Архів новин

12 июня 2017

Безвіз відзначили автопробігом у Рубіжному

З нагоди набуття чинності безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом у Рубіжному було проведено автомобільний «Європробіг», до якого долучилися містяни та жителі області.

Зібравшись на площі Володимирській, активісти проїхали центральними вулицями міста на прикрашених Державними Прапорами та символікою ЄС автомобілях.

Вони відзначили, що безвіз є довгоочікуваною подією, а Україна – це Європа.

Юні тенісистки Луганщини – на п’єдесталі всеукраїнських змагань

У Львівській області (місто Жовква) відбувся чемпіонат України з настільного тенісу серед хлопців та дівчат 2005 років народження та молодше.

На змаганнях Луганську область представляли сім спортсменів.

За результатами змагань наші юні спортсменки Вероніка Матюніна та Софія Шереда завоювали ІІІ командне місце серед дівчат та низку нагород в особистих першостях, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Проект «LIKБЕЗ. Історичний фронт» представили в обласній бібліотеці

Нещодавно до Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені М. Горького завітали громадські активісти й історики – співробітники інституту національної пам’яті Максим Майоров та Інституту історії України НАН України Геннадій Єфіменко.

Вони є учасниками проекту «Likбез. Історичний фронт», який не пов’язаний із державними програмами. Це суто громадська установа, яка співпрацює з органами державної влади та громадськими організаціями.

Попередженню ґендерного насильства луганчани навчалися у Румунії

Делегація Луганської області взяла участь у навчальній поїздці до Румунії щодо комплексного підходу до попередження та реагування на ґендерно обумовлене насильство для міжвідомчих команд.

Визначено кращих у щорічній спартакіаді серед державних службовців

У Кремінній на спортивній базі фізкультурно-спортивного центру «Олімп» відбулась спартакіада Луганської області серед команд державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Участь у змаганнях з міні-футболу, волейболу, настільного тенісу, шашок та шахів взяли шість команд переможців зональних обласних змагань з Міловського, Новопсковського, Попаснянського, Сватівського, Старобільського і Кремінського районів.

Луганський обласний військовий ліцей гідно виступив на Всеукраїнській спартакіаді

У Сумах відбулися змагання VIII Всеукраїнської спартакіади серед військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Команда Луганського обласного ліцею «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», який базується сьогодні у Кремінній, разом з двадцятьма іншими суперниками з усіх областей України взяла участь у змаганнях з військово-прикладного семиборства.

Приємно відзначити, що наш земляк-ліцеїст Олексій Лисенко став переможцем у змаганнях з плавання серед більш ніж 140 учасників.

Юрій Гарбуз підписав розпорядження, яке дозволить профінансувати понад 221 мільйонів гривень в агропромисловий комплекс області

Цим розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза затверджено Програму розвитку та підтримки агропромислового комплексу Луганської області на 2017-2020 років із загальним обсягом фінансування 221693,2 тис. грн.

Уряд своєю постановою від 7 червня 2017 року № 394 скасував державне цінове регулювання на ряд товарів і послуг

Урядом країни прийнято постанову від 7 червня 2017 року № 394 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України». Ця постанова набирає чинності з 1 липня 2017 року.

Внесеними змінами скасовано державне цінове регулювання на ряд товарів, у тому числі соціальні продукти харчування, і послуг.

Президент підписав Закон щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки» № 2031-VIII. Закон був прийнятий Верховною Радою України 16 травня 2017 року.

Під час церемонії вшанування пам’яті жертв політичних репресій у Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили» 21 травня Петро Порошенко наголосив, що підпише цей Закон, як тільки документ надійде з українського парламенту.

Два юних кікбоксери з Луганської області стали чемпіонами світу

В Афінах відбувся чемпіонат світу з кікбоксингу ISKA, у якому взяли участь 1150 спортсменів з 47 країн. У Греції Україна була представлена 33 борцями усіх вікових категорій з дев’яти областей.

До складу національної збірної увійшли і два кікбоксери сєвєродонецької школи гун-фу «Дракон і Тигр» міського клубу східних бойових та оздоровчих систем: одинадцятирічний Ростислав Середа та тринадцятирічний Ілля Косаренко.

Делегація Луганщини взяла участь у навчальній поїздці до Румунії щодо попередження ґендерного насильства

Делегація Луганської області взяла участь у навчальній поїздці до Румунії щодо комплексного підходу до попередження та реагування на ґендерно обумовлене насильство для міжвідомчих команд. Поїздка відбулася 7-9 червня 2017 року за підтримки Фонду народонаселення ООН та міжнародної організації GIZ.

На Луганщині створюються умови для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання обласного комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Участь у заході взяли представники структурних підрозділів ОДА, Лисичанської міської ради, Попаснянської райдержадміністрації та голова Луганської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Наталія Гордєєва.

В облдержадміністрації розглянуто ситуацію з заборгованістю комунальних підприємств за спожиті енергоресурси

Зазначене питання було винесено на порядок денний засідання обласної комісії з питань розрахунків за спожиті  паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання, на якій були присутні директор Департаменту житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації Віталій Сурай, керівники територій, підприємств централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення, ТОВ «ЛЕО» та ПАТ «Луганськгаз». 

У Луганській області за минулий тиждень виявлено та вилучено 248 одиниць вибухонебезпечних предметів

За минулий тиждень піротехніками розрахунками ДСНС України обстежено 37,55 га місцевості, де виявлено та вилучено 248 одиниць вибухівки, а саме : 67 артилерійських снарядів, 12 мінометних мін, дев’ять ручних гранат, два інженерних боєприпаси, 56 підривників, 54 одиниці набоїв та 48 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Загалом, до розмінування залучалось 35 піротехніків та 15 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 925 виїздів, де виявлено та вилучено 4893 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Ремонтні роботи на автодорозі Р-07 Чугуїв – Мілове повністю виконано

Так, усього з 2017 року на автодорозі Р-07 Чугуїв – Мілове (м. Старобільськ) ліквідовано 37000 кв. м (131 км) ямковості. Останні роботи відбувалися з 26 травня по 1 червня. За цей період відремонтовано  1829,4 кв. м (3,0 км).

Крім цього, у зазначений період на автодорозі  Н-21 Старобільськ – Луганськ – Красний Луч (Хрустальний) – Макіївка – Донецьк виконані роботи з ліквідації 1690,3 кв. м ямковості. План на наступний період – 2 000,0 кв. м (4,0 км). Усього на цьому автошляху з початку року ліквідовано 22699,65 кв. м (48,0 км) ямковості.

Прощай, немытая Россия, страна рабов, страна господ – Президент про запровадження для України безвізового режиму з ЄС

Президент Петро Порошенко привітав українців із запровадженням безвізового режиму з ЄС та звернувся до присутніх урочистому заході-концерті на Європейській площі: «От нам, браття-українці, й усміхнулась доля, про яку мріяло і боролося не одне покоління наших предків».

Глава держави зазначив, що сьогодні українці зібралися, щоб разом виконати справжню «оду радості» з нагоди отримання законного та реального права і можливості безвізових подорожей українців до Європейського Союзу.

Луганським обласним центром соціально-психологічної допомоги проведено виїзний прийом громадян

На початку червня 2017 року на базі Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги в селищі Михайлівка Кремінського району відбувся виїзний прийом громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах. Участь у прийомі взяли фахівці Кремінського бюро Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та управління соціального захисту населення Кремінської райдержадміністрації, а також директор центру Юрій Єременко.

 

«Луганщина туристична»

Сучасна індустрія туризму - одна з найбільш швидко прогресуючих галузей світового господарства, що можна розглядати і як самостійний вид економічної діяльності, і як міжгалузевий комплекс.

З економічної точки зору привабливість туризму як галузі, що надає послуги, полягає у більш швидкій окупності вкладених коштів. У багатьох країнах туризм входить у першу трійку провідних галузей держави, розвивається швидкими темпами і відіграє важливе соціальне та економічне значення, оскільки він:

Вступив в силу закон, який спрощує отримання дозволів у будівництві

Вступив в силу закон, який спрощує отримання дозволів у будівництві 10.06.2017 10 червня 2017 року вступив в силу Закон України №1817-VIII від 17.01.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», який спрощує процедуру отримання дозвільної документації у будівництві, що сприятиме покращенню позиції України у рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво», а також може стати дієвим інструментом запобігання корупції у галузі.

Новини АТО: ворог знову масовано обстрілює населені пункти Попаснянщини

Протягом минулої доби російсько-терористичні бандформування декілька разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна, смт Новотошківське, села Катеринівка, Новоолександрівка, Новозванівка та Троїцьке застосовувалися 152-мм самохідні артилерійські установки, 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичні гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.