Архів новин

19 июня 2017

Луганський обласний краєзнавчий музей взяв участь у флешмобі "Музейні таємниці"

Луганський обласний краєзнавчий музей взяв участь у флешмобі "Музейні таємниці", який проводиться з нагоди Міжнародного дня музеїв Міністерством культури України. У рамках цієї акції українські музеї презентують унікальні експонати, які до цього часу знаходились в закритих спецфондах та були невідомі широкому загалу відвідувачів.

17 червня ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії завітав до села Кудряшівка Кремінського району

17 червня ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії завітав до села Кудряшівка Кремінського району, де в цей день стартувала обласна культурно-мистецька акція «Український формат» за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста допомагає у відбудові Луганщини

Благодійною організацією систематично вживаються заходи з відновлення житла місцевих жителів, соціальних об’єктів та інфраструктури.

Мінфін обіцяє виділити на погашення заборгованості за пільги та субсидії 15 млрд грн.

За ініціативи Асоціації міст України 16 червня в Міністерстві фінансів відбулася робоча нарада щодо проблеми заборгованості державного бюджету перед підприємствами житлово-комунального господарства за надані споживачам пільги та субсидії. У нараді взяли участь заступник Міністра фінансів Сергій Марченко, заступник Голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Альона Бабак. Позицію органів місцевого самоврядування представляли Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, міські голови та представники міст-членів АМУ, аналітики Аналітичного центру АМУ Олег Гарник та Ігор Онищук.
 

Запрошуємо всіх на фестиваль «Відкрита ніч»

24 червня о 21.00 на площі Перемоги (за сценою біля облдержадміністрації) відбудеться ХХ фестиваль «Відкрита ніч».

Вже два десятиріччя поспіль справжні кіномани збираються просто неба, щоб долучитись до останніх новинок, підтримати один одного та подивитися фільми останнього року.

Фестиваль став своєрідною лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно.

Цього року захід пройде під девізом: «Ми. Для нас. Про себе».

Сім медалей привезли наші велоспортсмени зі Всеукраїнських ігор ветеранів спорту

У Білій Церкві відбулися VII Всеукраїнські ігри ветеранів спорту пам’яті М.М.Баки з велоспорту на шосе.

Луганська область на цих змаганнях була представлена трьома спортсменами – Євгеном Ігнатовим (1936 року народження), Миколою Клименком (1956 р. н.), Віктором Коломайком (1941 р. н.).

У загальному заліку луганчани посіли четверте місце, завоювавши сім медалей – дві золоті, три срібні та дві бронзові.

УКРАЇНА-АВСТРІЯ: ЕКСПОРТ В КРАЇНИ ЄС

Донецька ТПП запрошує взяти участь в Програмі навчання і ділового партнерства «Україна-Австрія: експорт в країни ЄС».

Програма включає в себе: інтенсивний 3-х модульний курс підготовки з австрійськими експертами в Києві (72 акад. години, 9 днів), кваліфікаційний іспит з врученням успішним учасникам європейського диплома WiFi, п'яти денну поїздку в Австрію з метою формування ділових зв'язків між українським та австрійським бізнесом.

Проект субсидується австрійською стороною.

ЗНО з хімії завершило основну сесію

На останньому зовнішньому незалежному оцінюванні основної сесії учасники перевірили на міцність свої знання з хімії.

Для забезпечення якісної роботи двох пунктів проведення ЗНО у Сєвєродонецьку, на базі яких працювали 30 аудиторій, було залучено 76 педагогічних працівників.

З 444 запрошених учасників на ЗНО з хімії з’явилися 390 – явка склала 87,84 %. Максимальний результат, який вони зможуть отримати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, дорівнює 80 балам.

Українці вибороли командний кубок європейської першості зі стрибків у воду

За останні три дні чемпіонату Європи зі стрибків у воду, який завершився у Києві, спортсмени з Луганщини ще двічі підіймалися на п’єдестал пошани.

Так, у стрибках з 3-метрового трампліну в активі українців дві медалі – срібло здобув Ілля Кваша, а бронзова нагорода у Олега Колодія з Луганської області.

