Архів новин

15 июля 2023

Ми не можемо залишити жодного міста й села в російській окупації, яка несе насильство й приниження людей – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні з візитом у нашій державі – Президент і перша леді Республіки Корея. Дуже важливий візит, дуже важливий напрямок нашої міжнародної роботи. І це перший візит Президента Республіки Корея в Україну за весь час відносин між нашими державами.

Зараз, коли від глобальної підтримки України безпосередньо залежить швидкість завершення війни, ми робимо все можливе, щоб така підтримка була максимально інтенсивною, максимально змістовною.

У якому віці можна оформити пенсію при наявності стажу роботи в шкідливих умовах тривалістю 10 років

Наявність стажу роботи в шкідливих умовах тривалістю 10 років та страхового стажу не менше 25 років дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах за Списком № 2 (Список № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах) після досягнення 55-річного віку.

17-18 та 20 липня ВПО з Луганщини зможуть звернутися на «гарячу лінію» до керівництва ПФУ регіону

У понеділок, 17 липня, із 10:00 до 11:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (068) 300-40-86.

У вівторок, 18 липня, із 10:00 до 11:00 свої запитання жителі регіону зможуть поставити заступнику начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павлу Баранову. Телефон: (068) 300-40-86.

Відповіді на питання щодо зміни правил виплат допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб

1. Чому змінюються правила призначення виплат?
Метою державної політики щодо внутрішньо переміщених осіб є забезпечення підтримкою громадян, які – через війну – втратили житло або вимушені були залишити власні домівки і переселитися з місць, де ведуться бойові дії або з тимчасово окупованих територій, а також допомога їм в адаптації до нових умов життя.
Така допомога є тимчасовою і має надаватися громадянам, які найбільше її потребують.

Триває прийом заявок на Всеукраїнський конкурс творчих проєктів “Код Нації” до 32-ї річниці Незалежності України

Всеукраїнський конкурс творчих проєктів “Код Нації” відбудеться вже втретє.

Як і раніше, головною метою Конкурсу є підтримка та сприяння розширенню
діяльності представників культурної сфери, зокрема освітян, молоді та інших членів нашого суспільства.

Також важливою ціллю Конкурсу є збір коштів з подальшою підтримкою Збройних Сил України. Всі благодійні внески, що вноситимуть конкурсанти, будуть спрямовані на рахунок благодійного фонду “Відсоток Небайдужих”, який у подальшому забезпечуватиме потреби сил протидії ворогові.

Більше 2000 переселенців одержали допомогу у хабах в Харкові, Черкасах та Новомосковську

Діяльністю цих хабів опікується Попаснянська громада.

Так, у Харкові на цьому тижні нашим ВПО видано 411 продуктових наборів, 43 особи категорії 60+ та 12 дітей отримали термобілизну, одяг – 26.

Представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області надані консультації з питань перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам, припинення трудових відносин та повідомлення про це ПФУ, замовлення пенсійного посвідчення, оцифровки трудової книжки.

Більше 300 ВПО з Луганщини в Дніпрі отримали набори одягу для дітей

Протягом тижня у рамках співпраці Лисичанської міської військової адміністрації та Міжнародної організації з міграції більше 300 внутрішньо переміщених осіб Луганської області, які зареєстровані в хабі Лисичанської громади (м. Дніпро, пл. Троїцька, 5А), одержали набори одягу для дітей.

Реєстрація на отримання зазначеної допомоги відбувалась через google-форму в телеграм каналі гуманітарного штабу.

Інформацію, яку зазначали ВПО у формі, опрацьовано згідно з вимогами партнерів:

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту росіяни не дорахувалися танка, БМП, гармати та двох складів з боєприпасами

570 обстрілів з реактивної та ствольної артилерії та 11 авіаційних нальотів здійснили загарбники на Лиманському та Куп’янському напрямках упродовж доби.

Під час відбиття атак 11 окупантів ліквідовано, 68 поранено, одного взято в полон, - повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Підбиті ворожі танк, БМП, гармата, два польові склади з боєприпасами та сім автівок, які їх підвозили.

Більше 1,1 мільярда гривень вже перераховано пенсіонерам Луганщини у липні

Станом на 14 липня, жителям Луганської області на поточні пенсійні виплати спрямовано 1088,1 млн гривень.

Зокрема, 1080 млн гривень - через уповноважені банки, 53,5 тис. гривень - через АТ «Укрпошта».

Також на 34,4 млн гривень профінансовані соціальні страхові виплати, в тому числі 585,2 тис. гривень пішло на оплату лікарняних.

3,3 млн гривень перераховано на виплату житлових субсидій та пільг.

У разі неотримання паспорта рф окупанти змушують заповнювати тимчасові міграційні карти, за одноразове користування інтернетом у так званій «лнр» вирішили брати плату, росіяни атакували поблизу Діброви та Невського

«Українські захисники стримують багаточисельні спроби загарбників покращити власні позиції. Ворог постійно кидає в бій додаткові резерви. Вчора гаряче було поблизу Діброви. Також росіяни атакували в бік Новосадового, що на Донеччині, але це дуже близько до Невського, де теж, м’яко кажучи, неспокійно, – підкреслив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Село знов, як і Білогорівка, потрапило під артилерійський вогонь росіян. По цих населених пунктах завдано ще й авіаційних ударів».