Архів новин

26 июня 2017

Юрій Гарбуз: «Відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури – критично важливий напрям роботи обласної влади»

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації наголосив у ході сьогоднішньої робочої поїздки, перевіряючи хід виконання поточного середнього ремонту  з укріпленням фундаменту ділянки автомобільної дороги загального користування місцевого значення Кремінна-Торське, яка з’єднує Луганщину із сусідньою Донеччиною.

Сьогодні у Сєвєродонецьку відкрилася оновлена будівля Луганського окружного адміністративного суду

Участь в урочистостях взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Луганщина готова втілювати 7 бюджетних програм у сфері сільського господарства

Сьогодні, 26 червня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів скап-конференцію щодо порядку використання коштів за бюджетними програмами підтримки розвитку підприємств агропромислового комплексу, передбаченими Міністерством аграрної політики та продовольства України і Державним бюджетом України на 2017 рік.

Також у конференції взяли участь в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна, представники райдержадміністрацій, керівництво Головного управління ДФС у Луганській області та представники «Ощадбанку» і «Приватбанку».

В області відновлюють зруйновані мости

Під час сьогоднішньої робочої поїздки голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз ознайомився з ходом відновлювальних робіт на мосту через річку Сіверський Донець неподалік м. Новодружеськ, який було підірвано бойовиками у 2014 році.

Капітальний ремонт мосту, розташованого на 130 кілометрі дороги Т-13-02, розпочали у червні. Повна його довжина – майже 110 м.

Стартує конкурсний відбір видавничих мистецьких проектів патріотичних коміксів для дітей віком 6-8 років

Департамент масових комунікацій Луганської обласної державної адміністрації  оголошує до 15 липня 2017 року відбір концептуальних пропозицій  щодо видання патріотичних коміксів для дітей.

На розгляд приймаються  нові оригінальні макети коміксів, розрахованих на дітей віком 6-8 років, які відбивають події на Донбасі 2014-2017 років та сприяють вихованню національної свідомості майбутнього покоління, прищеплюють гордість за  українських воїнів, толерантне ставлення до людей, що вимушено перебувають на окупованій території, та утверджують ідею мирного врегулювання конфлікту.

До відома користувачів житлових субсидій

Нагадуємо, що внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» де передбачено, що при отриманні органами соціального захисту населення інформації про неоплаченої більше двох місяців заборгованості – субсидія на наступний період не призначається.

В області викрито діяльність міжрегіонального центру мінімізації митних платежів з обігом у 100 млн гривень

Співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Луганській області за участі прокуратури Луганської області та спецпідрозділу «Фантом» викрито діяльність межрегіонального центру мінімізації митних платежів та податків.

УКРАЇНСЬКО-ІРАКСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

Торгово-промислова палата України запрошує взяти участь у 7-му українсько-іракському бізнес-форумі, який пройде 6-го липня 2017 року з 10-00 до 15-00 у конференц-залі ТПП України (вул. Велика Житомирська 33, 4-ий поверх).

Протягом форуму Ви матимете можливість налагодити контакти з бізнесом Іраку. До делегації, яку очолює голова іракської ділової ради пан Аббас Аль-Нурі входять представники різних галузей промисловості, зокрема: аграрної, електротехнічної, харчової, медичної, хімічної, будівельної, автомобільної  та інших.

Будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб перебуває на моєму постійному контролі, – Юрій Гарбуз

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у рамках робочої поїздки проінспектував низку об’єктів будівництва.

Перший з них – багатоквартирний житловий будинок для внутрішньо переміщених осіб, розташований у 7-му мікрорайоні м. Рубіжне. На його капітальний ремонт з обласного бюджету виділено 51,2 млн грн.

УКРАЇНСЬКО-ПАКИСТАНСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

Торгово-промислова палата України запрошує взяти участь в українсько-пакистанському бізнес-форумі. Захід відбудеться 10 липня 2017 року в ТПП України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, Chamber Coliseum).

V ФОРУМ GLOBAL UKRAINIANS «УКРАЇНСЬКІ БРЕНДИ СТАВИМО В ТРЕНДИ

07 липня 2017 10:00 - 08 липня 2017 17:00

Українці світу дуже активно просувають інтереси України на глобальному рівні. Під час V Форуму Global Ukrainians, 7 та 8 липня 2017р., українські лідери-експати звітують про спільну роботу щодо більш системної та ефективної промоції іміджу України у світі.

Комітет Ради з питань будівництва підтримав нову концепцію з оплати пайового внеску

21 червня 2017 року на засіданні комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства депутати підтримали нову концепцію Мінрегіону з оплати пайового внеску. Замість існуючого механізму вона пропонує впровадження чіткого і прозорого платежу у вигляді відсотка від нормативної грошової оцінки земельної ділянки під будівництво, проведеної органами місцевого самоврядування.

SKYPE-КОНФЕРЕНЦІЯ ЗА УЧАСТЮ НАДЗВИЧАЙНОГО І ПОВНОВАЖНОГО ПОСЛА УКРАЇНИ В ПОРТУГАЛЬСЬКІЙ РЕСПУБЛІЦІ

За ініціативи Посольства України в Португалії, Асоціації промисловців Португалії та Торгово-промислової палати України
(далі – ТППУ) 30червня 2017 року о 12:10 за київським часом, в приміщенні ТПП України (вул. Велика Житомирська, 33, каб. 405) відбудеться skype-конференція за участю Надзвичайного і Повноважного Посла України в Португальській Республіці, керівництва ТПП України, а також українських та португальських підприємців, зацікавлених у співпраці.

