Архів новин

03 июня 2017

79-річчя від дня утворення Луганщини відзначили у Рубіжному

Учасниками та гостями свята «Луганщина – це Україна» стали жителі області, які завітали на площу Володимирську у Рубіжному, де відбулася більша частина урочистостей.

А ще з самого ранку усі бажаючі відвідали стадіон ім. Виноградова. Там було організоване справжнє свято спорту – футбольний матч, а разом з тим веселі естафети та ігри для юнаків й дівчат.

Юрій Гарбуз подякував юним художникам за участь у акції «Мирне небо Луганщини»

На «Форум земляків» завітали маленькі жителі області, які стали учасниками акції дитячих малюнків «Мирне небо Луганщини».

Акція розпочалася на Благовіщення і зібрала за цей час понад 10 000 малюнків. Частина з них напередодні Світлого свята Воскресіння Христового була передана на непідконтрольну територію. Інші як обереги захищають наших солдат на передовій. Частина малюнків поїхала разом з педагогами на дружню Львівщину.

Як було зазначено на Форумі, з таких невеличких кроків складається велика дорога до миру.

Між обласною владою та професійними асоціаціями Луганщини підписано Меморандум про партнерство та співробітництво

Укладання цього документу стало підсумком дискусії між учасниками «Форуму земляків», який завершився сьогодні у Рубіжному.

Меморандум підписали голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз з одного боку та голови професійних асоціацій області з іншого.

Юрій Гарбуз зібрав знаних луганчан на «Форумі земляків»

Форум відбувся сьогодні, 3 червня, у Рубіжному.  

Він організований у рамках проекту «Луганщина у нас одна» до 79-ї річниці утворення Луганської області та спрямовано на створення партнерських відносин між громадськими об’єднаннями, асоціаціями, іншими інститутами громадянського суспільства та органами державної влади.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди 79-ої річниці створення Луганської області

Дорогі земляки!

Рідна Луганщина підходить до святкування свого Дня народження у надскладних умовах. Територія розділена лінією зіткнення, населення дезорієнтоване і дезінформоване, відсутні візії майбутнього краю. Проте період кризи – це також період нових можливостей.

Мої діди і прадіди поховані на цій землі, тут народилися мої діти. Тому я до останнього подиху буду боротися за єдність і добробут малої батьківщини. 

Успіх ввіреної мені в керівництво території, розбудова мирного життя на її теренах є найкращою контрпропагандою і запорукою об’єднання Луганщини.

Новини АТО: на Попаснянщині поранено трьох військовослужбовців

2 червня внаслідок ворожих обстрілів з автоматичних гранатометів у напрямку села Новозванівка Попаснянського району троє воїнів зазнали поранень.

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні війська 12 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району шість разів застосовувалися автоматичні гранатомети, зенітні установки, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Скарби нації, - експерт про важливість для держави невеличких міст

Скарби нації, - неурядовий експерт з питань децентралізації влади Юрій Ганущак про важливість для держави невеличких міст

На засіданні Урядового комітету були розглянуті важливі питання розвитку інфраструктури ОТГ

2 червня на засіданні Урядового комітету з питань економічної та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності було схвалено проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад».