Архів новин

27 июня 2017

Друзі! Зустрічайте перший випуск Інформаційного Бюлетеня "Гранти. Конкурси. Можливості". Користуйтесь та поширюйте!

Презентуємо інформаційний бюлетень щодо грантових програм та конкурсів, доступних для Луганської області та охоплюючих широке коло користувачів (учнів, студентів, науковців, підприємців, бізнесменів, громадські організації, державні установи тощо). Пропонуємо ознайомитись з програмами допомоги міжнародних організацій, обрати для себе цікаві напрями та досягти своїх цілей.

 

ПОСИЛАННЯ НА ЗАВАНТАЖЕННЯ

Засідання клубу для жінок «Знайди себе» у Новопсковському районі

У Новопсковському районі в рамках семінару «Жінка на ринку праці» відбулося засідання клубу для жінок «Знайди себе» за темою: «Патронатний вихователь. Хто він?». Зустріч відбулася за участю фахівців із соціальної роботи Новопсковського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Олени Колесник та Альони Колеснікової.

 

У Рубіжному розпочав роботу дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дружний» на базі міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

У місті Рубіжне розпочав роботу дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дружний» на базі міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. «Дружний» зумів об’єднати дітей різних вікових категорій в одну велику родину.

 

26 червня 2017 року двері закладу гостинно відчинились для спеціалістів Рубіжанського міського центру зайнятості.

 

Юрій Гарбуз вручив знаним жителям Луганщини державні нагороди та обласні відзнаки

З нагоди 21-ї річниці Дня Конституції України сьогодні у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі імені С. Прокоф’єва відбулись урочисті заходи.  

Відбулася чергова зустріч із радниками голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації з питань соціального захисту осіб з інвалідністю

22 червня 2017 року в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації відбулась чергова робоча зустріч із радниками голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації з питань соціального захисту осіб з інвалідністю.

 

Представниця Департаменту взяла участь у семінарі щодо заборони дискримінації у контексті внутрішнього переміщення

На початку червня 2017 року завідувач сектору соціальної допомоги Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Коваленко взяла участь у спільному семінарі за темою: «Заборона дискримінації у контексті внутрішнього переміщення», організованому УВКБ ООН та Радою Європи. 

Юрій Гарбуз вручив поліцейським нові службові авто, а рятувальникам – спецобладнання

Сьогодні, 27 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз в урочистій обстановці передав ГУ Національної поліції України в Луганській області сертифікати на 13 службових транспортних засобів, а ГУ ДСНС України в Луганській області – сертифікати на сучасні спеціальні засоби порятунку.

Юрій Гарбуз представив нового голову Міловської райдержадміністрації

Голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз представив громаді Міловського району голову райдержадміністрації. Ним, згідно з розпорядженням Президента України Петра Порошенка №132/2017-рп, став Артур Король.

Артур Станіславович Король народився 17 липня 1967 року. Після строкової служби у 1986 році став курсантом Вищого прикордонного військово-політичного училища. З 1990-го по 1996-й та з 1998-го по 2016 роки проходив військову службу на офіцерських посадах у рядах Збройних сил України.

ПРЕДСТАВНИЦТВО ТПП УКРАЇНИ У ФРАНЦІЇ ПРЕЗЕНТУВАЛО ПРОЕКТ ПІДТРИМКИ УКРАЇНСЬКИХ ЕКСПОРТЕРІВ

Представництво ТПП України у Франції в партнерстві з ТПП Франції регіону РАСА (Прованс-Альпи-Лазурний берег) і Team Côte d'Azure запустили проект підтримки українських експортерів – «Наважся на експорт та мiжнародне партнерство!» Проект являє собою серію безкоштовних консультацій та майстер-класів по Skype від провідних міжнародних експертів з питань організації експорту і організації продажів у Франції та Європі. Перш за все ця інформація буде цікава представникам малого та середнього бізнесу, які хочуть експортувати свою продукцію на європейські ринки, а також великим компаніям.

XXV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ТЕХНІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ЛИТВО ТА МЕТАЛУРГІЯ 2017. БІЛОРУСЬ»

18-19 жовтня 2017 року в м. Мінськ на базі Білоруського Національного технічного університету відбудеться Ювілейна XXV Міжнародна науково-технічна конференція «Литво та металургія 2017. Білорусь».

В цьому році в конференції планують прийняти участь та виступити з основною доповіддю Генеральний секретар Всесвітньої організації литва пан Андре Тернер (Andrew Turner).

Основні завдання конференції – вивчення та обмін передовим досвідом та сучасними технологіями лиття та металургії з метою підвищення технічного рівня білоруських підприємств.

УКРАЇНСЬКО-ГРУЗИНСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

У рамках державного візиту Президента України Петра Порошенка до Грузії 18 липня 2017 року у Тбілісі та 19 липня у Батумі відбудеться українсько-грузинський бізнес-форум.

ТОРГОВА МІСІЯ ДО РЕСПУБЛІКИ ІНДІЯ У ВЕРЕСНІ 2017 РОКУ

Офіс з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України організовує торгову місію до Республіки Індія в середині вересня 2017 року.

Пріоритетними експортними категоріями є аграрна промисловість (овочі бобові, горіхи, пшениця, жито, олія соняшникова та соєва, макуха) та машинобудування (турбіни, насоси, стани прокатні, холодильне обладнання)

БІЗНЕС ВІЗИТ УКРАЇНСЬКИХ ВИРОБНИКІВ ДО ЛАТВІЇ (06-07 ЛИПНЯ, М. РИГА)

Програма інтенсивного експорту України у співпраці з "Enterprise Europe Network Latvia" та Investment and Development Agency of Latvia, - запрошує бізнес-делегації українських виробників до Латвії. Візит відбудеться 06-07 липня 2017 р.

