Архів новин

16 июня 2017

Інформація щодо спрощеного вступу до вищіх навчальних закладів для абітурієнтів з непідконтрольної території

Інформація щодо спрощеного вступу до вищіх навчальних закладів для абітурієнтів з непідконтрольної території

Медикам Луганщини присвоєні почесні звання

З нагоди Дня медичного працівника та за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги та високу професійну майстерність Указом Президента України медикам Луганщини присвоєні почесні звання.

Головному лікареві комунальної установи «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» Рабулець Тетяні Анатоліївні – «Заслужений лікар України»; сестрі медичній патронажній Попаснянської районної організації Товариства Червоного Хреста України Бредіхіній Марії Миколаївні – «Заслужений працівник охорони здоров’я України».

Луганщина дуже потребує справжніх лідерів – антикризових менеджерів, умотивованих, ініціативних, патріотичних людей, – Юрій Гарбуз

Перший Луганський регіональний форум місцевого лідерства «Змінимо країну разом», який відбувся сьогодні у облдержадміністрації, був спрямований на сприяння розвитку місцевого самоврядування, інформування громадськості про можливості залучення ресурсів у розвиток громад, на тенденції відкриття нових лідерів.

Обережно вибухонебезпечні предмети

               Щоденно фахівці Головного управління ДСНС України у Луганській області проводять роботу по розмінуванню території області від вибухонебезпечних предметів. З початку місяця в області виявлено та знешкоджено 2237   вибухонебезпечних предмета.

Давайте активізуємо роботу зі створення сучасної ефективної системи реабілітації ветеранів АТО – Президент лікарям

Президент Петро Порошенко подякував медикам, які допомагають загоювати рани та повертатися до повноцінного життя українським військовослужбовцям, що отримали парення під час антитерористичної операції.

«Кожна країна, яка пережила агресію знає, що це таке. І давайте активізуємо роботу зі створення сучасної ефективної системи реабілітації ветеранів АТО. У цій справі ми можемо спиратися – підтверджую вам це, бо ми досягли відповідних домовленостей – на підтримку наших партнерів по НАТО», - зазначив Глава держави на заходах до Дня медичного працівника.

Президент: Ціни в Україні на іноземні медпрепарати, зареєстровані в країнах ЄС та «Великої сімки», не повинні перевищувати європейські

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів перевірити ефективність скасування додаткової реєстрації для іноземних медичних препаратів, які зареєстровані в країнах Євросоюзу та «Великої сімки», та ціни на них в українських аптеках.

Подорожуйте без віз та за правилами. Прикордонники інформують

Запровадження довгоочікуваного безвізу віднині відкриває можливість вільної подорожі. Тепер, готуючись до мандрівки, українські громадяни можуть планувати їх спокійно чи спонтанно, прагнучи з’їздити просто на вихідні чи відпочинок, або на різноманітні культурні заходи, футбольні матчі чи просто до друзів або рідних.

Обережно ртуть

ОБЕРЕЖНО-РТУТЬ

             16.06.2017 о 9 годині ранку було отримано повідомлення від директора ОСББ що за адресою м. Сєвєродонецьк, вул. Вілєсова 18  біля сміттєвих баків знайдена речовина схожа на ртуть.

              На місто події прибули фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської  облдержадміністрації, Сєверодонецької міської ради, Сєвєродонецького міського управління ГУ ДСНС України у Луганській області. О 10 годині небезпечна речовина була нейтралізована.

На варті здоров’я жителів Луганщини

Щороку у третю неділю червня наші медичні працівники відзначають професійне свято. Багато з них зустрічають його на робочому місці – на чергуванні у відділенні, в операційній, виїжджаючи на виклик екстреної допомоги, зустрічаючи нове життя у пологовому будинку тощо.

Складніше доводиться медпрацівникам Луганської області. Через бойові дії до них щоденно звертається ще й велика кількість тимчасово переміщених осіб. На щиру подяку заслуговують і військові лікарі області, що піклуються про здоров’я захисників України.

На Луганщині вилучено 105 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,16 га місцевості у м. Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та біля смт Борівське на лінії газопроводів, де виявлено та вилучено 105 одиниць вибухівки, а саме: 10 артилерійських снарядів, дві мінометні міни, ручну гранату, інженерний боєприпас, 58 підривників та 33 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 27 піротехніків та 12 одиниць техніки.

Стартує нова культурно-мистецька акція під патронатом Юрія Гарбуза

Завтра, 17 червня, у селі Кудряшівка Кремінського району розпочнеться обласна культурно-мистецька акція «Український формат».

Акція «Український формат» – це вокальний конкурс-караоке, який завітає до населених пунктів усіх районів Луганщини.

Фіналісти конкурсів стануть учасниками заключної програми, яка відбудеться у Сєвєродонецьку.

