Прес-центр16 червня 2017, 15:06

Луганщина дуже потребує справжніх лідерів – антикризових менеджерів, умотивованих, ініціативних, патріотичних людей, – Юрій Гарбуз

Перший Луганський регіональний форум місцевого лідерства «Змінимо країну разом», який відбувся сьогодні у облдержадміністрації, був спрямований на сприяння розвитку місцевого самоврядування, інформування громадськості про можливості залучення ресурсів у розвиток громад, на тенденції відкриття нових лідерів.

«Луганщина дуже потребує справжніх лідерів – антикризових менеджерів, умотивованих, ініціативних, патріотичних людей! – зауважив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз на відкритті форуму. – Одним із завдань цього форуму є виявлення таких людей, надання їм механізмів впливу на ситуацію в області».

Перший регіональний форум місцевого лідерства зібрав експертів з проблемних питань з Кабінету Міністрів України, керівників і представників асоціацій органів місцевого самоврядування Луганської області, освітян, працівників та аматорів сфери культури, Українського лікарського товариства Луганщини, обласної молодіжної ради, регіонального відділення Асоціації міст України. Також були присутні сільські, селищні, міські голови, керівники районних рад, райдержадміністрацій, представники міжнародних організацій.

На форумі «Змінимо країну разом» презентували перші результати децентралізації та реформи місцевого самоврядування в Україні, обласну Асоціацію органів місцевого самоврядування, Агенцію регіонального розвитку Луганщини, діяльність ПРООН у рамках програми з відновлення та налагодження миру тощо.

Спікери представили різноманітні проекти з інформаційної підтримки органів місцевого самоврядування, інтегровану систему соціальних послуг в умовах децентралізації, доповіли про організацію соціальної роботи з сім’ями та молоддю в об’єднаних територіальних громадах.

Також присутніми були розглянуті напрями дії регіональної цільової програми з підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних об’єднаних територіальних громад в області на 2017-2019 роки та перспективи розвитку цих громад.

Учасники та гості заходу «з перших вуст» отримали інформацію про чинні програми і гранти міжнародних організацій, бюджетні та позабюджетні джерела фінансування громад, обговорили шляхи більш активного залучення до участі у цих програмах сільських та селищних рад Луганщини.

Тож Перший регіональний форум місцевого лідерства з’єднав зусилля органів місцевого самоврядування для більш ефективної реалізації своїх повноважень, узгодження спільних дій з захисту прав територіальних громад, соціально-економічного та культурного розвитку територій, задоволення потреб та інтересів населення.

Очільник області відзначив, що Асоціація органів місцевого самоврядування об’єднує формальних лідерів, які отримали кредит народної довіри і мають його виправдати.

«Дуже розраховую на продуктивну роботу цієї асоціації у процесі реформування області. У партнерстві й ефективній взаємодії – успіх всієї Луганщини і кожного її жителя!» – наголосив Юрій Гарбуз.