Архів новин

12 июля 2023

В Одеському хабі допомагають жителям Луганщини з розселенням

За минулий тиждень у Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини в Одеській області переселенцями одержано 486 продуктових наборів, 98 осіб отримали ще й гігієнічні набори.

Для подальшої видачі сформовано 320 наборів продуктів харчування.

Щодня там надаються юридичні консультації працівником управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.

Із понеділка по середу приймає юрист.

Із вівторка по п’ятницю працюють представники Лисичанського та Сєверодонецького центрів зайнятості.

Із 12 до 14 липня можна зареєструватися на додаткову сесію до магістратури

Вступники, які не встигли зареєструватися для проходження магістерських випробувань, матимуть змогу це зробити в додатковий період реєстрації – з 12 до 14 липня 2023 року.

Реєстрацію осіб, які бажають узяти участь у єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ) та/або єдиному вступному іспиті (ЄВІ), здійснюють приймальні комісії закладів вищої освіти очно (за умови особистої присутності вступника) та/або дистанційно.

#Вірю_в_ЗСУ Знищено склад з боєприпасами, командно-спостережний пункт росіян і три їхні міномети

Ворог концентрує війська на Лимано-Куп'янському напрямку.

За цю добу окупанти п'ять разів намагалися штурмувати наші позиції, обстріляли з артилерії 443 рази та здійснили сім авіанальотів.

У ході відбиття атак 16 загарбників ліквідовано, 60 - поранено.

Як зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, знищено броньований тягач росіян, 120-мм міномет, два 80-мм міномети, склад з боєприпасами та командно-спостережний пункт ворога.

Завтра у Кремінському хабі в Дніпрі консультуватимуть із пенсійних питань

Черговий прийом наших переселенців спеціалістами ГУ ПФУ в Луганській області відбудеться 13 липня з 10:00 до 12:00 у Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганської області за адресою: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.

Під час повітряної тривоги хаб не працює. У такому випадку прийом переноситься на наступний тиждень.

Уряд врегулював надання статусу УБД добровольцям – цивільним особам, які брали безпосередню участь у захисті України

Відповідні зміни до постанови КМУ №413, що розроблені фахівцями Мінветеранів на виконання завдання Прем'єр-міністра України, внесено під час засідання Кабінету Міністрів України 11 липня.

СБУ затримала агента рф, який допомагав рашистам захопити Сєвєродонецьк, а потім втік до Закарпаття. Йому загрожує до 15 років тюрми

Контррозвідники Служби безпеки провели багатоетапну спецоперацію, яка охопила декілька регіонів України.

У результаті комплексних заходів затримано агента фсб, який «зливав» агресору локації українських захисників під час боїв за Сєвєродонецьк у 2022 році.

Зловмисник передавав російським окупантам інформацію про укріпрайони, вогневі позиції та блокпости оборонців міста.

Також він намагався виявити і передати рашистам точні координати бойових позицій артилерії ЗСУ, у тому числі реактивних систем залпового вогню «Град».

Долучайтеся до резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях

Постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2023 року № 524 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України» започатковано експериментальний проект, покликаний допомогти державним органам на деокупованих територіях залучити до своїх команд вмотивованих та професійних працівників.

Координаторами експериментального проекту є Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Національне агентство України з питань державної служби.

Два виші з Луганщини готуватимуть резерв освітян для роботи на деокупованих територіях

Релоковані навчальні заклади визначено пріоритетними для забезпечення підготовки резерву освітян для роботи на деокупованих територіях.

Зокрема, йдеться про Луганський національний університет імені Тараса Шевченка та Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля.

Підготовка фахівців здійснюватиметься в межах коштів державного та регіонального замовлення.

За півроку піротехніки з Луганщини вилучили 8728 вибухонебезпечних предметів на Херсонщині. Серед нової техніки – два комплекси дистанційного розмінування

Із осені минулого року частина піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС Луганщини долучена до відповідних робіт на деокупованих територіях Херсонщини.

Протягом І півріччя 2023 року фахівці-піротехніки Луганського гарнізону на території Херсонської області провели 1090 залучень, обстежили 512 га території, вилучили та знешкодили 8728 вибухонебезпечних предметів. Роботи тривають.

Жителі Луганщини подали 38,3 тис. повідомлень про знищене росіянами майно

Станом на 11 липня, громадянами області подано 38300 інформаційних повідомлень про пошкоджене/знищене нерухоме майно.

Військовими адміністраціями територіальних громад опрацьовано 27795.

Із них 22451 ІП прив'язане до об'єктів Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації (РПЗМ).

5344 ІП не підлягають обробці (через дублювання, некоректні дані, зокрема щодо адреси, власника майна тощо).

Відучора окупанти почали вилучати водійські посвідчення при відсутності позначки про військовий облік, інфраструктура в захоплених у 2014 році містах перебуває в аварійному стані – вода відсутня тижнями, У Невському чергові руйнування

«Артилерійської тиші з боку росіян не спостерігається ані на день. Вони мають достатню кількість снарядів, щоб продовжувати вогневий тиск уздовж усієї лінії фронту, – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Дістається і Новоселівському, що біля Сватового, і Білогорівці, розташованій у протилежному боці нашої ділянки фронту, і Невському, де залишається близько півсотні місцевих жителів. Вночі противник вдарив із реактивної системи залпового вогню. В селі зафіксовані чергові руйнування. Періодично ці населені пункти потерпають від нальотів ворожої авіації.