Архів новин

20 июля 2023

Люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо й правильно – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, дорогі українці, українки!

Перше – хочу подякувати всім, хто допомагає нашим людям, нашим містам подолати наслідки російських ударів. Одеса й область, Миколаїв, Запоріжжя, Житомирщина, Харків, прикордонні області, Донеччина...

Стежте за розподілом ноутбуків для навчальних закладів. Запрацював інтерактивний дашборд

Міністерство цифрової трансформації разом із Міністерством освіти і науки України запровадили інтерактивний дашборд, щоб зробити процес розподілення відкритим та зрозумілим для кожного.

Проєкт «Ноутбук кожному вчителю» реалізується спільно з МОН. Школи постійно отримують комп'ютерну техніку, щоб оптимізувати навчання дітей.

Відтепер кожен зможе самостійно переглядати, куди саме розподілено техніку. У дашборді є інформація про передані гаджети з лютого 2022 року.

Хліб, продуктові набори, засоби гігієни: поліцейські доставили ще один гуманітарний вантаж у деокуповані села Луганщини

Попри обстріли, поліцейським Луганщини вдалося привезти та роздати мешканцям населених пунктів Невське, Макіївка, Греківка і Новолюбівка свіжий хліб від Красноріченської територіальної громади, а також продуктові та гігієнічні набори від Червоного Хреста України.

Коли дозволяє безпекова ситуація, поліцейські розгортають супутниковий зв’язок Starlink, аби люди змогли зателефонувати близьким.
 

Поблизу Сватового нацгвардійці знищили батарею 152-мм самохідних артилерійських систем та два польових пункти управління росіян

Минулого тижня по підрозділам Національної гвардії на Куп’янському та Лиманському напрямках російські окупанти дев’ять разів застосували авіацію і близько 700 разів танки, ствольну та реактивну артилерію.

Під час повітряної розвідки в лісовому масиві на околиці одного із населених пунктів в районі Сватового НГУ було виявлено скупчення сил і засобів противника, зокрема батареї 152-мм самохідних артилерійських систем 2С19 (Мста-С).

У Кропивницькому наші ВПО одержали ще 138 рушників, ковдр та наборів постільної білизни

Упродовж тижня жителям Луганщини у місцевому хабі надано 289 продуктових наборів.

138 ВПО отримали рушники, ковдри та постільну білизну.

Також обрано 356 одиниць одягу.

Для подальшої видачі сформовано ще 350 наборів продуктів харчування.

На особистий прийом до керівництва Щастинського району звертались із питань виплати матеріальної допомоги на лікування, нарахувань щомісячної допомоги громадянам зі статусом ВПО, відшкодування вартості зруйнованого нерухомого майна.

Щосереди у хабі консультує сімейний лікар.
 

Відкрито подання заяв до ЗВО для вступників на основі 11-ти класів (ПЗСО), диплома молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра

19 липня почалося подання заяв до ЗВО для вступників на бакалавра, молодшого бакалавра, магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямувань.

Прийняття заяв триватиме до 31 липня (18:00). Списки вступників, рекомендованих на бюджет, мають оприлюднити не пізніше 5 серпня, а надання рекомендацій на контракт почнеться з 9 серпня.

У хабі Кремінської громади в Дніпрі по середах можна звернутися до лікарів

Щосереди на базі Кремінського координаційного центру підтримки ВПО в місті Дніпро громадян консультують спеціалісти КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської міської ради».

Вони вимірюють тиск та рівень цукру в крові, сатурацію, надають консультації з приводу виписування електронних рецептів.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, 89.

Графік прийому: щосереди з 10:00 до 14:00.

#Вірю_в_ЗСУ На Лимано-Куп’янському напрямку знищено РСЗВ «Град», два міномети, два «Ланцети, безпілотник та склад з боєприпасами росіян

З артилерії різних калібрів і типів 568 разів відкривали вогонь росіяни по позиціях українських військ на зазначеній ділянці фронту за минулу добу.

Також ворог здійснив 17 авіаційних нальотів.

Під час чотирьох штурмів противника 20 окупантів було ліквідовано, 55 зазнали поранень.

Знищено ворожу реактивну систему залпового вогню «Град», два міномети, два баражуючі боєприпаси «Ланцет», безпілотник «Орлан-10» та польовий склад з боєприпасами, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Як подати документи до закладу вищої освіти вступникам із тимчасово окупованих територій

Алгоритм дій вступників, які не мають документів про середню освіту.

Жителі Луганщини можуть долучитися до формування завдань Регіональної програми інформатизації

Для цього необхідно заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/W4npYFr2NrPHKcNFA.

Саме питання формування завдань та відображення конкретних показників у відповідній програмі стане предметом обговорення під час засідань науково-технічної ради з питань формування та виконання програми інформатизації Луганської області.

Перше засідання НТР відбулося цього тижня у форматі онлайн за участю представників профільних структурних підрозділів обласної держаної адміністрації, експертів, науковців.

Наших переселенців на Одещині забезпечують посудом, матрацами, ковдрами, засобами гігієни

Загалом упродовж минулого тижня ВПО з Луганщини у місцевому хабі надано 493 продуктових набори.

Також 151 особа отримала гігієнічні набори, 40 – набори посуду, 50 – матраци, 89 – ковдри, 37 –подушки, четверо – дитячі автомобільні крісла.

Для подальшої видачі сформовано 400 продуктових наборів.

Із юридичних питань там щодня консультує співробітник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.

Із вівторка по п’ятницю працюють представники Лисичанського та Сєверодонецького центрів зайнятості.

У хабі Лисичанської громади в Дніпрі щоп’ятниці приймає юрист

Громадою продовжено співпрацю з юристами благодійної організації «Благодійний Фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у сфері надання безкоштовної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам із Луганської області.

Графік прийому: щоп’ятниці з 10:00 до 14:00.

Адреса: м. Дніпро, площа Троїцька, буд.5А

Телефон: +380664955546

Правову допомогу можна отримати безпосередньо в гуманітарному штабі та в режимі онлайн.
 

Стримуючи російську навалу, віддав життя командир артилерійської батареї з Нововодяного

Загинув командир I самохідної артилерійської батареї II самохідного артилерійського дивізіону в/ч А7015, старший лейтенант Костянтин Заволока.

Він народився і виріс у маленькому селі Нововодяне (наразі це Красноріченська селищна громада на Сватівщині) на Луганщині.

У 2016 році закінчив школу і обрав професію військового. Навчався в обласному військовому ліцеї в Кремінній, потім – у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини.

Вічна пам'ять!

Через міграцію росіян в окупованих містах зростає рівень злочинності, без паспорту рф породіллям відмовляють в соціальних виплатах, жителі звільнених сіл отримали ще одну партію продуктів харчування

«Противник не зменшує тиск з неба, по десять і більше разів на добу застосовує авіацію на нашій ділянці фронту. Регулярно дістається деокупованим селам. Вчора – Невському, Новолюбівці та Білогорівці. У двох із них залишається достатня кількість цивільних. До речі, днями туди доставили продукти харчування – вдячний волонтерам за допомогу. Незважаючи на небезпеку і ускладнену логістику, ми не залишаємо місцевих жителів наодинці – вони постійно отримують все необхідне», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.