Архів новин

01 июня 2017

ЮНІСЕФ планує реалізувати проект по підтримці реформи децентралізації в Луганській області

31 травня 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації  відбулася зустріч з представниками Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, в якій від Луганської області брали участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко та заступник голови обласної держадміністрації Ольга Лішик.

У ході зустрічі присутні обговорили поточну ситуацію в регіоні та  проекти, які  ЮНІСЕФ планує реалізувати у 2016 році. Це проекти у сфері освіти, охорони здоров’я, спорту, протимінної безпеки, захисту прав дитини, проекти малих грантів для розвитку соціальних ініціатив.

Презентували книгу «Реформація. Успіх Європи і шанс для України»

В Україні 1 червня презентували книгу «Реформація. Успіх Європи і шанс для України». Це — колективне наукове дослідження вчених із п’яти країн світу, у якому вони спробували проаналізувати, чи існує причинно-наслідковий зв’язок між Реформацією і подальшим економічним і науковим розвитком країн Європи. Книга присвячена 500-річчю Реформації.

У Кремінній відкрилися змагання юних патріотів

Сьогодні у Луганському обласному ліцеї-інтернаті «Кадетський корпус ім. Героїв Молодої гвардії» відбулося відкриття ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У заході взяли участь 130 юнаків та дівчат з багатьох куточків Луганщини.

Мета Гри – виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовності, культурно-історичної та військової спадщини українського народу.

На Луганщині міжнародні партнери допомагають реалізувати Стратегію розвитку Луганської області до 2020 року

31 травня 2017 року відбулась робоча нарада з представника Програми Розвитку ООН, яку провів першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Романа Власенко.

У нараді взяли участь керівник офісу ПРООН у м. Сєвєродонецьку Соломія Стахів, координатор програми ПРООН Мустафа Саіт-Аметов, спеціаліст з стратегічного планування та розробки стратегічних програм Олена Нижнік та аналітик з Цілей розвитку тисячоліття Наталія Сітнікова.

На фестивалі «Мельпомена Таврії» артистку луганського театру відмічено дипломом

Цього року до Херсону на XIX Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» завітали театральні колективи з України, Білорусії, Вірменії, Грузії, Данії, Литви, Польщі, Португалії, Румунії, Туреччини, Угорщини та Франції.

У рамках заходу Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представив фантазію на одну дію «І все-таки я тебе зраджу» за п’єсою Н. Нежданої, яка у лютому у Сєвєродонецьку вийшла прем’єрою та відкрила нову грань творчих можливостей акторів.

Виявлено підпільне виробництво алкогольних напоїв у Біловодському районі

Співробітники податкової міліції Луганської області разом з процесуальним керівником прокуратури Луганської області в межах операції «Акциз - 2017» та в ході проведення заходів у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 204 КК України на підставі ухвали слідчого судді провели обшук приватної території, приміщень та будівель, розташованих в одному з населених пунктів Біловодського району Луганської області.

Уряд схвалив рішення щодо спрощення умов ведення будівельного бізнесу, — Зубко

Черговий крок у дерегуляції будівельного бізнесу. На засіданні Уряду прийняли рішення, які забезпечують виконання революційного закону № 1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Зареєстровано законопроект про відновлення фінансування програм заради забезпечення житлом ВПО та учасників АТО

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України № 6515 про внесення змін до Держбюджету України на 2017 рік щодо відновлення фінансування державних житлових програм з метою вирішення питання забезпечення житлом учасників АТО та внутрішньо-переміщених осіб. Про це 30 травня під час спільної з Головою правління Держмолодьжитла Сергієм Комнатним інтернет-конференції повідомив народний депутат України Олег Недава.

Вітаємо футболістів «Зорі» з медалями першості України!

За підсумками чемпіонату України з футболу сезону 2016-2017, який завершився вчора іграми 32-го туру, команда «Зоря» (Луганськ) виборола довгоочікувану бронзу.

Недосяжною для переслідувачів «Зоря» стала ще у суботу, перемігши в Одесі «Чорноморець». А тижнем раніше, нагадаємо, наші земляки здобули три важливі турнірні бали у виїзному протистоянні з «Динамо» (Київ).

У Луганській області відзначають День захисту дітей

Сьогодні, 1 червня, у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С.Прокоф’єва з нагоди Дня захисту дітей відбулись святкові заходи для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Участь у заходах взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна, представники педагогічних колективів освітніх закладів та їх маленькі вихованці.

