Архів новин

06 июня 2017

Юрія Гарбуза обрано почесним президентом Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області

2 червня,  голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів перші загальні збори Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

У заході взяли участь його заступник Вадим Данієлян, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна, директор ГО «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» Лариса Бичкова та аграрії області.

Увага! Оголошення

9 червня 2017 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місто проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 4-й поверх, зал засідань.

Початок  14:00.

Засідання регіональної комісії

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, відбудеться 09.06.2017 о 14-00 за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, 4 поверх, зал засідань.

На Агро-2017 відбудеться форум «Аграрна політика - успіх через партнерство»

7 червня відбудеться офіційне відкриття ХХІХ міжнародної агропромислової виставки «Агро-2017». Планується участь Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Заплановано огляд виставкових павільйонів, прес-підхід та спілкування зі ЗМІ.

Затверджено перелік техніки з 20% компенсацією

Комісія при Мінекономрозвитку затвердила перелік сільськогосподарської техніки українського виробництва, 20% вартості якої компенсується за рахунок коштів державного бюджету.

За цією програмою на 2017 рік виділено 550 млн грн у рамках держпідтримки аграрних виробників.

Триває реалізація цільової програми щодо будівництва житла для ВПО

Нагадаємо, що раніше рішенням сесії Сєвєродонецької міської ради №1145 була затверджена міська цільова програма «Будівництво багатоповерхових житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб у 80-му та 84-му мікрорайонах м. Сєвєродонецьк та формування фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у м. Сєвєродонецьк на 2017-2018 роки».

За цією програмою планується збудувати два 9-поверхових житлових будинки у 84-му мікрорайоні у кількості 90 квартир. З них 36 квартир – двокімнатні, 54 квартир матимуть одну кімнатну.

Підведення попередніх підсумків проведення комплексу весняно-польових робіт

01 червня поточного року під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка відбулась відео конференція з використанням програми «Skype for business» з питань підведення попередніх підсумків проведення комплексу весняно-польових робіт.

У роботі конференції прийняли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів Держпродспоживслужби, ДП «Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції», ДУ «Держгрунтоохорона».

Конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів продовжено

З метою підготовки якісних проектів регіонального розвитку та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» регіональна комісія оголошує про продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році.

Термін прийому документів для участі в конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів: з 06.06.2017 до 30.06.2017.

Про хід виконання реформи децентралізації йшлося на брифінгу в облдержадміністрації

Про це розповів директор Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов.

Перш за все він нагадав, що сенсом програми є передача максимальної кількості повноважень та фінансових ресурсів на базовий рівень місцевого самоврядування шляхом створення спроможних об’єднаних територіальних громад.

МОЗ: 10 фактів про медреформу

Сьогодні народні депутати Верховної Ради голосуватимуть за включення до порядку денного законопроектів, які мають запустити медичну реформу в Україні. Ці законопроекти розроблені Урядом на виконання Концепції реформування охорони здоров’я, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1013-р 30 листопада 2016 року, та доопрацьовані парламентською робочою групою. Вони запроваджують новий дієвий механізм реалізації пацієнтами конституційного права на безкоштовну медичну допомогу, отримання якісних медичних послуг та лікарських засобів.

Дві різні Луганщини журналіста Олександра Махова

Нещодавно кореспонденту ТРК «Україна» Олександру Махову виповнилося 31. Зазвичай у цьому віці все тільки починається: досвід дозволяє отримувати від улюбленої справи задоволення – без нервів, хвилювання, страху помилитися.

З досвідом у Олександра, для його років, можна сказати, якщо не перебір, то повний комплект вже точно. Два різні життя, війна, Південний полюс…

Добре пошукавши в архівах телеканалу «ЛОТ», знайдемо сюжет молодого журналіста Олександра Махова про відкриття у Луганську першого аквапарку. Було це навесні 2009-го, у мирному обласному центрі – перлині краю.

Президент підписав Закон щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2026-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України», прийнятий Верховною Радою України 16 травня 2017 року.

Колектив Департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації вітає з Днем Журналіста!

Шановні журналісти!

Бажаємо всім легкого пера, вдалих ракурсів, цікавих зустрічей, ексклюзивних інтерв’ю, зростання тиражів, ефірних рейтингів і удачі на непростому журналістському терені.

Нехай здійсняться усі заповітні мрії, а ваш талант отримає гідний відгук та принесе бажану популярність.

Зичимо вам якомога більше актуальних матеріалів, після яких, немає сумнівів, прийде успіх, упевненості у своїх силах, численних поціновувачів творчості, кар’єрного росту.

Зі святом, колеги!

 

 

На Луганщині визначилися переможці Джури-2017

У Кремінній завершився обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура».

Швидко пролетіли дні змагань, позаду залишилися всі конкурси гри, хвилювання, радість перемог і сум поразок. Настав момент визначення і нагородження кращих.

Слід зазначити, що різноманітність конкурсів надала можливість майже кожній команді-рою отримати перемогу в якомусь із них.

У Луганській області за минулий тиждень виявлено та вилучено 544 одиниці вибухонебезпечних предметів

За минулий тиждень піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 29,84 га місцевості, де виявлено та вилучено 544 одиниці вибухівки, а саме: 71 артилерійський снаряд, 14 мінометних мін, шість ручних гранат, дев’ять інженерних боєприпасів, 55 підривників, 348 одиниць набоїв та 41 одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Загалом, до розмінування залучалось 35 піротехніків та 15 одиниць техніки.

 

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня журналіста

Шановні друзі!

Від щирого серця вітаю вас із професійним святом – Днем журналіста!

Свобода слова стала одним з головних надбань незалежної України. Непорушність цього базового принципу демократії залежить не лише від дотримання законності, але й від вимогливості журналіста до самого себе, від його відповідальності перед країною, суспільством.

В умовах відкритої інформаційної війни проти нашої держави саме від вас залежить перемога у битві за свідомість та душі наших земляків.

Новини АТО: на Луганщині поранено військовослужбовця та пошкоджено газопровід

Вчора, 5 червня, внаслідок ворожого обстрілу у напрямку села Кримське Новоайдарського району з 120-мм мінометів зазнав поранень наш захисник та пошкоджено лінію газопроводу. У селі Трьохізбенка зафіксовано влучання у стадіон та вибито шибки у двох житлових будинках.

Крім того, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 16 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.