Архів новин

20 июня 2017

Діти з окупованого Луганська на запрошення Юрія Гарбуза відпочили на Івано-Франківщині

Сьогодні, 20 червня, повернулась група дітей та їх супроводжувальні, що відпочивали в таборі «Прикарпатські зорі» у селищі Слобода Коломийського району Івано-Франківської області.

На залізничному вокзалі міста Лисичанська їх зустрічали заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Міжнародний день біженців, на жаль, став актуальним і для нашої країни, – Юрій Гарбуз

На цьому акцентував увагу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час сьогоднішньої зустрічі з керівником Регіонального офісу Агентства ООН зі справ біженців Мулусеу Мамо та представниками польового офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Іваном Салєєвим і Олександрою Литвиненко.

Виступ директора Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Юрія Стецюка на брифінгу для ЗМІ

Юрій Стецюк розповів про результати ЗНО-2017 наших випускників 11-х класів, абітурієнтів та діяльність освітніх центрів «Донбас-Україна» у Луганській області.

У Сєвєродонецьку закрито нелегальну автозаправну станцію

Співробітники оперативного управління Головного управління ДФС у Луганській області в межах операції «Акциз 2017» виявили діяльність незаконної автозаправної станції у м. Сєвєродонецьку. Під час перевірки встановлено, що на ній мешканець міста зберігав і реалізовував за готівку та без документів про державну реєстрацію суб’єктом господарювання паливно-мастильні матеріали.

Податки до бюджету з продажу ПММ не сплачувалися.

Бережіть ліс від стихії вогню

За даними Луганського обласного центру з гідрометеорології в окремих регіонах області встановився 4-5 клас пожежної небезпеки.

З настанням спекотної та сухої погоди різко підвищується ймовірність виникнення пожеж. У більшості випадків лісові та степові пожежі виникають через необережну поведінку людей.

Нагадуємо, що в пожежонебезпечний період у лісових масивах, лісопаркових зонах, степах і на відкритих територіях, які примикають до приватних та багатоквартирних житлових будинків, забороняється розведення відкритого вогню.

При відвідуванні лісів також забороняється:

В Україні створені додаткові можливості вступу до вишів абітурієнтів з непідконтрольних територій, – брифінг

Також на брифінгу для ЗМІ йшлося про діяльність на Луганщині освітніх центрів «Донбас-Україна».

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк сказав, що учні, які за підсумками ЗНО подолали поріг «склав/не склав», зможуть стати студентами ВНЗ Луганщини та інших областей України.

Ті, хто отримав менше 100 балів, при бажанні братимуть участь у конкурсах, складатимуть приймальній комісії іспити і зможуть стати студентами вишів у Луганській та Донецькій областях.

Підбиті перші підсумки зовнішнього незалежного оцінювання на Луганщині

Про результати ЗНО наших випускників 11-х класів, абітурієнтів сьогодні на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк.

Він нагадав, що основна сесія ЗНО тривала з 23 травня по 16 червня. Усі 22 пункти тестування, що працювали на території Луганщини, відповідали вимогам Українського центру оцінювання якості освіти та Міністерства освіти і науки України. Успішно зі своїми обов’язками впоралися і педагогічні працівники, які працювали на цих пунктах.

Заборгованість із виплати пенсій в області відсутня

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 19 червня 2017 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 503 755, 37 тис. грн.  

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку – з 4 по 19 червня;

- установи банків – з 4 по 18 червня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

У Німеччині обговорили інтегрований розвиток українських міст та розробку Містобудівного кодексу

12-13 червня 2017 року у Гамбурзі (Німеччина) відбувся 11-й Федеральний Конгрес Національної політики міського розвитку, на якому обговорили перспективи інтегрованого розвитку європейських міст в контексті Лейпцизької хартії сталого розвитку. Одним із ключових питань Конгресу стало залучення українських міст до європейських процесів інтегрованого розвитку.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

На Луганщині працює пересувна фотовиставка «Пам’яті небесної сотні»

У рамках програми патріотичного виховання молоді та за підтримки управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Луганський обласний краєзнавчий музей представив фотовиставку «Пам’яті небесної сотні».

Світлини були експоновані в краєзнавчих музеях Новоайдарського, Сватівського та Марківського  районів.

Зараз пересувна виставка знаходиться КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей».

Фотостенди «Пам’яті небесної сотні» збирали самотужки працівники Луганського обласного краєзнавчого музею.

На незаконній переправі знову затримано порушників

Фіскальний наряд спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно з військовослужбовцями 54 окремого розвідувального батальйону по дорозі до незаконної переправи через річку Сіверський Донець, що між селами Лопаскіне та Трьохізбенка, затримали трьох жителів Трьохізбенки.

Студентці СНУ імені Володимира Даля призначено академічну стипендію Кабінету Міністрів України

Студентці СНУ імені Володимира Даля призначено академічну стипендію Кабінету Міністрів України

Розпорядженням Уряду № 405-р академічна стипендія Кабінету Міністрів України призначена 100 студентам та 24 аспірантам з багатьох вищих навчальних закладів України.

Серед них і Камелія Алієва – студентка Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля(м. Сєвєродонецьк Луганської області).

На Луганщині зареєстровано декларацію про початок будівництва водогону

Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області зареєстровано декларацію про початок будівництва водогону в Старобільському районі.

Замовником будівництва об’єкту «Капітальний ремонт водоводу від свердловини 6Д в селі Чмирівка Старобільського району до вул. Шевченко у місті Старобільськ» виступило Управління капітального будівництва Луганської ОДА. Загальна протяжність водогону між населеними пунктами має скласти 6,9 км.

Все, що відбувається зараз в Україні, є в серці діаспори - Президент на зустрічі з українською громадою

Президент Петро Порошенко розпочав свій робочий візит до США з вшанування жертв Голодомору 1932-33 років в Україні та спілкування з українською громадою.

«Більшість у світі не знали, де є Україна, не кажучи вже про Голодомор. А сьогодні не знайти в світі людини, яка б нас не любила, не поважала і не віддавала данину нашому народу», - зазначив Президент.

Глава Української держави зазначив: Україна пройшла велику відстань, незважаючи на шалені випробування і подякував українській громаді США за значні зусилля і єдність.

Зі Львівщини до Кремінського району прибула група вчителів та дітей

Триває реалізація Угоди про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між облдержадміністраціями Луганщини та Львівщини.

Так, за проектом «Змінимо країну разом», ініційованим головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом, до КУ «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Мрія» прибули львівські вчителі та діти.

Президент у США: Важливо, що зустріч українського Президента в Білому домі буде раніше, ніж зустріч Путіна

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки проведе ряд зустрічей та переговорів. «Подивіться яку потужну і фантастичну підтримку ми зараз маємо у Сполучених Штатах. Я прибув сьогодні з першим візитом після президентських виборів (виборів Президента США - Ред.). І ми маємо фантастичну програму», - зазначив Глава держави під час зустрічі з українською громадою.

Новини АТО: на Луганщині ворог знову масовано застосував заборонені міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 15 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Кримське і Лопаскине Новоайдарського району сім разів використовувалися 120-мм і 82-мм міномети, протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу сіл Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району ворог шість разів відкривав вогонь з протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів й стрілецької зброї.