«Фантом» зупиняє контрабанду

Співробітники спецпідрозділу «Фантом» управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області на трасі Cтаробiльськ – Новопсков, що бiля с. Проїждже, встановили факт збуту паливно-мастильних  матеріалів. Торгівля дизельним паливом велася з двору приватного будинку, де дизпаливо і зберігалося.

У ході перевірки встановлено, що паливно-мастильні матеріали виробництва РФ були незаконно ввезені на територію України та реалізовувалися за допомогою дрібних торгівців, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

На Луганщині триває оздоровча дитяча кампанія

На оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах області та перебувають на повному державному забезпеченні, із обласного бюджету Луганщини заплановано фінансування на суму 2450,2 тис. грн. На оздоровлення дітей із населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, – 2028,6 тис. грн. З місцевих бюджетів – 7453,5 тис. грн.

На Луганщині відбулось ЗНО з математики

Пункти ЗНО працювали у містах Сєвєродонецьк, Старобільськ, Попасна, смт Новоайдар та селищі Широкий Станично-Луганського району.

У Сєвєродонецьку тестування пройшли випускники місцевих шкіл, а також загальноосвітніх закладів Лисичанська, Рубіжного та Кремінського району.

Старобільськ, окрім випускників району, приймав абітурієнтів із Біловодського, Білокуракінського, Марківського, Міловського, Новопсковського, Сватівського та Троїцького районів.

Семінар «Митне оформлення для початківців та практикуючих»

Торгово-промисловою палатою України створено освітній проект «Семінари та тренінги України», який покликаний допомогти розібратися українському бізнесу в складних питаннях експорту та імпорту товарів і продукції, дати роз'яснення до новим законам та нормативним актам. Відповісти на питання взаємодії компаній з правоохоронними і контролюючими органами та пояснити всі нюанси зовнішньоекономічної діяльності за коштами семінарів та практикумів.

Семінар «Як експортувати на різні ринки, використовуючи зони вільної торгівлі та преференції в торгівлі на свою користь: обираємо ринок та веземо товар на експорт?»

Торгово-промисловою палатою України створено освітній проект «Семінари та тренінги України», який покликаний допомогти розібратися українському бізнесу в складних питаннях експорту та імпорту товарів і продукції, дати роз'яснення до новим законам та нормативним актам. Відповісти на питання взаємодії компаній з правоохоронними і контролюючими органами та пояснити всі нюанси зовнішньоекономічної діяльності за коштами семінарів та практикумів.

Турбота про дітей – під щоденною увагою облдержадміністрації

Разом із забезпеченням сімей з дітьми державною соціальною допомогою облдержадміністрація координує діяльність установ та закладів, які надають соціальні послуги різним категоріям дітей.

Усього в області функціонують обласний, 15 міських і районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, тобто у кожному місті і районі області. Такі центри проводять соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Москва вперше втрачає можливість використовувати газ як зброю політичного тиску та шантажу – Президент

Президент Петро Порошенко привітав рішення Стокгольмського арбітражу у справі НАК «Нафтогаз України» проти «Газпрому» щодо контракту на постачання газу, в якій українська державна компанія виграла найкрупніший комерційний спір.

Глава держави зазначив, що відповідно до цього рішення, положення «бери або плати» скасоване, а у задоволенні вимог російського «Газпрому» сплачувати за газ на цій підставі відмовлено.

Новини АТО: на Луганщині поранено нашого воїна

Вчора вдень внаслідок обстрілу ворожого снайпера по позиціях наших захисників поблизу смт Новотошківське Попаснянського району зазнав поранень український військовослужбовець. Пораненого госпіталізовано до військового шпиталю міста Сєвєродонецька.

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування сім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Станиця Луганська тричі відкривався вогонь з автоматичних, протитанкових і підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів й стрілецької зброї.

Робота соціальних установ щодо надання соціальних послуг дітям Луганської області

Соціальний захист дітей Луганщини здійснюється за декількома напрямками. Окрім забезпечення сімей з дітьми державною соціальною допомогою, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації координується діяльність установ та закладів, які надають соціальні послуги різним категоріям дітей. Зокрема, на Луганщині працює мережа центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Рубіжанський обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, центри соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю.

 

Елеонора Поліщук поінформувала про початок літньої оздоровчої кампанії для дітей в Луганській області

30 травня 2017 року напередодні Дня захисту дітей директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук взяла участь в ефірі телепередачі «ЛОТ наживо» щодо організації літньої оздоровчої кампанії для дітей Луганщини.