Прес-центр26 червня 2017, 16:06

В області відновлюють зруйновані мости

Під час сьогоднішньої робочої поїздки голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз ознайомився з ходом відновлювальних робіт на мосту через річку Сіверський Донець неподалік м. Новодружеськ, який було підірвано бойовиками у 2014 році.

Капітальний ремонт мосту, розташованого на 130 кілометрі дороги Т-13-02, розпочали у червні. Повна його довжина – майже 110 м.

На об’єкті вже демонтували старе покриття та пошкоджені опори. Зараз триває нарощування осей на 8-й, 9-й та 10-й опорах – частина цих робіт вже завершена. Також продовжується зборка арматурного каркасу мосту. Вже у серпні тут планують розпочати асфальтування дорожнього покриття.

Ремонт виконують військовослужбовці 19-го окремого мостового загону 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України.

До речі, саме цього дня 76 років тому у складі залізничних військ 26-й об’єднаний загін був заснований.

«Коли у 1941 році ворог почав підривати наші мости і переправи, цей загін практично одразу долучився до виконання поставлених перед ним завдань, – розповів очільник області. –  І тепер у ці важкі для Луганщини дні військовослужбовці 26-го загону знову відбудовують зруйновану новою війною транспортну інфраструктуру та проводять роботи з розмінування місцевості».

Слід зазначити, що під час робіт вони розмінували опори та територію у кілька кілометрів вздовж мосту.

Юрій Гарбуз привітав колектив загону з річницею заснування, подякував за працю та вручив Почесну грамоту облдержадміністрації.

Згідно з проектом, роботи мають бути виконані за вісім місяців, але підрядник упевнений у здачі об’єкту вже восени.

Зараз тут працюють 68 робітників та задіяні 23 одиниці техніки.

Для того щоб не зупиняти рух автомобілів, поряд з відновлювальним діє понтонний міст – той самий, що колись був встановлений у Слов’янську.

Відзначимо, що по закінченню робіт розпочнеться капремонт мосту поблизу Троїцького у Попаснянському районі.