Архів новин

06 июля 2023

Гірська громада у Києві завершила видачу чергової партії допомоги від «БФ «Восток SOS»

Ще у червні гуманітарний штаб Гірської міської військової адміністрації у Києві отримав продуктові та гігієнічні набори для дітей до 3-х років, осіб 65+, інвалідів 1 та 2 груп.

Допомога була надана у рамках співпраці з благодійною організацією «БФ «Восток SOS».

За цей період її отримали 480 родин з числа внутрішньо переміщених осіб за попередньо сформованими списками на умовах донорів.
 

Наша область – чистий аркуш паперу, на якому ми маємо створити сучасний європейський регіон, не забуваючи нашу історію, - Артем Лисогор на зустрічі із політичними радниками посольств країн-членів ЄС

Очільник Луганщини Артем Лисогор зустрівся із політичними радниками посольств 15 країн-членів ЄС, 11 з яких вже мають історію співпраці із Луганською областю.

Він подякував міжнародним партнерам за прихисток та турботу про наших громадян за кордоном та акцентував на основних проблемах, які необхідно вирішити у рамках підготовки до деокупації територій.

У хабах Луганщини розширено перелік соціальних послуг – оздоровлення дітей, питання отримання соціальних виплат, допомога ветеранам

Із липня в гуманітарних осередках для жителів нашого регіону додані прийоми 14 співробітників соціальної сфери.

Так, у Попаснянському хабі в Черкасах (вул. Чехова, буд. 9а) та Марківському хабі в Києві (вул. Рене Декарта, 18) надаються консультативні послуги з питань захисту дітей, також там допомагають із розв’язанням питань стосовно надання соціальних послуг.

У хабах Гірської громади триває інформаційно-роз’яснювальна робота про наявність програм щодо оздоровлення дітей та реалізації пілотного проєкту «Гроші ходять за дитиною».

єОселя: з 1 серпня ще більше українців зможуть взяти іпотечний кредит за програмою під 7%

Із 1 серпня збільшується кількість українців, які можуть отримати житло за програмою доступного іпотечного кредитування єОселя. Подати заявку на отримання кредиту під 7% зможуть ветерани війни, учасники бойових дій та люди, які не мають власного житла. Всі інші категорії позичальників залишаються у програмі також. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Уряду 4 липня 2023 року.

Під вогнем танків та мінометів – так роздається гуманітарна допомога в Невському, – волонтер Юрій Широков

Вчора волонтери доставили чергову партію гуманітарної допомоги жителям звільненого Невського.

Крім 65 харчових наборів від облдержадміністрації, до населеного пункту завезено генератор та мотопомпу для підкачки води.

Захисникам Луганщини передали сітки, генератори, одяг та взуття.

У транспортному забезпеченні допоміг Філіп Ільїв-Йорк, Христина Вороновська – з придбанням генераторів та помп.

Супроводжували волонтерів співробітники обласного управління Національної поліції.

Важкоатлетка з Луганщини стала володаркою трьох срібних медалей чемпіонату Європи серед дівчат до 17 років

У Молдові триває чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15-17 років.

У ваговій категорії до 45 кг наша Софія Наумова впевнено здобула срібні нагороди в ривку (59 кг), поштовху (65 кг) та у сумі двоборства з результатом 124 кг.

Підготували спортсменку тренери Андрій Івженко та Костянтин Селіванов.

Вітаємо!

Оформити житлову субсидію можна online – через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ

Алгоритм дій наступний:

1. Заходимо на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/), натискаємо кнопку «Вхід».

2. Авторизуємось за допомогою кваліфікованого електронного підпису (#КЕП): вказуємо назву акредитованого центру сертифікації ключів, який згенерував КЕП, завантажуємо файл ключа та вводимо пароль.

3. В особистому кабінеті заходимо в розділ «Комунікації з ПФУ» та обираємо пункт меню «Заява на житлову субсидію чи пільгу».

У хабі в Одесі приймають сімейний лікар, психіатр, психолог, надаються юридичні послуги

По середах охочі можуть звернутися до психіатра, по четвергах – до психолога, по п’ятницях веде прийом сімейний лікар, який надає консультації та видає медичні препарати.

Із вівторка по п’ятницю працює представник Лисичанського та Сєверодонецького центрів зайнятості.

Щодня надаються юридичні консультація працівником управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.

Із понеділка по середу працює юрист.

У п'ятницю наші ВПО в Києві можуть звернутися за вирішенням питань пенсійного забезпечення

7 липня співробітники ГУ ПФУ в Луганській області проводитимуть прийом внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 14:00 до гуманітарного хабу Кремінської громади за адресою: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, буд. 8.
 

#Вірю_в_ЗСУ Шість БМП, три БМД, самохідний міномет «Тюльпан» та п’ять безпілотників знищені на Лиманському та Куп’янському напрямках

445 разів росіяни застосовували артилерію, завдаючи удари по наших позиціях на цих напрямках.

Також вони здійснили 12 авіаційних нальотів та дев’ять штурмів, - підкреслив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За добу ліквідовано 56 окупантів, 115 зазнали поранень.

Підбито або знищено шість ворожих БМП, три БМД, протитокова гармата «Рапіра», самохідний міномет «Тюльпан», п’ять безпілотних літальних апаратів і польовий склад з боєприпасами.

Замість обіцяного скасування кордонів окупанти відремонтували митний пост між так званою «лнр» із рф; в Кремінній господарів приватних будинків, які повернулися, не пускають навіть на подвір’я; ворожі штурми витримали Новоєгорівка та Новоселівське

«Противник зосередив багатотисячне угруповання на Луганщині, що дозволяє йому проводити штурми по декілька разів на день в різних районах регіону, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Цього разу росіяни наступали північніше та південніше Сватового, намагаючись просунутися в бік Новоселівського та Новоєгорівки. Ці ворожі спроби були зупинені нашими військовими».

Білогорівку окупанти атакували з неба та артилерії. Також обстрілів зазнало багатостраждальне Невське.