Архів новин

29 июля 2023

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту знищено БТР, три самохідні артустановки та безпілотник противника

За минулу добу на Лиманському та Куп’янському напрямках 451 раз росіяни відкривали вогонь з артилерії різних калібрів та типів, а також здійснили шість авіаційних нальотів.

Сім разів ворог намагався штурмувати наші позиції. Під час цих його атак 20 загарбників було ліквідовано, ще 59 поранено.

Знищено БТР-80, бойову ремонтно-евакуаційну машину, три самохідні артилерійські установки «Нона», безпілотник та три автомобілі противника, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Сили спеціальних операцій – це героїзм, про який неможливо розповісти деталі, вони завдають особливо відчутних ударів по російських терористах – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні – на Донеччині. Часів Яр, Краматорськ, Слов’янськ, Дружківка, Костянтинівка. З нашими воїнами, нашими героями.

Вітав і мав честь особисто привітати, потиснути руку й нагородити воїнів Сил спеціальних операцій з нагоди їхнього професійного дня. Вони завжди на найбільш гарячих ділянках фронту, на найбільш відповідальних, особливих завданнях. Так і зараз – Бахмутський напрямок, приїхав до них. Подякував хлопцям за силу й героїзм, за професійність, за надзвичайно професійний захист України.

У хабі Сєвєродонецької громади у Дніпрі наші ВПО отримали 633 набори продуктів

За цей тиждень жителям Луганщини у хабі громади в Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К) надано 633 продуктових набори та 84 пакунки підгузок.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) переселенці з нашого регіону одержали чотири сімейні гігієнічні набори. Очікується підвезення нової партії продуктів.

Інформація про діяльність:
- хаб у місті Дніпро: https://t.me/s/severhabdnipro;
- хаб у місті Тернопіль: https://t.me/s/ternopol_hub.
 

Як розпізнати сексуальну й трудову експлуатацію

Сексуальна експлуатація

Сексуальна експлуатація – це будь-яке зловживання або спроба зловживання позицією вразливості, нерівності або довіри з сексуальною метою. Зокрема, в обмін на гроші, товар, послуги чи будь-яку іншу винагороду, задля отримання соціальної чи політичної користі.

Така експлуатація не обмежується тільки проституцією: вона передбачає використання людини і в порнографії, стриптизі чи вебкамі.

Сексуальною експлуатацією є також вимога здійснювати дії сексуального характеру без усвідомленої згоди або згоди під тиском, наприклад, за право проживання.

Майже 1,5 тисячі луганчан протягом тижня звернулися за допомогою до хабів Попаснянщини

Зокрема, у Новомосковську видано 614 продуктових набори. Одяг та іграшки отримали 27 осіб.

У хабі приймали психолог та лікарі.

452 переселенці з нашого регіону одержали допомогу в Харкові.

32 ВПО категорії 60+ та вісім дітей отримали термобілизну. Одяг – 30 луганчан.
Охочі зверталися до невропатолога та психолога.

Двоє ВПО подали повідомлення про пошкоджене або знищене майно.

У Черкасах продуктові набори одержали 417 наших ВПО. Одяг – 79 осіб.

У гумштабі Нижньодуванської громади в Харкові консультує спеціаліст Служби у справах дітей

У Нижньодуванському хабі у м. Харків внутрішньо переміщеним особам Луганщини видають гуманітарну допомогу.

Також там можна отримати консультації психолога, спеціаліста Луганського обласного центру зайнятості, лікаря сімейної медицини, надає послуги перукар.

Відтепер, щосереди з 10:00 до 12:00, в гумштабі також консультує спеціаліст Служби у справах дітей Троїцької селищної ради.

Адреса гумштабу: м. Харків, вул. Данилевського, 38.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця 10:00 – 15:00.

Телефон: 068 790 56 32.

На яку допомогу при сплаті за ЖКП має право сім'я, в якій проживають прийомні діти

Сім’я, в якій проживають прийомні діти, має право на пільги, якщо середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (3760 гривень).

У Вінниці переселенці з Луганщини одержали 300 гігієнічних наборів

300 гігієнічних наборів за два дні надали переселенцям з Луганщини у місцевому хабі.

Видачу гуманітарної допомоги ініціювала Міжнародна організація з міграції.

У наборі – засоби особистої гігієни, для миття посуду, пральний порошок.
 

Матраци, постільну білизну та сімейні набори посуду видаватимуть нашим ВПО в Полтаві

До Полтавського гуманітарного штабу Гірської міської військової адміністрації надійшла партія допомоги від Міжнародної організації з міграції.

Матраци, постільна білизна, сімейні набори посуду внутрішньо переміщеним особам з Луганської області, які зареєстровані у цьому штабі, видаватимуться на умовах донора в залежності від ресурсів.

Хаб знаходиться за адресою: м. Полтава, вулиця Миколи Дмитрієва, 7.

Графік роботи: з 10:00 15:00 з понеділка по п’ятницю.

Контактний номер телефону: (050) 137 24 65.
 

Щотижня в Дніпрі для дошкільнят з Луганщини проводять заняття з мовленнєвого розвитку

Діти вчаться правильно вимовляти звуки, розвивати свої мовленнєві здібності, зорове сприйняття, увагу, пам'ять, спостережливість.

Зустрічі відбуваються на базі Кремінського координаційного центру підтримки внутрішньо переміщених осіб Луганщини.

 

До вересня окупанти вимагають підприємців Сєвєродонецька підтвердити право власності на торговельні площі, у Новопскові організували перепис населення з телефонними номерами, ворог активізувався у Серебрянському лісництві

«Під шквалом артилерійського вогню боронять Луганщину наші військові, витримуючи по 500-600 ворожих обстрілів на добу. За учора росіяни відкривали вогонь по Білогорівці та Невському. Противник намагався наступати у Серебрянському лісництві та поблизу Білогорівки, однак всі ці спроби були зупинені українськими захисниками», - наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Окупаційна адміністрація Сєвєродонецька хоче перерозподілити торговельні об’єкти та промислові площі, які вцілили в місті.