Архів новин

26 июля 2023

Дуже важливо, що зухвалість цієї атаки російських терористів вдалося знищити – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні день, який варто завершити особливою подякою всім нашим воїнам ППО за кожну збиту російську ракету.

Зараз дані ще уточнюються, але, за попередніми доповідями, лише протягом сьогоднішнього ракетного нальоту вдалося збити понад 30 ракет – абсолютну більшість із тих, що були застосовані проти нас.

Є кілька влучань, є й падіння уламків ракет. Але дуже важливо, що зухвалість цієї атаки вдалося знищити. ППО – молодці!

На Одещині нашим ВПО видані гігієнічні й продуктові набори, в хабі працює перукар

467 продуктових та 179 гігієнічних наборів одержали за тиждень жителі Луганщини, які проживають в Одесі.

Для подальшої видачі сформовано 470 продуктових наборів.

Щодня там надаються юридичні консультації працівником управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.

Із 10:00 до 14:00 з понеділка по середу приймає юрист.

Із вівторка до п’ятниці можна звернутися до представників Лисичанського та Сєверодонецького центрів зайнятості.

27 липня переселенці в Дніпрі можуть звернутися за вирішенням пенсійних питан

У четвер, 27 липня, з 10:00 до 12:00 у Дніпрі відбудеться черговий прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області фахівцем Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89 – хаб Кремінської громади.

Нагадуємо, що під час повітряної тривоги Координаційний центр допомоги ВПО з Луганської області не працює. В такому випадку прийом переноситься на наступний тиждень.
 

#Вірю_в_ЗСУ Лимано-Куп’янський напрямок: знищено танк, дві БМД, чотири «Ланцети» та склад з боєприпасами противника

На нашій ділянці фронту ворог за добу провів два штурми південніше Діброви.

При цьому росіяни здійснили 682 артилерійських та мінометних обстріли, а також шість авіаційних нальотів.

Під час відбиття атак 24 окупантів було ліквідовано та 70 поранено, ще один потрапив у полон, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Підбито та знищено танк, дві БМД, три міномети, протитанкову артилерійську установку «Рапіра», автоматичний гранатомет АГС-17, чотири дрони-камікадзе «Ланцет» та польовий склад з боєприпасами росіян.

Артем Лисогор: Продовжуємо працювати над забезпеченням ВПО тимчасовим житлом

Очільник Луганщини обговорив з колегами з Кіровоградської ОВА та обласної ради питання створення належних умов для проживання внутрішньо переміщених осіб. "Майже 6 тисяч луганчан зараз тимчасово проживають на Кіровоградщині, близько 2,5 тис. людей – у самому обласному центрі, - зауважив Артем Лисогор. - Для того, аби поселити хоча б частину цих людей, ми розглядаємо усі можливі варіанти". Він повідомив, що раніше було досягнуто домовленостей із Центральноукраїнським національним технічним університетом про можливість поселення наших людей до гуртожитків навчального закладу.

Спрощена процедура реєстрації дозволяє отримувати послуги обласної служби зайнятості онлайн

Луганська обласна служба зайнятості готова допомогти жителям регіону з пошуком роботи або зі зміною роду діяльності та місця працевлаштування.

Спрощена процедура реєстрації дозволяє отримувати послуги онлайн.

Пропонується не тільки підбір вакансій за вашим профілем та бажанням по всій території України, але й можливість отримати допомогу по безробіттю.

Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами «гарячих ліній»: 098-875-48-95, 099-491-20-86 або перейдіть за посиланням http://surl.li/invaz
 

Зі свого бойового досвіду знаю – якщо в групі є фаховий медик, то всі будуть врятовані, – Артем Лисогор відзначив лікарів Луганщини

Напередодні Дня медичних працівників очільник регіону Артем Лисогор привітав лікарів Луганщини з професійним святом та вручив їм державні нагороди й обласні відзнаки.

У хабі Кремінської громади в Дніпрі тривають заняття з мовленнєвого розвитку дітей. Наступне – у п’ятницю

На базі Кремінського координаційного центру підтримки внутрішньо переміщених осіб Луганщини у місті Дніпро відбувся черговий урок з мовленнєвого розвитку для дітей дошкільного віку на тему «Світ комах».

На занятті маленькі переселенці вчилися правильно вимовляти звуки, розвивали свої мовленнєві здібності, зорове сприйняття, увагу, пам'ять, спостережливість.
Також для вироблення артикуляції дітки проговорювали логопедичні скоромовки.

Наступне заняття відбудеться у цю п’ятницю, 28 липня, об 11:00 за адресою: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, 89.

Обласні стипендії у ІІ півріччі отримуватимуть 33 провідні та перспективні спортсмени Луганщини

Про це йдеться у розпорядженні очільника Луганщини Артема Лисогора від 24 липня 2023 року № 145 «Про призначення обласних стипендій перспективним та провідним спортсменам Луганської області у ІІ півріччі 2023 року».

«Півтора роки тому вони та їхні тренери покинули рідні домівки та залишилися без власної бази для підготовки. Живуть в різних регіонах, знайшли умови для тренувань та гідно представляють нашу область і Україну на першостях Європи та світу», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Фінансування пенсій липня жителям Луганщини завершено – спрямовано більше 1,8 мільярда гривень

25 липня, згідно із затвердженим графіком, завершено фінансування пенсій поточного місяця.

Жителям Луганської області перераховано 1823,8 млн гривень.

Соціальні страхові виплати здійснено на 36,2 млн гривень, у тому числі 1,2 млн гривень пішло на оплату лікарняних.

На виплату житлових субсидій та пільг спрямовано 19,6 млн гривень.

 

Колаборантів із силових структур росіяни відправляють на фронт, сєвєродончани скаржаться на низьку якість показових ремонтів багатоповерхівок, окупанти наступали поблизу Діброви

«Ворог по десять і більше разів на добу долучає авіацію на нашій ділянці фронту. Б’є і по позиціях військових, і по населених пунктах. Учора – по Новоселівському та Білогорівці. Невське обстріляне з артилерії, – каже Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Намагалися просунутися росіяни південніше Діброви, однак наші хлопці надійно тримають оборону».