Архів новин

28 июля 2023

Артем Лисогор: Погоджено проект плану першочергових дій зі стабілізації ситуації на деокупованих територіях Луганщини

Документ погодили на засіданні Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Як зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор, план першочергових дій передбачає покроковий алгоритм за всіма основними напрямами діяльності: робота органів державної влади, безпека, гуманітарне забезпечення, відновлення інфраструктури, медицина, економіка, інформаційна політика, соціальна сфера, психологічна підтримка, освіта, планування комплексного відновлення регіону.

Готуємо доволі вагомі міжнародні рішення для України, для наших воїнів – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні був важливий і хороший день. Уранці з нагоди Дня Державності мав честь привітати й відзначити нагородами наших захисників і захисниць. «Золоті Зірки» Героям України, «Хрести бойових заслуг», ордени Богдана Хмельницького, ордени «За мужність»… Мав честь вручити й почесні відзнаки бойовим бригадам і прикордонним загонам. Щасливий, що в нас є такі воїни.

Графік прийму лікарів у хабах Лисичанської громади

У Дніпрі наших переселенців консультує лікар КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня».

Графік прийому:
пн-пт 9:00 – 12:00

Адреса: м. Дніпро, пл. Троїцька, буд. 5А (правий берег).

У Полтаві приймає медичний працівник КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня».

Графік прийому:
пн-пт 9:00 – 13:00

Адреса: м. Полтава, вул. Пушкіна, буд. 115.

В Обухові консультації та медичні обстеження для оцінювання, діагностики й моніторингу стану пацієнта надають співробітники КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1».

У хабі в Вінниці консультують лікарі, юристи, спеціалісти центру зайнятості

За минулий тиждень там також видано 449 продуктових наборів.

Спеціалістом управління житлово-комунального господарства Рубіжанської міської військової адміністрації надано 13 консультацій з питань реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна.

Приймали юрист благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та представник Луганського обласного центру зайнятості.

#Вірю_в_ЗСУ П’ять російських гармат знищили наші військові на Лимано-Куп’янському напрямку

Там відбулося чотири бойових зіткнення, під час яких ліквідовано 47 загарбників, поранено – 123, одного взято у полон.

Знищено дві ворожі БМП, п’ять гармат, броньований артилерійський тягач, польовий склад з боєприпасами і дрон-камікадзе, – поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

На цьому напрямку ворог і надалі потужно використовує артилерію усіх типів – за добу вдарив по позиціях наших захисників 558 разів.

Також окупанти здійснили п’ять авіаційних нальотів.

Луганські ліцеїсти – це майбутні офіцери армії, яка входитиме до НАТО, – Президент Литви Ґітанас Науседа зустрівся з учнями Луганського обласного військового ліцею

У липні група ліцеїстів другого курсу Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою на запрошення Спілки литовських стрільців відбула до Міжнародного літнього табору «Жальгіріс 2023».

Разом зі своїми однолітками з інших українських ліцеїв та представниками Польщі, Естонії, Латвії, Литви вони мають можливість поглибити свої військові знання та обмінюватись досвідом.

Наша державність – це наша відповідь на потребу в безпеці та мирі для України – Президент з нагоди Дня Української Державності

Президент України Володимир Зеленський узяв участь у заході з нагоди Дня Української Державності, що відбувся на Михайлівській площі в Києві.

Адміністративні послуги жителі Лисичанської громади можуть отримати у співробітників ЦНАПу в Дніпрі, Полтаві та Києві

Це, зокрема:
- видача витягу з реєстру територіальної громади;
- видача довідки про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;
- зняття з реєстрації місця проживання особи у зв’язку зі смертю;
- видача «Єдиного квитка»;
- видача довідки про перебування на квартирному обліку;
- реєстрація повідомлення про пошкоджене або зруйноване власне нерухоме майно внаслідок військової агресії.

Адміністративні послуги є безкоштовними.

Держава – це наш дім, наша родина, наш захисник і наші діти, – Артем Лисогор

Начальник Луганської обласної військової адміністрації взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Української Державності у місті Дніпро.

На це символічне для кожного жителя Луганщини свято зібралась велика кількість наших земляків, аби побути у колі однодумців, зустріти знайомі обличчя та знайти нових друзів. Адже спільні випробування і хвилювання для тисяч луганчан стали об’єднуючою, рушійною силою.

Очільник Луганщини Артем Лисогор узяв участь у погашенні марки «Служба безпеки України»

Урочиста церемонія відбулася в рамках святкового заходу «Незламна Луганщина», присвяченого Дню Української Державності.

«Луганщина сьогодні - найгарячіша точка на військовій мапі. Наші захисники щодня відбивають по декілька ворожих атак. Тож «Укрпошта» робить надважливу справу, фіксуючи у марках події цієї війни та подвиг її Героїв», - звернувся очільник Луганщини Артем Лисогор до гостей свята.

Артем Лисогор звернувся з нагоди Дня Української Державності

Україна пройшла складний шлях до створення власної державності.

Історія нашої держави не була б успішною, якби українці не мали здатності у скрутний час підтримувати один одного, допомагати, берегти традиції, передавати свою історію. 

Побудувати успішне майбутнє можливо, лише усвідомивши помилки минулого.

Сьогодні ми є творцями історії. На нас лежить відповідальність за повернення української державності на тимчасово окуповані території. Кожного дня ми наближаємося до Перемоги і повернення додому.

На штурми окупанти відправляють мобілізованих без підготовки, у селах Старобільщини повістки вручають усім чоловікам призовного віку, ворог намагався прорватися біля Надії

«Українські військові готові до нападів росіян по всій лінії фронту, якими масованими вони б не були. Ворог не полишає спроб знайти слабке місце в нашій обороні. Вчора наступав поблизу Надії, але бажаного знов не досяг, – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Авіаційного удару окупанти завдали по Білогорівці. Це ж село, разом із Невським, потрапило під вогонь загарбницької артилерії. Ризикують життям поліцейські, котрі щоразу, як приїжджають з гуманітарною допомогою, вмовляють місцевих рятуватися. У Невському на евакуацію погодилася літня жінка».