З латвійської сторони очікуються представники компаній, що працюють в таких напрямках:

·                хімічні виробництва;

·                оператори ринку продуктів, пов'язаних з медициною;

·                споживачі продукції машинобудування;

·                тепло генерації;

Про проведення 18-20 жовтня 2017 року XVIII Міжнародної виставки-ярмарку «ТурЕКСПО» в рамках Львівського міжнародного форуму індустрії туризму та гостинності.

Повідомляємо, що 18-20 жовтня 2017 року відбудеться
XVIII Міжнародна виставка-ярмарок «ТурЕКСПО» в рамках Львівського міжнародного форуму індустрії туризму та гостинності (надалі – Форум).                    

Форум є визначною подією у сфері туризму, гостинності та розваг у Західному регіоні України; поєднує в собі дві взаємопов’язаних виставки, а саме міжнародну виставку-ярмарок «ТурЕКСПО» та спеціалізовану виставку «Готельний та ресторанний бізнес».

Сєвєродонецьк долучився до арт-акції «Молодь проти ненависті»

У міському Палаці культури м. Сєвєродонецька у рамках арт-акції «Молодь проти ненависті» відбулася низка молодіжних заходів, приурочена до Дня молоді та Дня Конституції України.

Організаторами акції у регіоні виступили Міністерство молоді та спорту України спільно з управлінням молоді та спорту Луганської облдержадміністрація, до яких долучилися Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень й Асоціація КВК України.

Меморандум з «Приватбанком»: черговий крок з підтримки малого і середнього бізнесу

Сьогодні, 27 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та Керуючий Сєвєродонецьким відділенням Публічного акціонерного товариства Комерційного Банку «ПРИВАТБАНК» Едуард Фільчаков підписали Меморандум з метою створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу в Луганській області, розширення доступу суб’єктів малого та середнього підприємництва до фінансових ресурсів.

До відома користувачів житлових субсидій!

Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації нагадує, що постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 300 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» де передбачено, що при отриманні органами соціального захисту населення інформації про неоплаченої більш

До відома користувачів житлових субсидій!

Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації нагадує, що постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 300 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» де передбачено: перерахування частини невикористаної субсидії одержувачу субсидії на підставі списків, я

Юрій Гарбуз зустрівся із делегацією з Івано-Франківщини та Вінниці

Сьогодні, 27 червня, відбулася зустріч очільника області з представниками делегації Івано-Франківської області та міста Вінниця.

Вони завітали з навчальним візитом «Огляд кращих практик співпраці влади, бізнесу та організацій громадянського суспільства у реалізації проектів розвитку в Луганській та Донецькій областях» для ознайомлення із соціально-економічним становищем, вивчання діяльності міжнародних організацій у рамках реалізації Проекту ПРООН «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України».

У Луганській області вилучено 60 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 6,11 га місцевості у місті Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 60 одиниць вибухівки, а саме: 12 артилерійських снарядів, дві мінометних міни, ручну гранату, інженерний боєприпас, 30 одиниць підривників, сім набоїв та сім інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 26 піротехніків та 11 одиниць техніки.

Президент підписав Закон щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2082-VIII «Про внесення зміни до статті 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Закон був прийнятий Верховною Радою України 6 червня 2017 року.

У зоні АТО СБУ припинила канал незаконного збуту небезпечного спиртовмісного фальсифікату

На Луганщині співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками Державної фіскальної служби припинили канал незаконного збуту в зоні АТО фальсифікованих алкогольних напоїв.

22 червня на території недержавної компанії експрес-доставки правоохоронці зупинили автомобіль жителя Старобільська, який щойно отримав поштовим відправленням 800 літрів спирту. За інформацією оперативників, такі «алкогольні посилки» чоловік одержував систематично. Він розводив спирт водою та продавав сурогат місцевим мешканцям.

Юні науковці області навчалися та відпочивали на Хмельниччині

Національний центр «Мала академія наук України» провів Всеукраїнську літню  школу з робототехніки та інформаційних технологій, математичну та філологічну школи у с. Врубівці Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

Учасниками школи стали молоді науковці з 20 областей України. Луганську область представили вісім учасників-членів МАН.

Заняття у  літніх профільних школах – це важливий етап підготовки учнів до науково-дослідницької та пошукової діяльності, здійснення наукових розвідок, вміння брати і ділитися інформацією, креативити, прагнути для нових відкриттів.

Луганщина готова втілювати 7 бюджетних програм у сфері сільського господарства

Сьогодні, 26 червня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів скайп-конференцію щодо порядку використання коштів за бюджетними програмами підтримки розвитку підприємств агропромислового комплексу, передбаченими Міністерством аграрної політики та продовольства України і Державним бюджетом України на 2017 рік.

Також у конференції взяли участь в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна, представники райдержадміністрацій, керівництво Головного управління ДФС у Луганській області та представники «Ощадбанку» і «Приватбанку».

Новини АТО: бойовики знову порушують умови «хлібного перемир’я»

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське, сіл Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району відкривали вогонь з протитанкових й автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також у районі працював ворожий снайпер.

По позиціях українських військовослужбовців поблизу міста Щастя, сіл Кримське та Лобачеве Новоайдарського району бойовиками застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети.