Архів новин

03 июля 2023

Ми зробимо все можливе й неможливе, щоб наша ППО стала найсильнішою – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці й українки!

Передусім я вітаю наших зенітників – воїнів зенітних ракетних військ українських Повітряних сил, вони відзначають сьогодні свій день.

Я дякую за кожну збиту вами ціль, воїни! Вже понад три тисячі таких цілей збито: понад 180 літаків, понад 130 вертольотів, майже 40 балістичних та понад тисячу крилатих російських ракет, понад 1600 безпілотників різних типів… Все це – тисячі й тисячі врятованих вами життів, сотні об’єктів критичної інфраструктури, які ви зберегли.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту три росіянина потрапили в полон, знищено ще один танк, БТР-80 та дві БМП

За минулу добу росіяни 595 разів застосовували артилерію на Лиманському та Куп’янському напрямках та здійснили 16 авіаційних нальотів.

Вісім разів вони намагалися штурмувати наші позиції. Під час відбиття атак противника 57 окупантів було ліквідовано, 78 зазнали поранень, троє потрапили в полон.

Знищено ворожий танк Т-72, дві БМП, БТР-80, гаубицю Д-30 і польовий склад з боєприпасами, - зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Упродовж тижня більше 1200 наших ВПО отримали допомогу в хабах при Гірській громаді

У Київському хабі продовжилася видача продуктових наборів від держави та «БФ «Восток SOS», сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції, термобілизни.

Відвідувачі також отримували психологічну підтримку, юридичні консультації від начальника штабу, а лікар під час особистого прийому надавав медичну допомогу.

У Богданівці працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, наші земляки одержували підгузки, продуктові набори від держави.

Латвія продовжила тимчасовий захист для українських шукачів притулку

Латвія продовжила тимчасовий захист українців до кінця 2023 року.

Раніше така програма була доступна до 30 червня 2023 року, але наразі дію захисту продовжено до кінця 2023 року.

Таким чином, українці протягом перших 120 днів перебування в країні будуть забезпечені безкоштовним проживанням та харчуванням незалежно від їхньої фінансової спроможності.

Відкрито подання заяв для вступників на основі базової середньої освіти (9-ти класів) до закладів ФПО

30 червня почалося прийняття заяв від вступників до закладів фахової передвищої освіти на основі базової середньої освіти (9-ти класів).

Подати заяви на бюджет та контракт можна до 13 липня (18:00). Після цього можливі додаткові набори лише на контракт, якщо це передбачено Правилами прийому закладу освіти (до 30 листопада).

Для подання заяви онлайн вступнику необхідно:

На Луганщині нацгвардійці зупинили штурмову спробу росіян

На Луганському напрямку бійці 50-го полку імені полковника Семена Височана Національної Гвардії України вправними діями змогли завадити росіянам у спробі штурму українських позицій.

Під час проведення аеророзвідки було помічено, що ворог проводить дії щодо штурму позиції Нацгвардії.

Влучними ударами нашої артилерії противника було вибито з окопів. На відео чітко видно, що поранені росіяни тікали так, що за ними тягнулись бинти.

Нагадаємо, що тижнем раніше бійці цього ж підрозділу вже дали відсіч ворогу на цьому ж напрямку та змогли відбити кілька позицій росіян.

У червні нашим ВПО в хабах Кремінської громади видано 6200 харчових наборів

Зокрема, майже 2000 – на минулому тижні.

У Рівному, крім продуктів, надали 400 пакунків допомоги від БФ «Восток SOS» (продуктові та гігієнічні набори), одяг, дитячі підгузки.

Консультували лікарі КНП «ЦПМСД Кремінської міської ради», юрист, фахівець центру зайнятості.

За тиждень сформовано 1724 продуктових набори, які були відвантажені до інших центрів підтримки ВПО, якими опікується Кремінська громада.

До Хмельницького хабу надійшла чергова партія гуманітарної допомоги

Продуктові та гігієнічні набори, а також дитяче харчування надані благодійною організацією «БФ «Восток SOS».

Допомога буде розподілена серед внутрішньо переміщених осіб в залежності від ресурсів.

Хаб знаходиться за адресою: м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 122, каб. 3.

Графік роботи: з 9:00 до 14:00 з понеділка по п’ятницю.
 

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 3 липня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 3 липня, ранок: 

- 117 разів за добу окупанти нанесли ураження по наших деокупованих селах. Вісім ворожих ракет і снарядів прийшлися на Невське, внаслідок чого зруйновано шість будинків. На щастя, люди не постраждали;

- поблизу Невського та Білогорівки росіяни намагаються просунутися, але наші захисники мужньо відбивають ці спроби загарбників і завдають їм втрат;

У Кадіївці працює мобільний крематорій окупантів, у Сєвєродонецьку ідентифікують тих, хто поїхав з міста, росіяни активно використовують авіацію на фронті

«Протягом доби росіяни активно застосовували авіацію і артилерію. Потужні удари з повітря завдані по Діброві, Білогорівці, Новолюбівці. Під щоденними обстрілами перебуває Невське, зокрема і вчора, – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Останніми днями ворог атакував уздовж усієї лінії фронту. Знов активізувався поблизу Новоселівського. Не припиняє спроб просунутися в районах Білогорівки та Серебрянського лісництва. Наші захисники тримають оборону і завдають противнику втрат в особовому складі і техніці».