Прес-центр14 червня 2017, 14:06

У Луганській області активізуються заходи правової освіти населення

Сьогодні, 14 червня, відбулось засідання Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, яке провела заступник голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

У заході також взяли участь заступник голови Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення – начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова та інші члени ради

У ході засідання розглянуто актуальні питання щодо розвитку правової освіти в області, а саме: надання правової допомоги населенню у Луганській області, співпраця з Національною поліцією з місцевими органами виконавчої влади у напрямі профілактики вчинення дітьми правопорушень, які залишились без догляду дорослих та виявлення проявів дитячої безпритульності і бездоглядності та насильства у сім'ях.

Крім того, обговорені шляхи запровадження правоосвітніх заходів щодо торгівлі людьми: ідентифікація постраждалих, їх звернення до відповідних органів та забезпечення матеріально-соціальною допомогою.

Члени ради приділили особливу увагу новим методам розв’язання проблем та використання сучасних методів щодо запобігання та подолання цих соціальних явищ.

За висновком засідання учасники обговорень ухвалили відповідні рекомендації.