Архів новин

27 июля 2023

Мав честь привітати лікарів і медичних сестричок, фронтових медиків із професійним святом; вдячний кожному й кожній, на кому тримається життя України – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Завершуємо цей день роботою в Одесі.

Дніпровщина, Миколаїв та Очаків... Тепер – наша Одещина. Наші бойові медики, усі наші медичні працівники й працівниці, які рятують життя наших воїнів та цивільних, наших дорослих, наших діточок.

Артем Лисогор: у Попаснянській громаді збережено кадровий потенціал усіх підрозділів, вони готуються до відновлення рідної землі після визволення

Очільник Луганщини відвідав засідання координаційної ради Попаснянської міської військової адміністрації.

«Ця громада – одна з найбільш постраждалих від росіян територій області. Але кадровий потенціал усіх структур збережений. Вже розпочато підготовку до відновлення Попаснянщини після деокупації, – зауважив Артем Лисогор. – До взаємодії залучили представників поліції, ДСНС, сектору охорони здоров’я, з числа яких будуть сформовані мобільні групи, що першими працюватимуть саме на території громади».

#Вірю_в_ЗСУ В районах Білогорівки та Серебрянського лісництва ворог тричі намагався атакувати

Упродовж доби росіяни три рази спробували штурмувати наші позиції в районі Білогорівки та у Серебрянському лісництві.

На цій ділянці фронту зафіксовано 540 артилерійських та мінометних обстрілів та п’ять авіаційних нальотів загарбників.

У ході відбиття атак противника було ліквідовано 57 окупантів, 122 поранено.

Підбито і знищено ворожі БТР, бронеавтомобіль, міномет, три автомобілі з боєприпасами, два дрони-камікадзе і польовий склад з боєприпасами, - зазначив Сергій Череватий, речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Два рятівника з Луганщини отримали відомчі відзнаки

Наказом Державної служби України з надзвичайних ситуацій за самовідданість і високий професіоналізм, сумлінне виконання завдань за призначенням в умовах воєнного стану нагрудним знаком «За відвагу в надзвичайний ситуації» нагороджено підполковника служби цивільного захисту Олексія Філіппова, старшого помічника начальника чергової зміни оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Луганській області, а також капітана служби цивільного захисту Дениса Гламазденка, головного фахівця відділу гуманітарного розмінування управління реагування на надзвичайні ситуації Головно

До звільнених сіл регіону поліцейські доставили свіжий хліб та евакуювали з Невського 61-річну жінку

Протягом двох днів поліцейським Луганщини, які несуть службу вздовж лінії фронту, вдалося доставити мешканцям деокупованих населених пунктів Невське, Макіївка, Греківка та Новолюбівка близько 500 буханок хліба від Красноріченської територіальної громади.

До того ж, безпекова ситуація дозволила розгорнули супутникову систему Starlink, аби місцеві жителі змогли зв’язатися з близькими.

Також на евакуацію погодилася 61-річна мешканка с. Невське. Правоохоронці доставили її до більш безпечного району Донеччини, де вона наразі перебуває у сина.
 

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 27 липня, день (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 27 липня, день:

- ворог активізувався – протягом трьох днів на Луганщині точилися дуже важкі бої;

- до моргу в Первомайську доставлено 109 вбитих загарбників, в лікарні міста перебуває більше 700 поранених військових рф;

- місяць тому окупантам поставили завдання до листопада захопити всю територію Луганщини і Донеччини;

- вчора із населеного пункту поблизу лінії фронту евакуювали ще одну жінку. Органи влади надають їй необхідну допомогу.

Щовівторка у хабі в Житомирі працює психолог

У Білокуракинському координаційному центрі надання допомоги внутрішньо переміщеним особам Луганщини щовівторка з 10:00 до 15:00 надає безоплатні послуги психолог благодійного фонду «Рокада».

Адреса гумцентру: м. Житомир, вул. Чуднівська, 105.
 

Сьогодні вночі офіцер Нацгвардії проповз 150 метрів та знищив ворожий танк в районі Серебрянського лісництва

27 липня о 4:00 ворожий танк виїхав на вогневу позицію і розпочав пряме ураження позиції одного з підрозділів 5-ї Слобожанської бригади НГУ.

