Архів новин

21 июня 2017

У Красноталівці відкрили дошкільну групу навчально-виховного комплексу

Під час робочого візиту до Станично-Луганського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у відкритті дошкільної групи Красноталівського НВК прикордонного з Росією села Красноталівка.

Розбудовуючи мирне життя, ми утверджуємо Україну, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 21 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз побував з робочою поїздкою у Станично-Луганському районі.

Спочатку очільник області відвідав єдиний на території Луганщини пункт пропуску – КПВВ «Станиця Луганська».

У Сєвєродонецьку відбувся семінар щодо захисту прав переселенців з тяжкими захворюваннями

У семінарі взяли участь представники ГО «Суспільна служба правової допомоги», спеціалісти Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації, обласного центру з профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД та обласного протитуберкульозного диспансеру.

На порядку денному вони розглянули можливості захисту прав внутрішньо-переміщених осіб з ВІЛ, гепатитом та туберкульозом, а також заходи з укріплення матеріально-технічної бази лікувальних закладів області напередодні реформування галузі охорони здоров’я.

Президент здійснить робочий візит до Брюсселя

22 червня 2017 року Президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Брюсселя.

Під час візиту Глава держави зустрінеться з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, Президентом Європейської народної партії Джозефом Долем, а також іншими лідерами держав-членів ЄС.

Крім цього, Президент України візьме участь у розширеному Саміті Європейської народної партії.

Відбулось засідання «круглого столу» за темою «Інформаційна агресія проти України в умовах гібридної війни: відповідь України»

Захід був організований сьогодні у Сєвєродонецькому кризовому медіа-центру «Сіверський Донець».

Участь у ньому взяли заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, заступник начальника департаменту контррозвідувального захисту інтересів Держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України Юлія Лапутіна, представники Служби безпеки України та громадськість.

В облдержадміністрації обговорили результати 2016-2017 навчального року

На нараді в Департаменті освіти і науки Луганської ОДА підбили підсумки роботи управлінь (відділів) освіти міських рад та райдержадміністрацій протягом навчального року.

Зокрема, директор Департаменту Юрій Стецюк підкреслив, що одним із головних успіхів навчального року, що минає, є успішне проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників, яка відбулася за сприяння та координації дій Департаменту, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Мінрегіон оприлюднив рейтинг областей за формуванням спроможних територіальних громад

Мінрегіон підготував рейтинг областей за формуванням спроможних територіальних громад, аналізуючи 4 параметри:

«Кількість ОТГ» (враховувалися і дані тих громад, документи яких станом на 16.06.2017 року перебувають в ЦВК для призначення перших виборів»,
«Площа ОТГ»,
«Територіальні громади (місцеві ради), що об’єдналися»,
«Кількість ОТГ з чисельністю менше 5 тис. осіб».

Хмельницька (1 місце), Житомирська (2 місце), Чернігівська (3 місце), Запорізька (4 місце) та Дніпропетровська (5 місце) області – п’ятірка лідерів у рейтингу.

 

Командно-штабне навчання у Біловодському районі

21 червня 2017 відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2017 рік, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 21.02.2017 № 92, було проведено командно-штабне навчання органів управління та сил цивільного захисту місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Біловодського району.

Навчальні цілі:

Засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

20 червня 2017 року в облдержадміністрації відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови облдержадміністрації, заступника голови комісії Клименка Ю.Ю. На засіданні було розглянуто питання "Про шляхи відновлення газозабезпечення населених пунктів с. Кримське Новоайдарського району, смт Нижнє та смт Тошківка Попаснянського району" та "Про відновлення електропостачання с. Лобачеве Новоайдарського району".

Завдяки діям АМУ Уряд схвалив виділення з Державного бюджету 14,1 млрд грн місцевим бюджетам на пільги та житлові субсидії

Сьогодні, 21 червня, на засіданні Кабінету Міністрів схвалено зміни до Державного бюджету України на 2017 рік, відповідно до яких збільшується на 14,1 млрд грн субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню. 

Президент Трамп може допомогти принести мир в Україну - Президент Порошенко

В інтерв’ю американському телеканалу Fox News Президент Порошенко розповів про переговори з Президентом США Дональдом Трампом.

«Сьогодні дуже унікальний день в українсько-американських відносинах. Це була моя перша зустріч з  Президентом США. І я побачив справжнього лідера», - сказав Петро Порошенко.

Президент також зазначив, що українська делегація отримала переконливе підтвердження того, що Сполучені Штати підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, нашу боротьбу за свободу і демократію.

Запрошуємо долучитися до вебінару з питань промоції громад «Брендинг міста: просто про складне»

23 червня о 10.00 год. відбудеться безкоштовний вебінар з питань промоції громад «Брендинг міста: просто про складне». Спікером виступить консультант з питань комунікацій Вінницького регіонального відділення АМУ, політтехнолог, засновниця Школи жіночої політики, громадський діяч та письменниця Олена Павлова.

Автоматизована система муніципальної статистики на користь громадам

Сєвєродонецька, Попаснянська, Кремінська міська ради та селищна рада Чмирівської об'єднаної територіальної громади прийняли участь у заході та вивчили механізм застосування ще одного інструменту місцевого економічного розвитку - це Автоматизована система муніципальної статистики.

Розпочато онлайн соцопитування щодо питання житлового забезпечення молоді

За ініціативи Громадської ради при Держмолодьжитлі розпочато онлайн соцопитування щодо актуальності питання житлового забезпечення молоді.

Приєднавшись до цього процесу, кожен може дати власну відповідь на декілька питань:

— Чи актуальне для Вас питання забезпечення власним житлом?

— Де Ви зараз проживаєте?

— Чи задоволені Ви своїми житловими умовами?

