Прес-центр27 липня 2023, 20:07

Артем Лисогор: у Попаснянській громаді збережено кадровий потенціал усіх підрозділів, вони готуються до відновлення рідної землі після визволення

Очільник Луганщини відвідав засідання координаційної ради Попаснянської міської військової адміністрації.

«Ця громада – одна з найбільш постраждалих від росіян територій області. Але кадровий потенціал усіх структур збережений. Вже розпочато підготовку до відновлення Попаснянщини після деокупації, – зауважив Артем Лисогор. – До взаємодії залучили представників поліції, ДСНС, сектору охорони здоров’я, з числа яких будуть сформовані мобільні групи, що першими працюватимуть саме на території громади».

Також розпочали перемовини щодо співпраці із регіональною філією «Донецька Укрзалізниця». Адже без залізничного сполучення вкрай важко буде підтримувати діяльність в регіоні – постануть питання поставки гуманітарної допомоги, техніки та будматеріалів.

Він підкреслив, що триває активна робота стосовно фіксації руйнувань та формування реєстру пошкодженого нерухомого майна. На сьогодні до «Дії» від мешканців області надійшло близько 39 тисяч заявок про знищене нерухоме майно.

«Окремо врахували питання створення умов для проживання тих, хто втратив житло, та тих, хто буде відновлювати Луганщину. Для цього ми залучаємо підтримку міжнародних партнерів, а також інших регіонів країни», – наголосив Артем Лисогор.

Під час заходу голова Новомосковської міської ради Сергій Рєзнік отримав подяку за допомогу внутрішньо переміщеним особам з Луганської області.

Наразі Новомосковська громада прийняла близько 800 переселенців з Луганщини.