Архів новин

09 июля 2023

Цінуємо кожне життя, пам’ятаємо історію і разом захищаємо свободу – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні з командою – у Луцьку.

Зранку зустрівся з паном Президентом Польщі Дудою. Розмова з ним. Молебень. Були представники всіх конфесій та релігійних спільнот… У луцькому костелі. Разом з Анджеєм ушанували пам’ять усіх жертв на Волині. Цінуємо кожне життя, пам’ятаємо історію та разом захищаємо свободу.

Упродовж тижня ВПО з Луганщини в гумхабах Сєвєродонецької громади отримали 280 продуктових та 38 сімейних гігієнічних наборів

Так, переселенці з Луганської області, які зареєстровані в хабі Дніпра (просп. Калнишевського, 27-К), одержали 280 продуктових наборів. Підгузками забезпечено 80 малюків.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) ВПО з нашого регіону протягом тижня надано 38 сімейних гігієнічних наборів. Очікується доставка нової партії продуктів харчування.

Графік роботи хабів: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Інформація про діяльність:

- хаб у місті Дніпро: https://t.me/s/severhabdnipro;

Помічник ветерана: які завдання та вимоги до кандидатів

Міністерство у справах ветеранів України реалізує пілотний проєкт – конкурсний відбір кандидатів на посади помічників ветерана.

Це сервісна послуга з індивідуального супроводу в межах системи переходу від військової служби до цивільного життя українських захисників та захисниць, які повертатимуться з фронту та служби додому.

Вже у 15 хабах можна скористатися послугами обласної служби зайнятості

Фахівці консультують внутрішньо переміщених осіб щодо послуг та можливостей реєстрації в Луганській обласній службі зайнятості, проходження професійного навчання та отримання ваучера, ознайомлюють із сучасними джерелами пошуку роботи та актуальними вакансіями, розповідають про нові програмами для роботодавців, спрямованих на розвиток бізнесу та забезпечення зайнятості населення шляхом фінансової підтримки.

Графіки роботи представників центрів зайнятості за адресами:

м. Вінниця:
вул. Праведників світу, 43-б. Консультації по середах з 10:00 до 15:00

Звіт про стан виконання плану заходів з реалізації Регіонального плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року за ІІ квартал 2023 року

З інформацією про стан виконання плану заходів з реалізації Регіонального плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року  за ІІ квартал 2023 року можна ознайомитися за посиланням.

 

У хабах Попаснянщини в Харкові, Черкасах та Новомосковську допомогли ще 2,7 тисячам жителям Луганщини

За тиждень у Харкові видано 661 продуктовий набір, 71 особа отримала термобілизну.

ВПО мали змогу звернутися задля вирішення пенсійних та юридичних питань, у хабі працювали лікар та психолог.

355 жителів Луганщини одержали допомогу в Новомосковську. Одяг та іграшки отримали 44 особи.

Охочих приймали лікар та психолог.

У Черкасах надано 587 продуктових наборів, а ще 1138 надіслані поштою.

Переселенців консультували психолог, юрист, спеціаліст із питань зайнятості, медичні працівники, які також видавали ліки.
 

У Вінниці приймають медпрацівники Рубіжанської лікарні

У Вінниці, за адресою вул. Праведників Світу, 43-б, з понеділка до п’ятниці з 10:00 до 15:00 ведуть прийом лікарі КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня».

Звання Героя України присвоєне «Фанату» – загиблому командиру розвідувального взводу з Луганщини

Про це йдеться в Указі Глави держави № 417/2023 від 8 липня 2023 року: «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Лєщєнкову Івану Геннадійовичу – капітану (посмертно)».

Іван народився на Луганщині. Був вболівальником футбольного клубу «Зоря», за що і отримав позивний «Фанат».

У Сватовому колаборанти допомагають розселяти росіян в будинки евакуйованих, окупанти примушують швидше змінювати українські автомобільні номери, ворог збільшив кількість авіаударів по селах

Загарбники не припиняють знищувати деокуповані населені пункти Луганщини, їх не спиняє те, що в цих селах залишається цивільне населення, – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.