Старший лейтенант Віктор Хоменко, віддавши наказ підлеглим на відкриття вогню по танку, сам взяв протитанковий гранатомет NLAW та швидко рушив ходами сполучень до ворожої цілі.

Оскільки умови обстановки в лісі не дозволяють вести вогонь з далекої відстані, діставшись до переднього краю, офіцер виліз з окопу, проповз на відстань 150 метрів до танку та влучним пострілом знищив його.
 

Переселенці з Луганщини можуть безкоштовно отримати послуги перукаря у Житомирі

У Білокуракинському хабі в Житомирі запровадили нову послугу для переселенців з Луганщини.

Щосереди тут працює перукар, який безкоштовно робить зачіски усім охочим внутрішньо переміщеним особам з нашого регіону.
 

Керівникові Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Дмитру Кісельову присвоєне почесне звання «Заслужений лікар України»

Про це йдеться в Указі Президента України № 447/2023 «Про відзначення державними нагородами України».

Тож, за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги і рятування життя людей в умовах воєнного стану, сумлінне виконання професійного обов’язку та з нагоди Дня медичних працівників Глава держави Володимир Зеленський присвоїв почесне звання «Заслужений лікар України» Дмитру Кісельову – генеральному директорові КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

У п’ятницю в Києві жителів Луганщини прийматимуть пенсійники

28 липня спеціалісти ГУ ПФУ в Луганській області відповідатимуть на запитання внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутися можна з 10:00 до 14:00 до хабу Лисичанської громади за адресою: м. Київ, вул. М. Ушакова, буд. 8А.
 

Три спортсмени представлятимуть Луганщину у суперфіналі кубка світу зі стрибків у воду

Із 4 по 6 серпня у Берліні відбудеться суперфінал кубка світу зі стрибків у воду.

Там змагатимуться найсильніші спортсмени з 19 країн, які зуміли відібратися за підсумками двох попередніх етапів – у Сіані та Монреалі.

Україну представлятимуть шість спортсменів, троє з яких виступають за Луганщину.

Це Соф'я Есман, Олег Колодій та Олексій Середа.

Медична допомога пораненим на передовій - як працює стабілізаційний пункт на Лиманському напрямку

Туди привозять українських військових з кульовими та осколковими пораненнями.

Допомогу їм надає зведений медичний загін військовослужбовців з різних бригад ЗСУ.

Вітання Президента Володимира Зеленського з Днем медичних працівників і працівниць України

Дорогі українці, українки!

Сьогодні день тих людей, чия професія – бути захистом життя. День українських медичних працівників і працівниць, усіх наших лікарів, усіх наших медичних сестричок, усіх наших бойових медиків.

Саме в цій роботі чи не найкраще видно, що таке цивілізованість, що таке людяність, як люди вміють жити й працювати заради інших людей.

Артем Лисогор привітав медичних працівників Луганщини з професійним святом

Шановні лікарі, фельдшери, медичні сестри – усі працівники системи охорони здоров’я Луганщини!

Сьогодні ви вперше відзначаєте своє професійне свято 27 липня. Адже не можуть бути об’єднаними однією датою ті, хто врятував тисячі життів, і ті, хто щодня вбиває мирне населення.

Скільки було можливо – під артобстрілами, без світла та тепла, у бомбосховищах – ви лікували, оперували та допомагали з’явитися на світ новим життям.

За перші 100 днів війни бригади екстреної медичної допомоги Луганщини здійснили близько 2500 виїздів за викликами та 26 евакуацій людей у безпеку.

У Рубіжному люди за власний рахунок бурять свердловини аби бути з водою, по місту не йде жодного автобусу та працює лише одна «швидка», бої точилися біля Новоселівського та Діброви

«Із двох боків атакували росіяни на нашій ділянці фронту, але українські військові втримали позиції. Ворог не досяг успіху ані південніше Новоселівського, ані поблизу Діброви, – підкреслив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – У противника практично безліміт артилерійських снарядів, використовує він їх уздовж усієї лінії бойового зіткнення. Зазнають руйнувань й села – про Невське та Білогорівку ми говоримо щодня».