Архів новин

11 июля 2023

Зміни у порядку призначення виплат для ВПО: найбільш незахищені громадяни і родини у скруті продовжать отримувати підтримку

11 липня Уряд прийняв постанову «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО.

Допомога на проживання для ВПО – один з найбільш важливих інструментів для підтримки внутрішньо переміщених осіб. При цьому, це – одна з найбільших за розміром фінансування з державного бюджету програм. На поточний рік на неї передбачено в держбюджеті 57 млрд грн. Наразі відбувається фінансування виплат для понад 2,6 млн осіб.

Ще 235 жителів Луганщини на Кіровоградщині одержали рушники, ковдри, постільну білизну

У координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини в Кіровоградській області за тиждень, що минув, видано 337 продуктових наборів.

Також наші переселенці отримали 235 рушників, ковдр та комплектів постільної білизни.

389 ВПО обрали собі одяг.

Для подальшої видачі сформовано 350 наборів.

Охочих приймав юрист.

Хабом опікується Щастинська районна військова адміністрація.

У Луганській області необхідно перейменувати 38 населених пунктів

Про це на апаратній нараді начальника Луганської облдержадміністрації повідомила начальник управління культури, національностей, релігій та туризму Аліна Адамчук.

«Із 27 липня 2023 року набуває чинності Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Закон визначає злочинною та засуджує російську імперську політику, забороняє пропаганду російської символіки та визначає порядок її усунення з публічного простору. Зробити це місцевим органам влади необхідно до 27 січня 2024 року», - розповіла Аліна Адамчук.

У четвер в Нижньодуванському хабі в Києві консультуватимуть з пенсійних питань

13 липня спеціалісти ГУ ПФУ в Луганській області проведуть прийом внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 14:00 до гуманітарного хабу Нижньодуванської громади за адресою: м. Київ, вул. Поліська, буд. 14.
 

Болгарія продовжила програму підтримки шукачів притулку з України

Болгарія до кінця вересня цього року продовжила програму державної підтримки з розміщення українських шукачів притулку.

Згідно з рішенням, власники готелів і надалі будуть отримувати по 15 левів (близько 310 гривень) на день за кожного українця зі статусом тимчасового захисту, який у них проживає.

Крім того, Уряд Болгарії доручив міністрам праці та соціальної політики й освіти впродовж двох місяців розробити пропозиції, які сприятимуть інтеграції осіб із тимчасовим захистом у суспільство країни.

Розпочалося подання заяв до закладів ФПО на основі 11-ти класів та диплома кваліфікованого робітника

Подати заяву для вступу за співбесідами, творчими конкурсами ви зможете з 10 до 31 липня (18:00), а за результатами НМТ (ЗНО) – до 9 серпня (18:00).

У середу наших ВПО в Харкові прийматимуть юристи

12 липня з 10:00 до 14:00 для переселенців з Луганської області в Нижньодуванському гуманітарному хабі у м. Харків будуть проводити консультації юристи Данської ради у справах біженців.

Адреса: м. Харків, вул. Данилевського, 38.
 

#Вірю_в_ЗСУ Два танки Т-72 і комплекс відеоспостереження росіян знищено на нашій ділянці фронту

Там ворог намагається атакувати та активно застосовує артилерію.

За цю добу 470 разів окупанти вдарили по наших позиціях на Лиманському та Куп'янському напрямках та нанесли шість авіаударів.

Під час відбиття наступів 40 загарбників ліквідовано, ще 55 зазнали поранень.

Підбито та знищено: два ворожі танки Т-72, ремонтно-евакуаційну машину, легкий броньований тягач і комплекс відеоспостереження, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Заняття з математики розпочинаються у хабі Гірської громади в Полтаві

Щовівторка протягом цього місяця на базі гуманітарного штабу Гірської міської військової адміністрації в Полтаві відбуватимуться заняття з дітьми шкільного віку з розвитку критичного мислення за допомогою логічних задач з математики.

Навчання проводитиме вчитель фізики та математики Кремінського ліцею № 3.

Час занять: щовівторка з 10:30 до 11:30.

Додаткова інформація за телефоном: +38 (050) 137 24 65.

Адреса: м. Полтава, вулиця Миколи Дмитрієва, 7.

Про розклад занять у наступному місяці буде повідомлено окремо.
 

Відсьогодні заборонено продаж низки тютюнових виробів

Сьогодні набувають чинності зміни до законодавства (норми Закону №1978), які забороняють рекламу електронних пристроїв для куріння та продаж е-сигарет і рідин до них з ароматичними та смаковими добавками.

Зокрема, зміни передбачають заборону продажу:

- тютюнових виробів з ароматичними добавками (це енергетичні добавки, вітаміни, кофеїн, таурин; добавки, які роблять викиди диму кольоровими), які могли вводити споживачів в оману щодо наслідків вживання тютюну.

У хабах Нижньодуванської громади можна отримати ліки, консультації щодо працевлаштування, пенсійного забезпечення, звернутися до юриста і психолога

Нижньодуванські гуманітарні хаби в Києві та Харкові продовжують надавати послуги переселенцям Луганської області.

Так, минулого тижня в Києві 251 ВПО отримала продуктові набори державної допомоги.

У хабах приймають лікарі, які також безкоштовно видають медичні препарати, консультують спеціалісти Новопсковського центру зайнятості та Пенсійного фонду України.

Із питань юридичної допомоги можна звернутися до юристів БФ «Право на захист» та спеціалістів Данської ради у справах біженців.

У Харківському хабі надає послуги перукар, в Київському – майстер манікюру.

Окупанти погрожують кримінальною відповідальністю за відмову перереєструвати бізнес, у Сєвєродонецьку місцевим будівельникам замість зарплати пропонують майно громадян, Білогорівку ворог знов атакував з неба

«Наші військові на Луганщині готові до наступів росіян з будь-якого напрямку – оперативно працює аеророзвідка, – підкреслив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Втім, ворог продовжує нищити деокуповані населені пункти регіону. Знов обстріляв з артилерії Невське і Білогорівку. По останній також завдав авіаційного удару».

Загарбники примушували місцевих підприємців перереєструвати бізнес за російським законодавством до 1 липня.