Прес-центр6 червня 2017, 15:06

Про хід виконання реформи децентралізації йшлося на брифінгу в облдержадміністрації

Про це розповів директор Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов.

Перш за все він нагадав, що сенсом програми є передача максимальної кількості повноважень та фінансових ресурсів на базовий рівень місцевого самоврядування шляхом створення спроможних об’єднаних територіальних громад.

«Ми працюємо у напряму підтримки самих процедур об’єднання територіальних громад та супроводу їх перших кроків – прийняття бюджетів, програм, ведення юридичних документів, в питаннях щодо передачі з районної власності у власність ОТГ комунальних об’єктів», – зауважив Ігор Агібалов.

У Луганській області створені чотири об’єднані територіальні громади, де вже проведені всі необхідні процедури, відбулися вибори та сформовані всі виконавчі й представницькі органи, – Білокуракинська, Новопсковська, Троїцька, Чмирівська.

Також усі процедури подолані ще у чотирьох громадах – Новоайдарській, Щастинській, Привільській та Ніжньодуванській. Там залишилося лише дочекатися проведення перших виборів.

Достатньо активно здійснюється робота щодо створення Краснореченської, Горської, Біловодської та Міловської об’єднаних територіальних громадах.

«Ми виїжджаємо на території, беремо участь у громадських обговореннях і переконуємося, що час, який ми приділили на роз’яснювальну роботу у ЗМІ щодо децентралізації, абсолютно виправданий, – повідомив він. – Тож, хочу закликати всіх активних жителів територій, де тривають процедури об’єднання, якомога більше цікавитися існуючими проблемами. Наша установа готова до будь-яких питань з цього приводу».