Архів новин

13 июля 2023

До країн «Великої сімки», із якими ми вчора погодили гарантії безпеки для України, приєдналися вже шість держав – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Короткий звіт за цей день.

Перше. Нарада з керівником Служби безпеки України Малюком. Нарада з керівниками розвідки: ГУР – Буданов, зовнішня розвідка – Литвиненко. Дуже уважно аналізуємо ситуацію – усе, що пов’язане з війною, і все, що важливо для внутрішньої безпеки.

До Невського, Макіївки та Греківки доставлено хліб, продукти та засоби гігієни. Зібрані заявки щодо поновлення пенсійних виплат

До Невського, Макіївки та Греківки доставлено хліб, продукти та засоби гігієни. Зібрані заявки щодо поновлення пенсійних виплат

Поліцейські Луганщини супроводили старосту, яка зібрала заяви в мешканців селищ Невське, Макіївка та Греківка на відновлення пенсійних виплат, та доставили й роздали кожному передані від Красноріченської територіальної громади - свіжий хліб, а від Червоного Хреста України - продуктові та гігієнічні набори.

Також вдалося на деякий час розгорнути супутниковий зв’язок Starlink, щоб люди змогли зателефонувати рідним.
 

Майже 1400 жителів регіону звернулися цього тижня до хабів Попаснянської громади

Зокрема, у Черкасах луганчанами видано 530 продуктових наборів. Через відділення АТ «Укрпошта» оформлено відправку 399 посилок.

Одяг отримали 92 особи. Охочі зверталися за консультаціями до юриста.

У Новомосковську переселенці одержали 245 продуктових наборів. Одяг та іграшки – 26 ВПО.

Прийом вели юрист та лікар.
 

"Гарячі лінії" Офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

В Офісі Уповноваженого нагадують, що будь-яка інформація про зниклих безвісти за особливих обставин є дуже важливою для подальших пошукових дій.

Три стрибуни у воду з Луганщини виборюватимуть в Японії світові нагороди та олімпійські ліцензії

Завтра в японському місті Фукуока стартує чемпіонат світу з водних видів спорту.

Наші стрибуни у воду Олег Колодій, Соф’я Есман та Олексій Середа, які увійшли до складу національної збірної, вже дісталася місця проведення чемпіонату і провели підготовчі тренування.

Крім медалей світової першості, спортсмени розіграють і ліцензії на Олімпійські ігри в Париж-2024.

Щоб стати володарем олімпійської путівки в індивідуальних видах, потрібно кваліфікуватися до фіналу, тобто потрапити до ТОП-12 найсильніших спортсменів світу.

Які документи потрібно підготувати на вступ до автошкіл для людей з інвалідністю

Це заява на ім'я директора автошколи, копія паспорта, кольорова фотографія 3,5x4,5 та копія ІПН. Також одним з найважливіших документів до вступу є медична довідка, оскільки до навчання в автошколах допускаються особи, які не мають медичних протипоказань для керування транспортними засобами категорії «В».

Через війну кількість осіб з інвалідністю зростає не лише серед захисників та захисниць, а й серед цивільних. Разом з тим, МВС прагне охопити й тих людей, які набули інвалідність ще до війни, або мають вроджену інвалідність та уже давно мають намір стати водієм.

Зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО

11 липня Уряд прийняв постанову «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО.

Зокрема, для всіх внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу зараз, з 1 серпня 2023 р. буде автоматично продовжено виплату допомоги ще на 6 міс. Розмір допомоги для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн та для інших осіб – 2 тис. грн.

92 жителів Луганщини упродовж тижня прийняли лікарі у хабі в Вінниці

Також працівниками Рубіжанського центру надання соціальних послуг надано 83 послуги інформування та 18 консультацій.

Видано 262 продуктові набори та 12 упаковок дитячих підгузків.

Спеціалістом управління житлово-комунального господарства надано сім консультацій з питань реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна.

Із правових питань приймав представник благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

Консультації сімейного лікаря отримали 44 особи, ще 46 – телефоном.

48 особам проведено огляд та вимір артеріального тиску.

#Вірю_в_ЗСУ П’ять безпілотників, дрон, склад з боєприпасами, дві БМП, міномет «Тюльпан» та дві САУ «Акація» знищили українські військові на нашій ділянці фронту

Противник накопив на Лиманському та Куп’янському напрямках потужне угруповання із представників повітрянодесантних та піхотних підрозділів, бойового армійського резерву та територіальних військ, приватної військової кампанії «ветерани» та штурмових рот «шторм зед».

За добу 665 разів ворог обстрілював наші позиції з артилерії та завдав 11 авіаційних ударів.

Три рази росіяни намагалися штурмувати – двічі біля Новоселівського і одного разу в районі Білогорівки.

У Києві відкрито літній майданчик для дітей ВПО з Лисичанської громади

Майданчик працюватиме протягом липня на базі Лисичанського шелтеру-хабу в Києві (вул. М. Ушакова, 8А) з 09:00 до 13:00.

Відпочинок організовано для 37 дітей віком від 6 до 16 років, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Супровід дітей здійснюють педагогічні працівники закладів освіти, культури та спорту Лисичанська, які організовують змістовне та пізнавальне дозвілля.

Практичні психологи сприятимуть психологічному розвантаженню дітей. Також хлопчики та дівчата матимуть можливість підвищити свою рухову активність.

Через високі ціни жителі Рубіжного вимушені їздити за їжею до Старобільська, окупанти посилили перевірки при в’їзді до Кремінної, атаки ворога відбито під Новоселівським

«Окупаційні війська вчора намагалися просунутися на Сватівщині, атакуючи в районі Новоселівського, але із втратами в особовому складі вимушені були відійти, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Практично щодня по Білогорівці росіяни завдають авіаційні удари. Іноді – по декілька разів на день. Не припиняються й обстріли з артилерії різних типів. Цього разу удари завдані по Невському, Білогорівці та території Серебрянського лісництва, яку вже важко називати лісом».

Уперше за час незалежності ми сформували фундамент безпеки для України на шляху до НАТО – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Повертаємося додому із хорошим результатом для нашої держави, дуже важливо – для наших воїнів. Хороше посилення зброєю. Це й ППО, і ракети, і бронетехніка, і артилерія.