На згаданий захід запрошені фахівці-експерти Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Дві золоті медалі виборов наш спортсмен на Всеукраїнській спартакіаді «Повір у себе»

Днями в Одесі завершились фінальні змагання Всеукраїнській спартакіаді «Повір у себе».

У першості взяв участь спортсмен Луганської області Юрій Ноженко.

Юрій виступав серед спортсменів з порушенням слуху у старшій групі 2002-2003 років народження, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

За результатами запеклих змагань наш спортсмен (у своїй ваговій категорії 69 кг) виборов два «золота» у греко-римській та вільній боротьбі.

У зоні АТО знищено чергові плантації нарковмісної рослини

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією виявили у районі проведення антитерористичної операції дві ділянки з незаконними насадженнями каннабісу.  

Тиждень Європейського кіно пройде з 26.06.17 по 01.07.17 на громадському майданчику «ХочуБуду» (м. Сєвєродонецьк)

Фестиваль Європейського Кіно є ініціативою Представництва Європейського Союзу в Україні та пропонує ближче познайомитися з кращими фільмами останніх років, знятих в країнах ЄС. Проект створений з метою популяризації європейського мистецтва кіно.

У програму Фестивалю Європейського Кіно увійшли фільми-події: призери Канського кінофестивалю, хіти європейського прокату, номінанти на премію «Оскар» за кращий неангломовний фільм.

Показ буде здійснюватися кіноклубом «Погляд» при ГО «Сіверський Донець».
Адреса показу: вул. Гагаріна, 78б (1 поверх), ВХІД ВІЛЬНИЙJ

Учні з Луганщини відпочили та збагатилися знаннями у літній фізичній школі під Києвом

На базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у м. Київ (Пуща-Водиця) Національний центр «Мала академія наук України» провів Всеукраїнську літню фізичну школу.

Її учасниками стали школярі з усієї України.

Луганщину представили шість учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді: Олексій Носков, Ілля Скарга-Бандуров з міста Рубіжне, Кирило Кошеленко з міста Лисичанськ та Дмитро Степурін з міста Сєвєродонецьк.

Лекційні та практичні заняття, експедиційні дослідження і проблемні задачі об’єднала загальна тема – електрика.  

За минулий тиждень у Луганській області вилучено 1220 одиниць вибухонебезпечних предметів

За минулий тиждень піротехніками ДСНС України на Луганщині було обстежено 28,5 га місцевості, де виявлено та вилучено 1220 одиниць вибухівки, а саме: 159 артилерійських снарядів, 19 мінометних мін, 59 ручних гранат, 34 інженерних боєприпаси, 492 підривника, 301 одиницю набоїв та 156 інших вибухонебезпечних предметів.

Загалом, до розмінування залучалось 35 піротехніків та 15 одиниць техніки.

З початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 1023 виїздів, де виявлено та вилучено 6768 одиниць вибухонебезпечних предметів.

 

Пам'ятайте!

ДТП біля смт Станиця Луганська (с. Нижня Вільхова)

25.06.2017 приблизно о 07:30  на трасі Біловодськ – Станиця Луганська, в районі селища Нижня Вільхова, сталась дорожньо-транспортна пригода за участю маршрутного таксі марки Mersedes-Benz «Спрінтер» д/н АХ 6105 ЕО Харків - Станиця Луганська. Маршрутне таксі з’їхала з траси та перекинулась, в наслідок чого  12 осіб отримали травми різного ступеня важкості (з них дві дитини: 14 та 3 років). Всього в маршрутному таксі знаходилось 17 осіб (з них 2 дитини). Попередня причина ДТП - водій заснув за кермом. 

Інформація щодо протипожежної безпеки у літній період

За даними Луганського обласного центру з гідрометеорології в окремих регіонах області встановився 4-5 клас пожежної небезпеки.

З настанням спекотної та сухої погоди різко підвищується ймовірність виникнення пожеж. У більшості випадків лісові та степові пожежі виникають через необережну поведінку людей.

Нагадуємо, що в пожежонебезпечний період у лісових масивах, лісопаркових зонах, степах і на відкритих територіях, які примикають до приватних та багатоквартирних житлових будинків, забороняється розведення відкритого вогню.

При відвідуванні лісів також забороняється:

Про проведення з 26 червня по 1 липня 2017 року у м. Одеса 18 Міжнародного комплексного проекту «Сузір’я якості - 2017»

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомило, що
26 червня – 1 липня 2017 у м. Одеса проводитиметься 18-й Міжнародний комплексний проект «Сузір’я якості -2017», організатором якого є Українська асоціація досконалості та якості.

В рамках проекту відбудуться :

семінар «Туризм в Україні: на шляху до досконалості та сталості»
 (29 червня 2017 року);

засідання круглого столу «Як перетворити український туризм в досконалий та сталий?» (30 червня 2017 року).

Обласна науково-практична конференція неонатологів на тему «Особливості використання екзогенного сурфактанту у передчасно народжених дітей»

22 червня 2017 року об 11.00 в конференц-залі Луганської обласної дитячої клінічної лікарні (далі ЛОДКЛ) за підтримки фармацевтичної компанії «AbbVie Biopfarmceuticals GmbH» відбулась обласна науково-практична конференція неонатологів на тему «Особливості використання екзогенного сурфактанту у передчасно народжених дітей».

Новини АТО: на Луганщині ворог продовжує використовувати заборонені міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 10 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Щастя та села Лобачеве Новоайдарського району п’ять разів відкривався вогонь з 82-мм мінометів, протитанкових керованих ракетних комплексів, автоматичних і протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї.

Український формат Новоохтирка

23 червня команду обласної культурно-мистецької акції «Український формат» за ініціативи очільника області Юрія Гарбуза неймовірно зустрічала Новоохтирка Новоайдарського району!