— Як Ви вважаєте, чи необхідні державні житлові програми по забезпеченню молоді та молодих сімей житлом?

— Чи готові Ви брати участь у Державних житлових програмах?

На Луганщині вилучено 92 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 3,63 га місцевості у м. Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Біловодському районах, де виявлено та вилучено 92 одиниці вибухівки, а саме: 10 артилерійських снарядів, п’ять мінометних мін, 18 ручних гранат, 10 інженерних боєприпасів, 26 підривників та 23 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 18 піротехніків та вісім одиниць техніки.

У Білогорівці Луганської області понад половина жителів користуються супутниковим і цифровим телебаченням

Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України провела аналіз стану телерадіомовлення на території Білогорівської селищної ради прифронтового Попаснянського району Луганської області.

Людмила Скуратова, діловод селищної ради, розповідає, що в них немає проблем з українським телебаченням: «На так звану польську антену люди ловлять і «1+1», і ТРК «Україна», й «Інтер», і «UA:Перший», і «СТБ», і місцеві «ЛОТ» та «ІРТА». А ті, хто хоче більше каналів, - ставлять супутникові антени чи приймачі Т2. І таких у селищі більше половини...».

Інформаційна безпека Луганщини на розгляді Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики

15 червня у Краматорську відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики. 
За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза на Донеччину вирушила делегація у складі його заступника Ольги Лішик, директора Департаменту масових комунікацій ОДА Олександра Костенка та директора філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція» Андрія Шаповалова.

Президент провів зустріч із Державним секретарем США

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до США провів зустріч із Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

Напередодні зустрічі «Великої двадцятки», яка відбудеться у Німеччині, співрозмовники скоординували позиції щодо припинення російської агресії на Донбасі та повернення Криму. У цьому зв'язку Президент представив пропозиції щодо більш активного залучення США до мирного процесу на Донбасі. Під час зустрічі було домовлено продовжити консультації з метою вироблення спільних кроків.

Президент України зустрівся з Міністром оборони США

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром оборони США Джеймсом Меттісом.

Петро Порошенко та Джеймс Меттіс обговорили ситуацію на Донбасі внаслідок російської агресії. Було висловлено занепокоєння у зв’язку з постійними спробами Росії та підтримуваних нею бойовиків підірвати процес мирного врегулювання.

Глава держави висловив вдячність за рішучу і тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з боку Сполучених Штатів Америки, а також відзначив важливість зміцнення трансатлантичної єдності та солідарності.

Перелік освітніх центрів «Донбас-Україна» у Луганській області

Вісім центрів працює на базі вищих навчальних закладів. А саме:

Ми отримали тверду підтримку з боку США - Президент України про результати зустрічі з Президентом США

Президент України Петро Порошенко провів у Білому Домі зустріч із Президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. «Ми отримали тверду підтримку з  боку Сполучених штатів, підтримку і щодо суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави, і тверду підтримку  в продовженні реформ в Україні», - сказав Петро Порошенко під час зустрічі з представниками засобів масової інформації у Вашингтоні. 

Розпочали роботу освітні центри «Донбас-Україна»

Вже розпочали роботу освітні центри (ОЦ) «Донбас-Україна». Завдяки ним будь-який абітурієнт з непідконтрольної території Донбасу може вступити до українських вишів за спрощеною системою – без складання ЗНО.

Нагадаємо, що центри «Донбас-Україна» працюють на базі переміщених ВНЗ, а також на базі університетів, розташованих на підконтрольній українській владі території Донецької і Луганської областей.

У переміщених вишах для вступників встановлені фіксовані обсяги державного замовлення для всіх спеціальностей та освітніх рівнів.

X ювілейний Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток» на Херсонщині

У м. Нова Каховка Херсонської області 29 - 30 вересня 2017 року відбудеться X ювілейний Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток» (далі - Форум).

«Таврійські горизонти» е постійно діючим бізнес-майданчиком, у рамках якого представники ділових кіл з усього світу обговорюють ключові питання міжнародного співробітництва, знаходять нових партнерів, відкривають для себе Херсонщину та представляють можливості свого регіону.

Щодо внесення змін до Порядку розроблення проектної документації на будівництво об’єктів та Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи

На виконання пункту 9 розділу ІІ Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 17 січня 2017 року № 1817 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності» Мінрегіоном розроблено нормативно-правові акти:

постанова Кабінету Міністрів України від 07.06.2017 № 403 «Про внесення змін до Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи»;

США продовжать дію санкцій проти Росії - зустріч Президентів України та США

Дія санкцій Сполучених Штатів Америки проти Росії буде продовжуватись. Про це Президент Петро Порошенко сказав під час брифінгу за підсумками зустрічі з Президентом США Дональдом Трампом в рамках робочого візиту до цієї країни, відповідаючи на питання чи отримав Глава держави чітке підтвердження від Президента США, що санкції з Росії не будуть зніматись до тих пір, поки не буде повернуто Крим та не припиниться російська агресія проти України.

Президент України провів зустріч з Міністром енергетики США

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром енергетики США Ріком Перрі.

Президент висловив вдячність американській стороні за значну практичну допомогу у зміцненні енергетичної безпеки України та відзначив зацікавленість у ширшому залученні до нашої країни сучасних американських технологій та передового досвіду у сфері енергетики.

Глава держави відзначив значний потенціал для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва між Україною та США в енергетичній сфері та привітав активний інтерес до України з боку американських енергетичних компаній.

Новини АТО: на Луганщині ворог поновив артилерійські обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 12 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Щастя і села Кримське Новоайдарського району шість разів відкривався вогонь з гармат калібром 152 мм, 120-мм мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї.

По укріпленнях сил АТО поблизу сіл Новоолександрівка і Новозванівка Попаснянського району п’ять разів застосовувалися 82-мм міномети, автоматичні гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.