Архів новин

29 июня 2017

Луганчани вибороли медалі першості України з гирьового спорту

У місті Токмак Запорізької області відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед юніорів, юніорок, чоловіків та жінок.

У змаганнях взяли участь понад 120 спортсменів з 16-ти областей України. Луганщину представляли студенти Старобільського технікуму ЛНАУ: майстер спорту України міжнародного класу Ірина Григоренко, майстер спорту України Марія Лук’янцева, кандидат у майстри спорту Олександр Касяненко та Станіслав Корж (I розряд).

Засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

29 червня 2017 року в облдержадміністрації відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови облдержадміністрації, заступника голови комісії Клименка Ю.Ю. На засіданні було розглянуто питання "Про приведення полігонів та сміттєзвалищ твердих побутових відходів у відповідність до вимог нормативно-правових актів" та "Про невідкладні заходи щодо посилення пожежної безпеки в період збирання, зберігання та переробки нового врожаю і заготівлі грубих кормів".

В облдержадміністрації проведено семінар з підготовки звітів про виконання регіональних цільових програм

Сьогодні, 29 червня, в облдержадміністрації відбувся навчальний семінар з питання підготовки звітів про виконання регіональних програм.

У заході взяли участь особи, відповідальні за розробку та реалізацію регіональних цільових програм від кожного структурного підрозділу облдержадміністрації й територіальних підрозділів міністерств і відомств.

Зміни у чинному законодавстві щодо встановлення статусу учасника війни

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2017 року № 414 уточнено перелік документів, необхідних для встановлення статусу учасника війни працівникам підприємств, установ та організацій, які залучалися та брали участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення.

Студенти ЛНУ ім. Т. Шевченка здобули низку нагород у всеукраїнських змаганнях

Студенти навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту Луганського національного університету імені Тараса Шевченка здобули нові спортивні нагороди.

Так, у Києві відбувся розіграш Кубку України зі спортивної гімнастики, де переміг Євген Юденков, який впевнено виконав вправи усіх видів багатоборства. Бронзовим призером у багатоборстві став Едуард Єрмаков, а у окремих видах він завоював ще й дві срібні медалі – у вправах на кільцях та на брусах.

В області піротехнічними вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 3,77 га місцевості у м. Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 29 артилерійських снарядів, один інженерний боєприпас, 23 одиниці підривників та два вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 20 піротехніків та вісім одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 1043 виїздів, де виявлено та вилучено 7720 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Основні підсумки діяльності Департаменту фінансів Луганської облдержадміністрації за червень 2017 року

Департамент фінансів обласної державної адміністрації повідомляє, що у червні поточного року Департаментом вживались заходи щодо управління коштами обласного бюджету, забезпечення сталого фінансування заробітної плати працівникам бюджетних установ та соціальних виплат населенню Луганської області. Так, за червень 2017 року:

Проведено семінар з питання підготовки звітів про виконання регіональних цільових програм

29 червня 2017 року під головуванням в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергія Медведчука відбувся навчальний семінар з питання підготовки звітів про виконання регіональних програм.

У заході прийняли участь особи, відповідальні за розробку та реалізацію регіональних цільових програм, від кожного структурного підрозділу облдержадміністрації та деяких територіальних підрозділів міністерств і відомств.

Підсумки конкурсу, що відбувся 21 червня 2017 року в Департаменті комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації, з відбору суб’єктів оціночної діяльності, які будуть залучені до проведення незалежної оцінки майна

- Нежитлова будівля центральної районної аптеки № 79 площею 6,2 кв. м, за адресою: майдан Злагоди, буд. 3, м. Сватове, Луганська область – ТОВ Агентство по нерухомості «ДІСКОНТ» на таких умовах: вартість послуг – 1800,00 грн, термін виконання робіт – 4 дні.

- Нежиле приміщення аптеки площею 55,9 кв. м, за адресою: вул. Широка, буд. 16, прим. 11, с-ще Широкий, Станично-Луганський район, Луганська область – ТОВ Агентство по нерухомості «ДІСКОНТ» на таких умовах: вартість послуг – 2500,00 грн, термін виконання робіт – 7 днів.

Інформація щодо правил поведінки на воді

З початку купального сезону 2017 року зареєстровано три потонулих людини на водних об’єктах області, повідомляє ГУ ДСНС України у Луганській області. Серед основних причин загибелі людей на воді є невміння плавати, купання у заборонених місцях та у нетверезому стані.

Для того, щоб відпочинок на воді був безпечним, необхідно дотримуватись певних правил:

1. Відпочинок на воді (купання, катання на човнах) повинен бути тільки у спеціально відведених місцевими органами виконавчої влади та обладнаних для цього місцях.

На Луганщині відзначили День Конституції України

До 21-річниці Дня Конституції України у районах та містах Луганської області були підготовлені різні святкові заходи: урочисті концерти, виставки, патріотичні акції, вшанування пам'яті видатних українців.

Наприклад, напередодні державного свята у Марківській центральній бібліотеці відбулась акція «Привітай Конституцію з Днем народження». Усі бажаючи мали змогу на дошці залишити свої найщиріші вітання.

Президент: Депутатська недоторканність – це анахронізм, якого треба позбутися

Президент Петро Порошенко переконаний, що народні обранці мають скасувати депутатську недоторканність. Відповідний законопроект вже готовий до розгляду і потребує лише підтримки та рішучості самих депутатів, наголосив Глава держави.

Жителі Луганщини відзначені державними нагородами

З нагоди Дня Конституції України Указом Президента Петра Порошенка №168/2017 державними нагородами відзначені працівники виробничої і освітньої сфер Луганщини.

УКРАЇНСЬКО-ІРАКСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ У М. ЛУЦЬК

З 17 по 18 липня у м.Луцьк відбудеться Українсько-іракський бізнес-форум.

Метою заходу є презентація виробничих потужностей вітчизняних підприємств та встановлення ділових зв'язків з представниками бізнес кіл Іраку.

У заході планують взяти участь представники Федерації торгово-промислових палат Іраку та понад 80-ти іракських бізнесменів.

Виступ Президента України з нагоди Дня Конституції України

Шановні співвітчизники!

Дорогі українці!

Лише 21 рік тому, після багатогодинних баталій, багато з яких ми сьогодні дуже добре пам’ятаємо, ранком 28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила Конституцію України – Основний Закон нашої держави, який і досі вважається одним із найдемократичніших у світі.

Але наші предки залишили по собі також один із найдавніших конституційних документів взагалі в історії людства, в історії його політичної думки.

Зміни в чинному законодавстві щодо встановлення статусу учасника війни

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2017 року № 414 уточнено перелік документів, необхідних для встановлення статусу учасника війни працівникам підприємств, установ та організацій, які залучалися та брали участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення.

 

Новини АТО: Новоайдарщина потрапила під масований обстріл ворога

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 15 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Щастя, сіл Кримське та Трьохізбенка Новоайдарського району відкривався масований вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу сіл Старий Айдар і Валуйське Станично-Луганського району бойовики застосовували протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю. Також у районі урочища Шарів Кут працював ворожий снайпер.

Вимоги безпеки при виконанні будівельних робіт

Проблема безпеки і охорони праці у будівництві залишається однією з найактуальніших. Її рішення зачіпає безпосередні інтереси кожного працюючого і роботодавця. Охорона праці у будівництві – це ціла система взаємозв'язаних законодавчих, соціально-економічних, технічних, гігієнічних і організаційних заходів. Її мета – захистити здоров'я будівельників від нещасних випадків і професійних захворювань, а також забезпечити найбільш сприятливі умови праці для підвищення продуктивності і якості виконуваних робіт.