Підійматимуть настрій конкурсантам та глядачам учасники ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії, які своєю творчістю підкорили серця наших земляків.

Відбулося 24-те засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва

15 червня в Києві відбулося 24-е засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва (далі - СРГО) у рамках подальшого розвитку партнерства України з НАТО в оборонно-технічній сфері.

Європейська інтеграція та Євроатлантичне співробітництво

Співпраця з Організацією Північноатлантичного договору (НАТО)

Одним із пріоритетних напрямів безпекової політики України є розвиток конструктивного партнерства з Організацією Північноатлантичного договору (Північноатлантичний альянс, НАТО). В його основі лежить протидія сучасним безпековим викликам і загрозам, а також досягнення Україною провідних стандартів розвитку та обороноздатності. 

Указ Президента України Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки

1. Загальна частина

Революція Гідності відкрила для України нові перспективи значної активізації стратегічного курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Особливе партнерство України з НАТО

Пріоритетним національним інтересом України у сфері зовнішньополітичної діяльності є розвиток та поглиблення відносин стратегічного партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору (НАТО) з дотриманням принципів, зафіксованих у Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору, підписаного 9 липня 1997 року, Декларації про її доповнення від 21 серпня 2009 року, а також на виконання рішень, прийнятих за результатами засідання Комісії Україна – НАТО на рівні глав держав та урядів (4 вересня 2014 року, м.

Інформаційна безпека Луганщини на розгляді Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики

15 червня у Краматорську відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики.

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза на Донеччину вирушила делегація у складі його заступника Ольги Лішик, директора Департаменту масових комунікацій ОДА Олександра Костенка та директора філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція» Андрія Шаповалова.

Чемпіонат Європи зі стрибків у воду: ще дві медалі на рахунку луганських спортсменів

15 червня дві спортсменки з Луганської області здобули медалі у скарбничку Національної збірної.

Анна Письменська та Анастасія Недобіга виступаючи у стрибках з 3-метрового трампліну, стали призерками змагань. Так, найвищу сходинку п’єдесталу посіла Анна, а Анастасія стала бронзовою призеркою європейської першості.

Таким чином, за підсумками чотирьох змагальних днів українська збірна лідирує у загальнокомандному заліку. На її рахунку 7 нагород (3-2-2).

1 червня поточного року генерал-губернатор Канади підписав Угоду про вільну торгівлю з Україною

1 червня поточного року генерал-губернатор Канади Девід Ллойд Джонстон підписав Угоду про вільну торгівлю з Україною.

На це дали згоду Палата громад і Сенату Канади, який проголосував за таке рішення 19 травня 2017 року.

Угода дозволить українському бізнесу використовувати безмитний доступ до нового ринку, а також імпортувати сировину і передові технології з Канади, що сприятиме розвитку як вітчизняного бізнесу, так і України в цілому.

Презентація асоціації з міжнародного професійного обміну та технічних консультацій ESTI

Торгово-промислова палата України та Асоціація з міжнародного професійного обміну та технічних консультацій – ECTI (м. Париж, Франція) 19 червня 2017 року у приміщенні ТПП України проведуть презентацію організації та можливостей партнерства в рамках програм обміну експертами.

ECTI, Echanges et Consultation Techniques Internationaux – незалежна, неприбуткова організація, заснована 1974 року, налічує понад 3 000 експертів із більш ніж 5 000 напрямів (маркетинг, менеджмент, технічна експертиза, право, фінанси й ін.).

Президент підписав Закон щодо вдосконалення законодавства у сфері питного водопостачання та водовідведення

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2047-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання». Закон був прийнятий Верховною Радою 18 травня 2017 року.
Метою Закону є удосконалення законодавства у сфері питного водопостачання та водовідведення, врегулювання відносин, пов’язаних з виробництвом, транспортуванням та постачанням питної води, відведенням, транспортуванням та очищенням стічних вод.

У Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Горького пройде виставка книжок до 500 річниці Реформації

2017 року світ відзначає 500-ту річницю Реформації – переломної події в історії Європи, яка торкнулася не лише релігії, але і внесла зміни в різноманітні сфери суспільного життя та наслідки якої відчуваються і сьогодні. У межах відзначення цієї події в бібліотеці організована інформаційна виставка «Рух, що змінює світ».

Новини АТО: на Луганщині ворожий снайпер вбив нашого захисника

Сьогодні вранці поблизу смт Новотошківське Попаснянського району пострілом ворога зі снайперської гвинтівки смертельно поранено українського військовослужбовця.

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 11 разів порушувався «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна, сіл Катеринівка і Новоолександрівка шість разів відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів й стрілецької зброї.

Актуальні питання підготовки проектів

14 червня 2017 року з метою підвищення якості підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад відбулися відео-нарада за участю Мінрегіону та семінар на тему: «Актуальні питання підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад».