Архів новин

14 июня 2017

Засідання регіональної комісії

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, відбудеться 16.06.2017 о 14-00 за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, 2 поверх, крило Департаменту охорони здоро'вя облдержадміністрації, зал засідань.

ПРООН оголошує додаткові тренінги з написання бізнес-планів для переселенців і місцевих жителів Донецької та Луганської областей.

ПРООН оголошує додаткові тренінги з написання бізнес-планів для переселенців і місцевих жителів Донецької та Луганської областей.
 

Шість додаткових тренінгів відбудуться у Сєвєродонецьку (22-24 червня), Святогірську (22-24 червня), Краматорську (26-28 червня) та Маріуполі (22-25 червня).
 

Ця тренінгова програма розроблена для тих, хто бажає започаткувати, відновити або розвинути свій бізнес.
 

Подати заявку онлайн на тренінг можна тут http://bit.ly/2so2Vt0
 

Реформування професійно-технічної освіти області триває

Про стан та проблеми реформування професійно-технічної освіти Луганщини у І півріччі 2017 року розповів директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк на апаратній нараді в облдержадміністрації.

Медичні працівники Луганщини отримали вітання від облдержадміністрації з нагоди професійного свята

Урочистий захід з нагоди Дня медичного працівника відбувся в Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва.

Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза медпрацівників привітав його заступник Юрій Клименко.

Він зауважив, що сьогодні захистом здоров’я жителів Луганщини опікуються порядку двох тисяч лікарів та п’яти тисяч медпрацівників.

У Луганській області активізуються заходи правової освіти населення

Сьогодні, 14 червня, відбулось засідання Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, яке провела заступник голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

У заході також взяли участь заступник голови Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення – начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова та інші члени ради

Юні жителі Луганщини та Донеччини зустрілись з футболістами Національної збірної України

У Києві відбулася зустріч 80 юних футбольних вболівальників з Луганської та Донецької областей з представниками Національної збірної України з футболу.

Під час зустрічі майстри футболу спілкувалися з дітьми зі Сходу України, залишили свої автографи на подарованих футбольних м’ячах. Після цього всі разом узяли участь в фотосесії на футбольному полу НСК «Олимпийский».

Юрій Гарбуз закликав власників «АЗОТу» не допустити закриття підприємства

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз прокоментував ситуацію навколо ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ».

Очільник області наголосив: «Обласна влада незмінно захищає інтереси працівників Луганщини – хіміків, шахтарів, енергетиків тощо. У ситуації з «АЗОТом» ми зацікавлені у відновленні повноцінної роботи цього містоутворюючого підприємства. Відповідні листи від облдержадміністрації направлені до Кабінету Міністрів України та НАК «Нафтогаз України».

На Луганщині застосовано нову методику аналізу демографічного стану та ринку праці

В облдержадміністрації презентували аналіз балансу трудових ресурсів на підконтрольній українській владі території області, де окрім статистичних даних використали бази даних територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

За підсумками дослідження були визначені близькі до реальних показники демографічного стану Луганщини та ринку праці, частка незайнятого в економіці населення та населення, що знаходиться у зоні ризику в площині легалізації зайнятості.

Президент підписав Закон про оцінку впливу на довкілля

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про оцінку впливу на довкілля», доопрацьований Верховною Радою з урахуванням пропозицій Глави держави.

Закон встановлює правові та організаційні засади здійснення оцінки впливу на довкілля та забезпечує виконання Україною міжнародних зобов’язань у рамках Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті та Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля.

До уваги керівників підприємств

Сучасні транспортні засоби за своєю конструкцією спроможні перевозити вантажі, що значно перевищують несучу здатність автомобільних доріг. Економічні реалії змушують перевізників максимально використовувати ці переваги. Але це призводить до руйнування автомобільних доріг, особливо за умов сезонного підвищення температури повітря.

За таких умов особливого значення набуває обмеження повної маси і осьового навантаження транспортних засобів.

На Луганщині вилучено 66 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,42 га місцевості у м. Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та біля смт Борівське на лінії газопроводів, де виявлено та вилучено 66 одиниць вибухівки, а саме: 22 артилерійських снаряди, чотири мінометних міни, два інженерних боєприпаси, 35 підривників та три одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 33 піротехніка та 14 одиниць техніки.

Вперше в Луганській області відбудеться регіональний форум місцевого лідерства

16 червня в облдержадміністрації відбудеться Перший регіональний форум місцевого лідерства за ініціативи Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області.

Мета форуму – сприяння розвитку місцевого самоврядування, інформування про діючі програми та можливості залучення ресурсів у розвиток громад.

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 15 разів порушували «режим тиші» вздовж всієї лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Щастя, сіл Кримське і Лобачеве Новоайдарського району шість разів відкривався вогонь з 82-мм мінометів, протитанкових керованих ракет, підствольних і протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.