Архів новин

04 июля 2023

Світ бачить, що єдиним джерелом небезпеки для Запорізької АЕС є саме Росія – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Щойно завершив розмову з паном Президентом Франції Макроном, і це вже треті міжнародні переговори за сьогодні – після розмов із Генеральним секретарем НАТО та Прем’єр-міністром Швеції. Головне – наша оборона, фронт, зброя, можливості наших воїнів, і я вдячний партнерам за розуміння наших потреб. Домовилися про нові оборонні пакети, і, до речі, дякую, Еммануелю, за те, що сьогодні почала надходити та зброя, про яку ми домовлялися, – ракети, танки.

У разі вибуху на ЗАЕС мешканці потенційної зони радіаційної аварії мають бути готовими до можливої евакуації

Якщо органи влади офіційно повідомили про радіаційну аварію, залишайтеся в приміщенні або дістаньтеся приміщення якомога швидше. Слідкуйте за подальшими повідомленнями та дотримуйтеся інструкцій від влади.

На випадок, якщо вам буде рекомендовано евакуюватися, зберіть у валізу чи наплічник:

- документи та їхні копії (документи, що посвідчують особу, медичні документи, правовстановлювальні документи, які засвідчують право власності на рухоме та нерухоме майно, контакти осіб, із якими можна звʼязатися в екстрених випадках);

Як налаштувати тюнер DVB-T2 для прийому телеканалів пакету МХ-7

Із початку червня в тестовому режимі працює мультиплекс МХ7. Як налаштувати тюнер, щоб переглядати канали цієї національної цифрової телевізійної мережі мовлення?

Цифрове телебачення (Т2) транслюється в пакетах телевізійних програм МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5. В кожному пакеті – від 8 до 10 телевізійних програм. Пакети телевізійних програм МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5 транслюються в дециметровому діапазоні.

Луганський обласний театр долучився до Міжнародного фестивалю «New Wave Theatre» в Румунії

Наприкінці червня колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, який тимчасово працює в м. Суми, на запрошення Західного театру м. Решіца (Румунія) взяв участь у Міжнародному театральному фестивалі «New Wave Theatre» з виставою «Хто Я» в постановці Станіслава Садаклієва за п’єсою німецького драматурга Маріуса фон Маєнбурга. 

Вистава луганчан підіймає теми, які сьогодні турбують як суспільство в цілому, так і кожного з нас окремо.

36 тисяч врятованих від окупантів, 1850 виїздів на лінії вогневого контакту з ворогом та понад 700 тон доставлених гумвантажів, - поліція Луганщини гідно служить та захищає

«У 2015 році у слова, що написані на стязі Нацполіції: «Служити і захищати!», закладався зовсім інший зміст: служити – Батьківщині і захищати громадян від свавілля на вулицях. Але у 2022-му нам довелося захищати наших громадян не тільки від грабіжників, а й від окупантів та наслідків повномасштабної російської агресії. Поліція Луганщини завжди гідно виконує свій обов’язок. Дуже багато наших колег воюють: є поранені та загиблі. Героям, що віддали життя за нашу незалежність, - Вічна Слава!

У хабі в Києві в липні працюватимуть репетитори з математики та біології

У середу, 5 липня, у Нижньодуванському гуманітарному хабі у місті Київ працюватиме репетитор з біології, 10 липня – з математики, 12 липня засідатиме літературний клуб.

Так, завтра об 11:00 для школярів 5-8 класів відбудуться заняття з біології.

10 липня з 10:00 зі школярами 5-7 класів працюватиме репетитор з математики.

12 липня об 11:00 відбудеться засідання літературного клубу.

Адреса: м. Київ, вул. Поліська, 14.

Телефони: 093 8150902, 066 9443586.
 

Як цьогоріч вступити до ЗВО онлайн

Якщо ви вступаєте за співбесідами та творчими конкурсами, зверніть увагу, що із 3 до 10 липня (до 25 липня тільки на контракт) вам обов’язково треба зареєструватися на випробування в електронному кабінеті.

Для цього є спеціальний модуль: «Реєстрація на вступне випробування (співбесіда, творчий конкурс, фахове випробування)». Такі заяви дають можливість узяти участь у співбесідах та творчих конкурсах, а після їхнього успішного складання — подати заяви на вступ до ЗВО (з 19 липня).

Заяви на вступні випробування не є заявами на вступ. Це різні типи заяв.

#Вірю_в_ЗСУ Склад з боєприпасами росіян, САУ «Акація» та чотири міномети знищили українські захисники на нашій ділянці фронту

Десять разів ворог намагався штурмувати наші позиції, здійснюючи це за підтримки артилерії – за минулу добу росіяни залучали її 661 раз.

Також відбулося 12 авіаційних нальотів противника.

У ході відбиття цієї навали ліквідовано 50 окупантів, 129 поранено.

Як повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, на Лиманському та Куп’янському напрямках знищено самохідну артилерійську установку «Акація», чотири міномети, артилерійський броньований тягач і польовий склад з боєприпасами росіян.

Золото і два срібла виборов спортсмен з Луганщини на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юнаків

1 липня в Молдові розпочався чемпіонат Європи серед юнаків та дівчат до 15-17 років.

У ваговій категорії до 61 кг Сергій Котелевський з результатом в сумі двоборства 209 кг здобув срібну нагороду.

Ще одне срібло він виборов в поштовху з результатом 108 кг, а результат у 101 кг в ривку приніс нашому спортсмену золоту медаль.

Підготували спортсмена Віталій Гребельний та Костянтин Селіванов.

У Лубнах приймальна комісія Луганського національного університету імені Тараса Шевченка розпочала вступну кампанію

Із 1 липня триває робота консультативних пунктів приймальної комісії вишу у м. Лубни на Полтавщині.

Вступити до університету може кожен охочий випускник 9-11 класів, дотримуючись строків прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання до ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Привітання Артема Лисогора з Днем Національної поліції України

Шановні співробітники Національної поліції України, колеги!

Щиро вітаю вас із професійним святом!

Вже другий рік разом із виконанням безпосередніх обов’язків, ризикуючи собою, ви рятуєте життя людей. 40 тисяч жителів Луганської області, яких під постійними ворожими обстрілами ви евакуювали до безпечних регіонів, та мешканці деокупованих селищ, які без вашої допомоги залишилися б без їжі та води, завжди будуть вдячні кожному з вас.

У співпраці із військовими підрозділами ви проводите антидиверсійні операції та фіксуєте воєнні злочини.

Під військові шпиталі росіяни облаштували два дитячих оздоровчих табори, у бюджетників-колаборантів перевіряють рівень лояльності до влади рф, сім разів загарбники штурмували наші позиції

Як і раніше, окупанти для підтримки своїх атак активно використовують авіацію і артилерію.

На цей раз під обстрілами опинилися Білогорівка та Невське, - поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

«Українські військові успішно відбили сім атак противника на нашій ділянці фронту. Зокрема, ворог намагався просунутися південніше Новоселівського, Нововодяного, західніше Діброви та північно-східніше Серебрянського лісництва. Однак через втрати вимушений був змінити власні задуми і повернутися на попередньо зайняті позиції», - додав Артем Лисогор.