Архів новин

24 июля 2023

Луганщина залучає міжнародну підтримку

До Луганської обласної військової адміністрації завітала делегація Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України.

Начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор обговорив з Головою КМЄС Рольфом Холибо потреби Луганщини та процес реформування сектору цивільної безпеки.

Росія повинна щодня втрачати – це справедливо – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Короткий звіт за цей день.

Провів Ставку – спеціальний формат. Найбільша увага – до фронтових питань.

Артем Лисогор про події на Луганщині – 24 липня, вечір (відео)

Артем Лисогор про події на Луганщині – 24 липня, вечір:

- найскладніша ситуація на Сватівському напрямку – там точаться важкі бої;

- деякі позиції ворог намагався стерти з лиця землі, але наші військові їх повернули;

- сьогодні там спалено сучасний російський танк Т-90 «Прорив»;

- загарбники посилили артилерійську підготовку та збільшили кількість авіаційних нальотів;

- на окупованій території зросла кількість блокпостів, перевірки населення відбуваються ретельніше;

До хабів Гірської громади за тиждень звернулися 1450 наших ВПО

У Київському хабі тривала видача сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції, термобілизни. Відвідувачі також отримували консультації спеціаліста центру зайнятості, юриста, лікаря.

Працівники ЦНАПу в Богданівці консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, наші земляки одержували продуктові набори, надавалися консультації медичної сестри та з питань працевлаштування.

Триває експериментальний проект щодо запровадження інституту помічника ветерана

У чотирьох областях — Вінницькій, Львівській, Миколаївській та Дніпропетровській — вже подано більше 200 заяв бажаючих долучитися до цієї ініціативи.

У зазначених регіонах створено комісії, які проводитимуть співбесіди з кандидатами у помічники ветеранів.

Вже у серпні обраних учасників спрямують на навчання та згодом - на працевлаштування.

Ще пʼять областей — Закарпатська, Сумська, Київська, Полтавська та Харківська — виявили бажання долучитися до експериментального проекту щодо запровадження інституту помічника ветерана.

У Кремінському хабі в Рівному жителям Луганщини надали ще 1373 матраци та набори постільної білизни

Також там видавали продукти та дитячі підгузки. Працівники координаційного центру підтримки ВПО на минулому тижні сформували 1675 харчових пакунків, які вже відвантажені до інших хабів громади. Приймали медичні працівники, фахівець центру зайнятості, надавалися консультації стосовно зруйнованого майна та отримання адмінпослуг.

У цьому хабі тривала видача благодійної допомоги від Міжнародної організації з міграції. За тиждень роздано 1373 матраци, 1373 набори постільної білизни, 817 наборів посуду та 876 гігієнічних наборів.

Особливості чинності паспорта громадянина України протягом періоду воєнного стану

Під час воєнного стану є певні особливості щодо чинності паспортних документів.

При досягненні певного віку (25 і 45 років) у паспорт має бути вклеєно нове фото.

Але якщо під час воєнного стану з тих чи інших причин таке фото не вклеєно, паспорт зберігає чинність протягом воєнного стану і 30 днів після нього. Таке роз'яснення надала Державна міграційна служба України.

У ДМС також роз'яснили, що якщо закінчився строк дії паспорта-картки, то протягом дії воєнного стану і 30 днів після нього документ зберігає чинність.
 

У Харкові по середах приймає спеціаліст з питань зайнятості населення

Щосереди в Нижньодуванському гуманітарному штабі у м. Харків надає консультації спеціаліст Луганського обласного центру зайнятості.

Зі своїми питаннями ви можете звертатися за адресою: м. Харків, вул. Данилевського, 38, з 10:00 до 12:00 кожної середи.

При собі мати довідку ВПО.

Збірна України зі стрибків у воду посіла п’яте місце на чемпіонаті світу – представник Луганщини виборов дві ліцензії на Олімпіаду

Це кращий результат національної команди за останні 25 років. Вище наша збірна підіймалася лише у 1998 році, коли здобула дві золоті нагороди і увійшла до трійки найкращих.

На цьогорічній світовій першості срібло у синхронних стрибках з вишки вибороли Олексій Середа, який представляє Луганщину, та Кірілл Болюх.

Безоплатне УЗД-дослідження наші ВПО можуть зробити у хабі в Вінниці

Із понеділка до п’ятниці з 10:00 до 15:00 там веде прийом лікар УЗД Роман Вікторович Максимов.

Зокрема, проводяться дослідження внутрішніх органів, легенів, суглобів, щитоподібної залози, молочних залоз, лімфатичних вузлів та ін.

Обстеження – безоплатні. Із собою треба мати електронне направлення.

Запис на прийом та запитання за телефоном 096 233 37 77, пн-пт з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Вінниця, вул. Праведників світу, 43-б.

Слідом за Рубіжним окупанти ізолюють інші прифронтові міста, у Троїцькому поменшала кількість порожнього житла, українські військові стримують росіян на Луганщині

«І на Кремінщині, і на Сватівщині наші Сили оборони відбивають намагання ворога покращити своє становище, – наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Важкі бої точаться на декількох ділянках фронту. Противник веде нескінчені обстріли сіл. Страждають Невське, розташовані поряд населені пункти, де ще залишаються люди, а також Білогорівка. Авіаційних ударів росіяни завдали по Серебрянському лісництву».

Скоротити переміщення населення до мінімуму – таке завдання поставила перед собою окупаційна влада прифронтових міст, шукаючи тих, хто допомагає ЗСУ.