Архів новин

14 июля 2023

Кожна тисяча метрів просування вперед, кожен успіх кожної нашої бойової бригади заслуговує на вдячність – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці й українки!

Головне за сьогодні.

Провів засідання Ставки – дуже детальне, сфокусоване передусім на передовій. Ситуація на всіх ключових напрямах дій – як захисту від російських штурмів, так і наших активних кроків уперед. Плюс усе, що для цього важливо. Снаряди, зброя, техніка. Раціональність використання снарядів, постачання від партнерів і наше, українське виробництво. Логістика.

Луганщина та Люблінське воєводство: угода про співпрацю, гуманітарна допомога, оздоровлення дітей в Польщі (відео)

Із Люблінським воєводством Луганська обласна військова адміністрація досягла домовленості співпрацювати в економіці, науці, культурі. Також Польща допоможе в оздоровленні наших дітей.

 

Із Люблінським воєводством домовилися співпрацювати в економіці, науці, культурі. Також Польща допоможе в оздоровленні наших дітей, - Артем Лисогор

У Львові урочисто підписано Виконавчу угоду між Луганською обласною державною адміністрацією ˗ обласною військовою адміністрацією та Люблінським воєводством (Республіка Польща) щодо торгово-економічного, науково-технічного та культурного співробітництва.

Очільник нашого регіону Артем Лисогор разом із керівництвом воєводства також погодили співпрацю у підготовці та реалізації Стратегії відновлення Луганської області, взаємодію у наданні гуманітарної допомоги жителям Луганщини.

Артем Лисогор: Луганщина отримала від дружньої Польщі автомобіль "швидкої допомоги" та 17 тонн допомоги - генератори, ноутбуки, засоби гігієни, продукти харчування

Сьогодні, 14 липня, очільник Луганщини Артем Лисогор у Львові зустрічається із делегацією з Люблінського воєводства Республіки Польща.

"Наші польські партнери на чолі з Маршалком Люблінського воєводства Ярославом Ставярським та Віцемаршалком цього воєводства Збігнєвом Войцеховським передали допомогу для жителів Луганщини, зокрема зі Старобільського та Сєвєродонецького районів. Дякую за співпрацю дружній Польщі та гостинній Львівщині", - наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Для переселенців із Луганщини в Києві пропонують безкоштовне тимчасове житло

Для реєстрації необхідно звернутися до гуманітарного штабу Гірської міської військової адміністрації у м. Київ (вул. Мала Житомирська, 16/3).

Громада у співпраці з ТОВ «Гідне житло» має можливість забезпечити тимчасовим безкоштовним житлом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.

Прихисток надається у відремонтованому гуртожитку, людина може перебувати там до 365 днів.

Кімнати на 2-х, 3-х, 4-х (усі – сімейні) та 6-ох осіб.

У яких випадках доплата за понаднормовий стаж залежить від величини прожиткового мінімуму

Стаття 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” визначає, що за кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1% розміру пенсії, але не більш як на 1% мінімального розміру пенсії за віком (прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність).

В Україні набирають помічників ветеранів: як взяти участь

Триває набір для участі в експериментальному проекті щодо запровадження Інституту помічника ветерана.

Він створений для ветеранів та членів їхніх родин, які готові допомогти іншим ветеранам пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, які гарантовані їм державою.

У проекті можуть взяти участь ветерани війни та члени їхніх сімей, постраждалі учасники Революції Гідності тощо.

Представники Луганщини – призери чемпіонату України з велосипедного спорту

Із 11 по 15 липня в місті Кам'янець-Подільський проходить чемпіонат України крос-кантрі із точки в точку, командний чемпіонат України (шорт-трек), ІІ етап Кубку України ХСО (чоловіки, жінки), ІІ етап чемпіонату України ХСО (юніори, юніорки, юнаки, дівчата, молодші юнаки, молодші дівчата), ІІ етап чемпіонату України (елімінатор) з велосипедного спорту (маунтенбайк).

Луганську область представляють Катерина Набережна, Данило Сурженко, Дмитро Антіпов та Данило Давиденко.

Учасники змагаються впродовж чотирьох днів у різних дисциплінах велосипедного спорту.

У Києві відкрита реєстрація для луганчан на отримання побутових наборів, постільної білизни, матраців, ковдр – заповніть форму

Гуманітарний штаб Гірської міської військової адміністрації у Києві (вул. Мала Житомирська, 16/3) оголосив про попередню реєстрацію ВПО, які вже перебувають на обліку в цьому штабі, на отримання постільної білизни, теплих ковдр, матраців та побутових наборів від благодійного фонду «Право на захист».

Для цього слід заповнити реєстраційну гугл-форму виключно тим ВПО, які не отримували таку допомогу раніше.

Звертаємо увагу, що ця реєстрація є попередньою та здійснюється для з'ясування потреб ВПО.

Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та проєкту документу державного планування

Повна назва документа державного планування: Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 28.12.2020 № 936 (зі змінами).

Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Луганська обласна державна адміністрація.

Передбачувана процедура громадського обговорення:

#Вірю_в_ЗСУ Знищено танк, самохідний міномет «Тюльпан», три 120-мм міномети, контрбатарейний радар та два склади з боєприпасами росіян

П’ять разів вони намагалися атакувати минулої доби на Лиманському та Куп’янському напрямках, зокрема, в районах Невського та Білогорівки.

Під час відбиття штурмів 46 окупантів було ліквідовано, ще 118 поранено.

Знищено танк, три 120-мм міномети, самохідний міномет «Тюльпан», два польових склади з боєприпасами, контрбатарейний радар, п’ять автомобілів.

По позиціях українських військ ворог відкривав вогонь з артилерії 607 разів та здійснив сім авіаційних нальотів, - повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

У Луцьку жителі Луганщини можуть отримати матраци, кухонні, гігієнічні та набори постільної білизни

У Кремінському координаційному центрі підтримки ВПО Луганщини, який знаходиться у місті Луцьк, триває видача допомоги від Міжнародної організації з міграції.

Протягом тижня ВПО з Луганської області отримують там постільну білизну, матраци, посуд та гігієну в рамках спільного проєкту Кремінської міської військової адміністрації з МОМ.

Усього надійшло 706 матраців, 706 наборів постільної білизни з термоковдрами, 348 кухонних наборів та 385 – гігієнічних.

Адреса: м. Луцьк, вул. Індустріальна, 2.

Тел.: 050 576 42 70.

Невське обстріляне ракетою С-300, у Рубіжному працюють лише дві автівки «швидкої», у Сєвєродонецьку мобілізують при оформленні послуг в держустановах

Населені пункти на лінії фронту росіяни обстрілюють з усього наявного в них озброєння – від мінометів до ракетних комплексів, – каже очільник Луганщини Артем Лисогор.

«Днями по Невському вдарили ракетою С-300, внаслідок чого зруйновано один з будинків. Порожній, бо його власник вже встиг виїхати, – зазначає Артем Лисогор. – Учора по селу ворог завдав удар з авіації, так само, як і по Білогорівці. Ці ж населені пункти постраждали від артилерії».