Архів новин

17 июля 2023

Україна, ООН і Туреччина спільно можуть забезпечити роботу продовольчого коридору та інспектування суден – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Перше. Я провів сьогодні селектор. Ґрунтовні доповіді. Фронт, безпека, постачання снарядів. Командувачі, керівник СБУ, керівники розвідки – ГУР та зовнішньої розвідки. Міністр внутрішніх справ, Міноборони. Детально й щоденно робимо все, щоб наші воїни мали все необхідне для активних дій.

Артем Лисогор про події в регіоні – 17 липня, вечір (відео)

Артем Лисогор про події в регіоні – 17 липня, вечір:

- росіяни закрили на в’їзд і виїзд Рубіжне та Кремінну, вони побоюються нашого контрнаступу;

- у містах та селах поблизу лінії фронту окупанти намагаються максимально контролювати цивільне населення, аби люди не змогли співпрацювати зі Збройними Силами України;

- загарбники збираються восени провести вибори в населених пунктах, де понад рік немає світла та централізованого водопостачання у більшості споживачів.

#Вірю_в_ЗСУ На Лимано-Куп’янському напрямку росіяни зосередили більше 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, 370 реактивних систем залпового вогню

Там сконцентровані десантні та мотопіхотні підрозділи, бойовий армійський резерв, територіальні війська та приватні кампанії ворога, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Окупанти роблять все, щоб прорвати наші позиції, але українські воїни стійко тримають оборону. Не дають ворогу перехопити ініціативу, постійно наносять йому разючі удари.

543 рази за минулу добу росіяни застосовували там артилерію різних калібрів та типів та здійснили 14 авіаційних нальотів.

Також вони зробили сім намагань штурмувати позиції українських військових.

Щосереди в хабі Житомира працює перукар

На базі місцевого Білокуракинського координаційного центру надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганської області облаштоване місце для роботи перукаря.

Відтепер охочі мають змогу на безкоштовній основі скористатися послугою, яка надається в хабі щосереди з 10:00 до 15:00.

Попередній запис за тел. 066 862 17 31.

Адреса хабу: м. Житомир, вул. Чуднівська, буд 105.
 

На час оформлення паспорта громадяни можуть отримати відповідну довідку для посвідчення особи або підтвердження громадянства

Українці, які виїхали з ТОТ, часто мають необхідність оформити паспорт або відновити втрачений. Втім, відповідна процедура може бути тривалою.

Водночас відсутність документа, що посвідчує особу чи підтверджує громадянство, може створювати певні складнощі.

Які пільги передбачені багатодітним родинам

Відповідно до вимог статті 13 Закону України «Про охорону дитинства», родинам, які виховують трьох і більше дітей, надається 50- відсоткова знижка на:
- оплату житла в межах норм, передбачених законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю;

Луганщина буде представлена на Олімпіаді – є срібло світової першості зі стрибків у воду!

На чемпіонаті світу в Фукуоці (Японія) наші стрибуни у воду здобули першу нагороду.

У синхронних стрибках у воду відзначилися Олексій Середа, який представляє Луганщину, та його партнер Кірілл Болюх.

Спочатку вони із четвертим результатом (404.22 бали) потрапили до фіналу, де за підсумком покращили свій виступ.

Виконавши декілька надскладних стрибків, українці здобули рекордні для себе 439,32 балів і вибороли срібні нагороди.

Краще за них виступили лише спортсмени з Китаю.

Ще п'ять безпілотних авіаційних комплексів MAVIC 3Т передали Силам оборони

БПЛА – вкрай необхідна річ від у протистоянні збройній агресії російської  федерації. Завдяки високоякісним безпілотникам по типу МАVIC 3Т наші військові можуть ефективно знищувати ворожу техніку та особовий склад окупанта.

Інформацію про діяльність Офісу Уповноваженого тепер можна дізнатися на офіційному сайті

Задля налагодження комунікації між Офісом Уповноваженого та родинами зниклих, запрацював офіційний сайт Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин: https://commissioner.minre.gov.ua/

Там розміщені корисні матеріали. Зокрема, вказані актуальні контактні дані регіональних представників Уповноваженого, юридичні поради тощо.

На сайті ви також зможете дізнатися інформацію про зустрічі із представниками Уповноваженого, які будуть відбуватися в областях.

#ГвардіяНаступу Фінальний етап підготовки перед боєм: відбулися масштабні навчання бригади #Лють

Участь у бойовому злагодженні взяли бійці всіх полків Об’єднаної штурмової бригади Нацполіції «Лють».

Навчання, які відбувалися вдень і вночі, були максимально наближені до реальних бойових дій.

Бійці відпрацьовували штурм, зачистку та утримання будівель, проходження зон мінування, надання допомоги пораненим під час активних бойових дій тощо.

Все це відбувалося під наглядом та контролем заступника голови Національної поліції України Олександра Фацевича та комбрига «Люті» Олександра Нетребка.

Бійці успішно виконали всі поставлені завдання.
 

Велоспортсмени Луганщини здобули шість медалей національних змагань у Кам'янці-Подільському

Там завершилися чемпіонат та кубок України з багатьох видів велосипедного спорту.

До змагань долучилися понад 200 спортсменів з різних регіонів України.

Призові місця посіли й луганчани.

Катерина Набережна здобула друге місце у чемпіонаті України «ХСО», а також стала другою в командному чемпіонаті України у «шорт-треці». В її активі ще й друга сходинка на ІІ етапі кубка України «ХСО».

Данило Сурженко здобув перше місце в командному чемпіонаті України у «шорт-треці», друге - на ІІ етапі чемпіонату України «елімінатор».

Евакуйовані жителі Коломийчиської громади в Харкові забезпечені наборами для побуту

У Харкові ВПО Коломийчиської громади надана гуманітарна допомога від Товариства Червоного Хреста.

Зокрема, роздано 68 наборів для облаштування побуту – розкладачки, ковдри, подушки, постільну білизну, рушники, матраци, ліхтарики.

Також наші переселенці отримали гігієнічні засоби.

Поточні проблемні питання вони обговорили із керівництвом Сватівського району та громади.  

Майже 1300 ВПО з Луганщини отримали допомогу в хабах Гірської громади за тиждень

У Київському хабі тривала видача сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції, а також термобілизни.

Відвідувачі також отримували консультації спеціаліста Луганського обласного центру зайнятості та благодійного фонду «Право на захист».

У Богданівці працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, наші земляки одержували підгузки, продуктові набори від держави. Також надавалися консультації медичної сестри та обласного центру зайнятості.

У Кремінній гастролери-будівники зробили демонтаж і кинули будинок; у Сєвєродонецьку мародери вже зламують квартири населення, що залишилося; звільнені села знову під обстрілом росіян

«Артилерійську підготовку майбутніх наступальних дій ворог проводить постійно. Точніше, вона практично не зупиняється. Звільнені села та позиції українських військових перебувають під щогодинним вогневим тиском росіян. Впродовж неділі вони били по Невському, селах поряд, а також по Білогорівці. В район останньої залучили ще й авіацію. Наші хлопці тримають оборону», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.