У синхронних стрибках з 3-метрового трампліну Олег Колодій та Ілля Кваша вибороли срібло.

У Луганській області за минулий тиждень вилучили 655 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехніками ДСНС було обстежено 18,7 га місцевості, де виявлено та вилучено 655 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 113 артилерійських снарядів, 19 мінометних мін, 44 одиниці ручних гранат, 29 одиниць інженерних боєприпасів, 305 підривників, 11 одиниць набоїв та 134 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Загалом, до розмінування залучалося 35 піротехніків ДСНС та 15 одиниць техніки.

З початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 975 виїздів, де виявлено та вилучено 5548 одиниць вибухонебезпечних предметів.

 

У Кремінній стартував Міжнародний вишкіл «Соборність»

На базі відпочинку «Лісова галявина» на Кремінщині урочисто відкрили Міжнародний вишкіл «Соборність», спрямований на вшанування героїв боротьби нашого народу за незалежність та територіальну цілісність України.

Організаторами заходу виступили Міністерство молоді та спорту України, управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації спільно з ГО «Дитяче громадське об’єднання Ніхто крім нас» (м. Рубіжне), військово-патріотичним клубом «Каскад» Сєвєродонецької міської ради воїнів-інтернаціоналістів.

На Луганщині для учасників АТО зарезервовано понад 688 га землі

Головним управлінням та територіальними органами Держгеокадастру у Луганській області забезпечено першочерговий порядок розгляду звернень учасників АТО та сімей загиблих учасників АТО і виділення їм земельних ділянок.

Так, для цієї категорії громадян було зарезервовано 688,0334 га землі різного цільового призначення.

На початок червня до Головного управління Держгеокадастру у Луганській області подано 640 заяв від учасників антитерористичної операції на отримання земельних ділянок.

Президент доручив Уряду вже восени підвищити пенсії

Президент Петро Порошенко переконаний, що покращення економічної ситуації в країні нині дає можливість здійснити кроки, спрямовані на підвищення забезпечення пенсіонерів, які найбільше потребують підтримки з боку держави. Про це він заявив на засіданні Національної ради реформ, присвяченому пенсійній реформі.

Серед заходів, які можна здійснити вже цього року, Президент назвав осучаснення пенсій.

«Уряд має здійснити швидкі практичні кроки, які вже зараз полегшать страждання пенсіонерів. Це моя вимога, як Президента, і, впевнений, – вимога суспільства», – наголосив він.

Створення нових центрів надання адміністративних послуг в Луганській області

За інформацією районних державних адміністрацій у 2017 році планується створити нові центри надання адміністративних послуг (далі – центри): Центр надання адміністративних послуг Білокуракинської селищної ради, Красноріченський центр надання адміністративних послуг та Центр надання адміністративних послуг Новопсковської селищної ради.

Про стан та перспективи розвитку споживчого ринку області

На апаратній нараді  в облдержадміністрації, 13 червня поточного року,    в. о. директора Департаменту Сергій Медведчук презентував результати та основні завдання розвитку споживчого ринку Луганської області.

 Споживчий ринок відіграє важливу роль у забезпеченні відповідного рівня життя населення.

Торгівля на споживчому ринку товарів і послуг є однією із важливих соціально-економічних сфер нашого життя.

Луганщина починає впроваджувати пілотний проект «Нова українська школа»

Так, чотири загальноосвітні школи, а саме – Сєвєродонецький навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа-колегіум Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сєвєродонецької міської ради, Лиманська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Старобільської районної ради, Попаснянська багатопрофільна гімназія № 25 Попаснянської районної ради, Сватівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 8 Сватівської районної ради виявили бажання взяти участь у впровадженні проекту Державного стандарту початкової загальної освіти у рамках реформи «Нова українська школа».

Новини АТО: на Луганщині не змовкають ворожі міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 15 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Золоте, смт Новотошківське, сіл Катеринівка, Троїцьке і Новозванівка Попаснянського району сім разів відкривався вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових та автоматичних гранатометів, БМП, великокаліберних кулеметів й стрілецької зброї.