Архів новин

02 июля 2023

Ніколи українські береги не терпітимуть окупанта – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні – в Одесі, передусім для того, щоб привітати наших воїнів Військово-Морських сил Збройних Сил України з їхнім професійним днем. Привітати й подякувати за сміливість, за героїзм, за надзвичайно круті результати для України, які вони здобули та здобувають.

Достатньо лише згадати, які амбіції були в Росії на початку повномасштабної агресії та які з тих амбіцій тепер на дні Чорного моря.

У хабі в Івано-Франківську приймають лікарі, юристи, служба зайнятості

Із вівторка до суботи у Франківському хабі ведуть прийом спеціалісти різного профілю, триває видача продуктової допомоги ВПО з Луганщини.

Там є можливість отримати медичну допомогу (дистанційно і на особистому прийомі) від лікарів різних установ нашої області.

Графік прийому і контактні телефони спеціалістів є у телеграм-каналі: https://t.me/LgvIF.

Щовівторка наших переселенців консультує юрист БФ «Право на захист» з питань внесення відомостей до реєстру про пошкоджене майно, відновлення втрачених документів тощо.

Додаткова сесія до магістратури: як взяти участь

Вступники, яких було зареєстровано для проходження ЄВІ / ЄФВВ, але які з поважних причин не змогли взяти участі в основній сесії магістерського випробування, матимуть змогу пройти тестування під час додаткової сесії.

Для цього вони мають протягом трьох календарних днів із дня проведення вступного випробування включно надіслати заяву щодо участі в додатковій сесії до того регіонального центру оцінювання якості освіти, на території обслуговування якого мали проходити ЄВІ/ЄФВВ.

Майже 2,5 тисячі сімей з Луганщини в червні отримали гігієнічні набори в хабах Попаснянщини

Зокрема, у Черкасах їх від Міжнародної організації з міграції одержали 1127 родин.

Крім того, в хабі, яким керує Попаснянська громада, видано 2606 продуктових наборів.

Через відділення АТ «Укрпошта» оформлено відправку 9704 посилок.

А ще там надають консультації юрист, психолог, спеціалісти з пенсійних питань та стосовно зайнятості населення, приймають медичні працівники.

У Новомосковську в червні жителям Луганщини видано 1997 продуктових наборів. Одяг та іграшки обрали 56 осіб. Охочі могли звернутися до психолога та лікаря.

Порядок призначення субсидії удосконалили - як подати спрощену заяву

13 червня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 601 «Про реалізацію експериментального проекту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу твердого та рідкого пічного побутового палива», якою передбачено запровадження експериментального проекту з удосконалення порядку надання населенню житлових субсидій.

Щосереди у Марківському хабі в Києві надаватимуть консультації з питань зайнятості

Співробітник Луганської обласної служби зайнятості прийматиме переселенців у Координаційному центрі надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам Луганської області при Марківській селищній військовій адміністрації в Києві.

Консультації проводитимуться щосереди з 10:00 до 15:00 за адресою: м. Київ, Святошинський район, вул. Рене Декарта, 14.

#Вірю_в_ЗСУ Три російські танки Т-72, три БМП та шість БТР-80 знищено на нашій ділянці фронту

10 разів ворог намагався атакувати на Лиманському та Куп’янському напрямках, завдав 603 удари різними типами артилерії та здійснив дев’ять авіаційних нальотів.

Під час відбиття атак росіян ліквідовано 77 окупантів, 195 зазнали поранень, один потрапив в полон.

Упродовж тижня ВПО з Луганщини в гумхабах Сєвєродонецької громади отримали 763 продуктових набори

У Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К) нашим переселенцям видали 763 продуктових набори, підгузками забезпечено 34 малюка.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) ВПО з Луганської області протягом тижня одержали сім сімейних гігієнічних наборів. Очікується доставка нової партії продуктових наборів.

Графік роботи хабів: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Хаб у місті Дніпро: https://t.me/s/severhabdnipro;

Хаб у місті Тернопіль: https://t.me/s/ternopol_hub.
 

Колаборантів російські спецслужби перевіряють на наявність рідних на неокупованих територіях, затриманих за телефонний дзвінок в Сєвєродонецьку відправляють рити окопи, росіяни спробували йти уперед поблизу Невського

«Окупанти продовжують терор цивільного населення, відкриваючи вогонь з артилерії по наших селах. Вчора знов обстріляли Невське та територію навколо нього, а також Діброву та Білогорівку. По останній ще й завдали авіаційний удар, – повідомив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Противник спробував просунутися південніше Діброви, але нічого в нього не вийшло. Невдалими виявилися й намагання росіян поблизу Невського. Атаки відбито, проте, вкотре наголошу, в населеному пункті залишатися небезпечно!»