Архів новин

15 июня 2017

Стартує обласна культурно-мистецька акція «Український формат»

17 червня 2017 року о 17.00 у селі Кудрящівка, Кремінського району стартує обласна культурно-мистецька акція «Український формат» за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз (Yury Garbuz)

Соціальні та інфраструктурні потреби жителів Новоайдарщини на розгляді керівництва облдержадміністрації

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Ольга Лішик здійснила робочу поїздку до Новоайдарського району. Там вона разом з головою Новоайдарської райдержадміністрації Віктором Сергієнко провели прийом громадян у селі Вовкодаєво Колядівської сільської ради.

Луганчанин став чемпіоном Європи зі стрибків у воду

Луганські стрибуни у воду продовжують медальну ходу на домашній європейській першості, яка триває в Києві.

Ще одну нагороду до скарбнички Національної збірної заробив дует луганчанина Олександра Горшковозова та його напарника Максима Долгова.

Хлопці у змаганнях у синхронних стрибках з 10-метрової вишки не залишили шансів суперникам та з результатом 431.28 посіли найвищу сходинку на п’єдесталі пошани.

Вітаємо!!!

На Луганщині притягнуто до кримінальної відповідальності ще одного організатора антиконституційного «референдуму» 11 травня 2014 року

У Луганській області суд розглянув матеріали кримінального провадження стосовно організатора «референдуму» про «державну самостійність ЛНР», проведеного проросійськими сепаратистами в Попасній у травні 2014 року.

Коло осіб, причетних до організації антиконституційного заходу, було встановлено СБУ влітку 2014 року. Згодом проведено копітку роботу щодо вивчення ролі та ступеня участі кожного з них у сепаратистській акції, повідомляє Управління СБУ в Луганській області.

Обговорені актуальні питання з підготовки проектів для розвитку об’єднаних територіальних громад Луганщини

Для підвищення якості підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, відбулися відео-нарада за участю Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а також відповідний семінар з обговоренням актуальних проблем.

Реалізація потенціалу людей з інвалідністю в інтересах громади

13 – 15 червня 2017 року Національна Асамблея людей з інвалідністю України  провела  Навчально-інформаційний тренінг "Реалізація потенціалу людей з інвалідністю в інтересах громади".

Геннадій Зубко: Ми відновимо Донбас. І децентралізація сприятиме цим процесам

Ми відновимо Донбас. І децентралізація сприятиме цим процесам. Вже створено об’єднані територіальні громади у Луганській та Донецькій областях, відбувається зростання місцевих бюджетів. Кошти, які раніше спрямовувалися на тимчасово окуповані території, зараз залишаються тут на розбудову інфраструктури.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю інтернет-виданню «Цензор.нет».

Вступив в силу закон, який спрощує отримання дозволів у будівництві

10 червня 2017 року вступив в силу Закон України №1817-VIII від 17.01.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», який спрощує процедуру отримання дозвільної документації у будівництві, що сприятиме покращенню позиції України у рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво», а також може стати дієвим інструментом запобігання корупції у галузі.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Громадськість та Держмолодьжитло посилять співробітництво щодо житлового забезпечення внутрішніх переселенців

Житлові права сімей внутрішньо переміщених осіб мають бути реалізовані, зокрема, за допомогою державних та місцевих житлових програм. Про це під час спільного брифінгу в Українському кризовому медіа–центрі заявили голова ГО «Всеукраїнська Асоціація Переселенців» Руслан Калінін та голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

Обласна влада буде вирішувати проблеми «АЗОТу», але виключно у правовому полі

«Обласна влада не менше за працівників об’єднання «АЗОТ» зацікавлена у вирішенні питання із виплатою заробітної плати та відновленні сталої роботи підприємства, адже від цього залежать долі більш ніж чотирьох тисяч сєвєродонецьких родин. І сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відстоює інтереси азотівців на державному рівні», – заявив заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян під час зустрічі із учасниками акції протесту «АЗОТ має працювати!»

На Луганщині не виявлено випадків захворювання на ботулізм

За дорученням Луганської облдержадміністрації у містах і районах створено робочі групи місцевих органів виконавчої влади для протидії виникнення та розповсюдження захворюваності на ботулізм.

Спільно із співробітниками Національної поліції, членами робочих груп, територіальними підрозділами Держпродспоживслужби в Луганській області здійснено комплексні перевірки закладів громадського харчування, суб’єктів підприємницької діяльності та місць стихійної торгівлі.

Спортсменки з Луганщини завоювали бронзу чемпіонату Європи

Український дует у складі двох луганчанок Валерії Люлько і Софії Лискун завоював бронзу на домашньому чемпіонаті Європи зі стрибків у воду, який у ці дні проходить в Києві.

Виступаючи в синхронних стрибках на 10-метровій вишці, луганчанки посіли третю сходинку п’єдесталу змагань. Результат спортсменок – 288.96 бали.

Чемпіонками Європи стали британки з результатом 299.19 очок. Срібло у росіянок – 297.00.

Зазначимо, для Валерії та Софії чемпіонат Європи став дебютом на змаганнях такого рівня серед дорослих.

Вітаємо наших спортсменок!

 

Комплекс профілактичних заходів «Автобус – 2017»

Профілактика аварійності на пасажирському автомобільному транспорті  є складовою одного з першочергових завдань здійснення державного контролю за дотриманням автопідприємствами законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. Це запорука життя і здоров’я громадян, що користуються громадським транспортом.

Управлінням Укртрансбезпеки у Луганській області у період з       06 червня по 06 липня поточного року проводиться комплекс профілактичних заходів «Автобус – 2017».

Пам’ятка щодо профілактики ботулізму

Ботулізм – це хвороба, яка виникає у результаті отруєння токсинами бактерій ботулізму (Clostridium botulinum) і характеризується важким ураженням центральної і вегетативної нервової системи.

Ці мікроби в природі поширені у ґрунті, в мулі водойм, куди потрапляють з кишечника риб, тварин, зустрічаються в грибах, фруктах і овочах.

Сам по собі збудник ботулізму не є патогенним, він небезпечний саме через токсини, які виробляють його вегетативні форми (спори). Основною умовою для утворення токсину є відсутність доступу кисню (в консервах, товщі м’ясних і рибних продуктів).

Про проведення 14-15 липня 2017 року Всеукраїнського форуму з питань розвитку курортів та рекреації.

Мінекономрозвитку повідомило, що має намір провести
14-15 липня 2017 року у м. Шацьк Волинської області Всеукраїнський форум з питань розвитку курортів та рекреації.

Під  час Форуму планується опрацювати питання  щодо:

Свідомі мешканці допомогли виявити небезпечний бізнес

Спiвробiтники  управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» в рамках розслідування кримінального провадження за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України спільно з прокуратурою Луганської області провели обшук у приватному будинку в с. Семiкозiвка Бiловодського району. За оперативними даними, отриманими від свідків, там реалізовувалося контрабандне пальне та «виготовлена на дому» фальсифікована горілка.

До уваги виробників та перевізників зернових та технічних культур

Звертаємо вашу увагу на недопущення перевантаження транспорту під час переміщення зазначених вантажів.

Для запобігання руйнування автомобільних доріг загального користування Луганської області необхідно організовувати свою господарську діяльність з урахуванням вагових обмежень повної маси і осьового навантаження вантажних автомобілів.

Визначені лауреати Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля підбили підсумки XI Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу «Художнє слово у світовій культурі», який організувала кафедра германо-романської філології та перекладу.

Цього року до оргкомітету надійшли десятки перекладів від студентів тринадцяти вищих навчальних закладів України, а також учнів шкіл і ліцеїв.

У Києві відбудеться Перший міжнародний конгрес з реформування системи управління безпекою дорожнього руху

22-23 червня 2017 року у місті Київ у приміщенні Торгово-промислової палати України відбудеться Перший міжнародний конгрес з реформування системи управління безпекою дорожнього руху.

На Луганщині вилучено 112 одиниць вибухонебезпечних предметів

14 червня піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 1,94 га місцевості у містах Сватово й Привілля (на березі та у воді річки Сєвєрський Донець),  Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та біля смт Борівське (на лінії газопроводів), де виявлено та вилучено 112 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 19 артилерійських снарядів, 14 ручних мін, вісім одиниць інженерних боєприпасів, 42 підривника, 11 набоїв та 18 одиниць іншої вибухівки.

До розмінування залучались 33 піротехніка та 14 одиниць техніки.

ЗНО з фізики відбулось у Сєвєродонецьку

Передостаннє в основній сесії зовнішнє незалежне оцінювання з фізики у Луганській області виявили бажання скласти 469 учасників.

Для його організації у Сєвєродонецьку було підготовлено 33 аудиторії на базі двох пунктів проведення ЗНО, де працювали 82 педагогічних працівника.

На пункти ЗНО з’явилися 409 учасників, тобто явка склала 87,21 %. Максимальна оцінка, яку зможуть отримати ті, хто правильно виконав усі завдання сертифікаційної роботи, дорівнює 56 балам.

Українська торгівельна місія до Китайської Народної Республіки 13-17 листопада 2017 року

Офіс з просування експорту спільно з Київською торгово-промисловою палатою запрошують українських виробників в експортній категорії «готові продукти харчування та напої» (Food & Beverages) до участі в Українській торговій місії до Китайської Народної Республіки 13-17 листопада 2017 року в рамках проведення продуктової виставки FHC China, яка відбудеться
14-16 листопада 2017 року. FHC China 2017. Global Food & Hospitality Trade Show - це:

Новини АТО: в Луганській області не змовкають заборонені міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 19 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське, сіл Новозванівка, Новоолександрівка та Троїцьке Попаснянського району 10 разів застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети й стрілецька зброя. Також у районі працював ворожий снайпер.