Архів новин

19 июля 2023

Російський терор зачіпає всіх; кожен у світі має бути зацікавлений у притягненні Росії до відповідальності – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Протягом усього дня – максимум уваги ліквідації наслідків удару російських терористів по Одесі, по громадах в області, по Чорноморську, по наших портах. Це була чи не найбільша за весь час повномасштабної війни спроба Росії завдати болю Одесі. Дякувати ППО й усім нашим захисникам неба, наслідки цього удару все ж менші, ніж могли б бути. З кожним таким ударом ми звертаємося до партнерів знову й знову: повітряний щит України потребує посилення.

#Вірю_в_ЗСУ Знищено ще три російські гармати, два міномети та склад з боєприпасами на Лимано-Куп’янському напрямку

Тактика росіян на цій ділянці фронту – незмінна. Спочатку вони використовують для розвідки безпілотні літальні апарати. Потім «покривають» вогнем наші позиції і після цього намагаються штурмувати.

У більшості випадків українське командування зчитує наперед задуми противника, тому протидія організовується вчасно і якісно, – підкреслив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За добу, що минула, на Лиманському та Куп’янському напрямках відбулося три бойових зіткнення.

Також росіяни 420 разів застосовували міномети та артилерію різних калібрів і типів.

Ми працюємо там, де є наші люди – Артем Лисогор провів особистий прийом громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військової адміністрації Артем Лисогор провів перший особистий прийом громадян у Дніпрі з початку широкомасштабного вторгнення. Для вирішення власних та колективних питань до очільника області звернулись двоє жителів Луганщини.

У Дніпрі 20 липня прийматимуть спеціалісти пенсійного фонду Луганщини

У четвер, 20 липня, прийом внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону організовує відділ обслуговування громадян № 8 Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Прийом відбудеться з 10:00 до 12:00 у хабі Кремінської громади за адресою: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.

Нагадуємо, що під час повітряної тривоги хаб не працює. В такому випадку прийом переноситься на наступний тиждень.
 

Як отримати готовий паспорт, якщо підрозділ ДМС припинив роботу

Наразі в Україні деякі підрозділи Державної міграційної служби припинили роботу у зв’язку з тимчасовою окупацією чи бойовими діями. Тож постає питання, як громадянам завершити процедуру отримання паспорта, якщо вони раніше подали до такого підрозділу заяву для оформлення документа.

Розширені можливості оформлення картки платника податків для українців, які виїжджають із ТОТ

Наказами Міністерства фінансів України від 09.06.2023 № 305 та від 30.06.2023 № 356 розширено перелік документів, з якими фізична особа може звернутися до територіального органу Державної податкової служби України для отримання картки платника податків.

Запропоновані Мінфіном і ДПСУ новації покликані полегшити українцям процедуру отримання необхідних документів із Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Зміни щодо надання грошової допомоги переселенцям

Зміни щодо надання грошової допомоги переселенцям наведені в інфографіці.

Затримано колаборантів, які мають спільний бізнес з окупантами в Сєвєродонецьку, але хотіли «пересидіти війну» в Києві

Служба безпеки України викрила ще двох колаборантів, які після співпраці з рашистами на тимчасово окупованій Луганщині приїхали в столицю України і намагалися уникнути покарання.

Зловмисниками виявилися власники заводу з виробництва алкогольної продукції в тимчасово захопленому Сєвєродонецьку.

Після початку повномасштабного вторгнення рф фігуранти відмовились перевозити виробничі потужності підприємства на підконтрольну Україні територію.

Обласне управління пенсійного фонду звітує про перевиконання планових показників з власних надходжень за підсумками І півріччя

Засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області відбулося в онлайн-режимі сьогодні, 19 липня.

Воно присвячувалося підбиттю підсумків роботи пенсійної установи у І півріччі поточного року.

У роботі колегії взяла участь заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

Вона подякувала усім, хто сприяє активній роботі управління, максимально забезпечуючи відкритий та конструктивний діалог з мешканцями Луганщини, та зауважила, що попереду у пенсійників ще багато не менш напруженої праці.

Більше 38,5 тисяч повідомлень про зруйноване росією майно подали жителі Луганщини

Громадянами області вже подано 38533 інформаційних повідомлення про пошкоджене/знищене нерухоме майно.

Військовими адміністраціями територіальних громад опрацьовано 29217 ІП.

З них 23462 ІП прив'язані до об'єктів Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації (РПЗМ).

5755 ІП не підлягають обробці (через дублювання, некоректні дані, зокрема щодо адреси, власника майна тощо).

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 19 липня, день (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 19 липня, день:

- деокуповані території постійно зазнають ракетних та артилерійських ударів з боку росіян;

- противник ускладнює логістику, але ми постійно підвозимо все необхідне у наші звільнені села;

- уздовж усієї лінії фронту накопичена значна кількість особового складу та техніки окупантів;

- від Кремінної до Сватового ворог постійно атакує, але наші хлопці відбивають ці наступи і наносять ураження росіянам;

Ще 15 дітей пільгових категорій з Гірської громади долучилися до літньої оздоровчої кампанії

Днями відбувся черговий заїзд на оздоровлення дітей пільгових категорій Гірської міської територіальної громади.

10 хлопців та дівчат відправилися на 21-денний, ще п’ятеро – на 16-денний відпочинок до дитячого закладу санаторного типу лікувально-оздоровчого комплексу «Карпатські зорі».

Діти проживають в комфортних умовах з п’ятиразовим харчуванням, для них організована діяльність різноманітних гуртків, передбачені заняття спортом, водні процедури, участь в екскурсіях, пізнавальних, розважальних та культурних заходах тощо.

Окупаційна влада Лисичанська обіцяє провести світло та воду після належного голосування на виборах, у міській поліклініці розташувалися бійці «ахмату», на окремих ділянках ЗСУ перехопили ініціативу

«Йдеться, зокрема, про Куп’янський напрямок, де точаться запеклі бої, але ініціатива вже на боці наших захисників, – підкреслив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації. – Втім, окупанти продовжують нищити наші населені пункти. Чергові авіаційні удари витримала Білогорівка. Зі ствольної та реактивної артилерії обстріляні таж сама Білогорівка та Невське».

У Лисичанську і населених пунктах, які входять до складу громади, окупаційна адміністрація готується до так званих перших виборів.