молдові завершується чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15-17 років.

Представниця Луганської області Ганна Калашник у ваговій категорії понад 81 кг здобула три срібні медалі.

У ривку Ганні підкорилася вага 90 кг, у поштовху – 115 кг, у сумі двоборства – 205 кг.

Загалом на рахунку команди Луганської області на чемпіонаті Європи дев’ять нагород (ода золота медаль та вісім срібних).

Вітаємо!

 

СНУ ім. В. Даля надали офісну техніку на півмільйона гривень

Університет отримав від Апарату Верховної Ради України партію обладнання, зокрема: персональні комп'ютери, монітори, принтери та інше необхідні для навчання комплектуючі.

Техніка надана від Бундестагу.

Це допоможе повноцінно відновити діяльність університету і офлайн навчання.

Із початком повномасштабного вторгнення університет опинився в скрутному становищі – була зруйнована освітня інфраструктура вишу, здійснене вимушене переміщення із зони бойових дій.

На Рівненщині жителі Луганщини отримують матраци, постільну білизну, посуд, набори гігієни

Протягом тижня майже 1000 внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону отримали продуктові набори у гуманітарних штабах Кремінської міської військової адміністрації.

На Рівненщині відвідувачам хабу видавалися продуктові набори, дитячі підгузки, надавалися консультації із соціальних питань та адміністративних послуг. Переселенців приймав отоларинголог КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської міської ради».

За відсутності мобільного зв’язку в Сєвєродонецьку користуються раціями, лікарям в Старобільську погрожують депортацією, авіаудар нанесено по Серебрянському лісництву

Українські військові втримують усі намагання ворога просунутися на Луганщині, завдаючи росіянам значних втрат, – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор 10 липня зранку.

«Ворог не має успіху, не дораховує особовий склад, однак продовжує кидати в бій резерви, – каже Артем Лисогор. – Обстрілює населені пункти і наші позиції навколо Серебрянського лісництва. Вчора завдав по цій території авіаційних ударів. Під вогонь російської артилерії потрапили Невське та Білогорівка».