Прес-центр3 червня 2017, 21:06

79-річчя від дня утворення Луганщини відзначили у Рубіжному

Учасниками та гостями свята «Луганщина – це Україна» стали жителі області, які завітали на площу Володимирську у Рубіжному, де відбулася більша частина урочистостей.

А ще з самого ранку усі бажаючі відвідали стадіон ім. Виноградова. Там було організоване справжнє свято спорту – футбольний матч, а разом з тим веселі естафети та ігри для юнаків й дівчат.

Вже по обіді місцеві та численні гості Рубіжного занурилися у калейдоскоп різноманітних заходів. На площі Володимирській їх очікували показовий виступ службових собак, видовищні змагання з силових видів спорту «Територія сили», де справжні стронгмени виявляли могутнішого серед усіх. А свої вміння триматися верхи продемонстрували представники Луганського обласного козачого кінного театру «Козацька Січ».

Поціновувачі культури насолодилися низкою тематичних експозицій, розташованих під відкритим небом. Подолавши усього кілька кроків, з музейної виставки «Мій край Луганщина» можна було потрапити до об’єднаних у творчому натхненні, як зазначено у програмі свята, майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Поряд  захоплював своєю різноманітністю «Медіа-вернісаж» – фестиваль преси, зібраної з багатьох куточків Луганської області.

У цей день молоді фотографи та художники-аматори представили свої роботи у експозиції «Наша Луганщина», яка охопила краєвиди та обличчя мальовничого рідного краю. Необхідні відомості бажаючі отримали на інформаційному майданчику «Бібліотеки Луганщини: Виклики сьогодення».

Святкову концертну програму відкрило дитяче розважальне свято «Країна мрій». Згодом присутніх очікував ефектний флешмоб «Луганщина – це Україна» за участі учнівської молоді.

Офіційна частина заходу з 79-ї річниці утворення Луганщини розпочалася  привітанням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза. Він звернувся до усіх, від Марковки до Антрацита, нагадавши, насамперед, що Луганщина у нас одна, та побажав землякам-українцям скорішого миру.

За активну громадянську позицію, високі професійні досягнення, значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, зразкове виконання службових обов’язків Почесної відзнаки «За розвиток регіону» удостоєні начальник управління Державної казначейської служби України у  Станично-Луганському районі Наталія Голубцова, доцент кафедри журналістики, дикторів та ведучих телевізійних програм Інституту кіно та телебачення Київського національного університету культури та мистецтв Тетяна Дейнегіна, головний лікар філії «Петропавлівська лікарня Станично-Луганського  районного територіального медичного об'єднання» Марина Міронова, міській голова Рубіжного Сергій Хортів. Багатьох фахівців різних галузей, а також трудові колективи Рубіжанського картонно-тарного комбінату та Науково-виробничого підприємства «Зоря», відзначено Почесною грамотою обласної державної адміністрації, ще низка луганчан нагороджена Листом подяки ОДА.

Слідом виступили творчі колективи Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, Луганської обласної філармонії, артисти-аматори з Рубіжного.

На завершення усіх очікували кращі виступи гуртів та солістів районів і міст у рамках обласного фестивалю «Єднаймось віднині і довіку», дефіле стилізованого українського одягу та аксесуарів «Ми – українці», концертна програма від гурту «Made in Ukraine» та Василя Бондарчука.

Зі святом тебе, Луганщино!