Архів новин

02 июня 2017

Президент ініціює розробку законодавства, яке має забезпечити надання якісної медичної допомоги на селі

Президент Петро Порошенко ініціював розробку законопроекту, положення якого мають стати запорукою надання якісної медичної допомоги у селах країни.

«За моїм дорученням розроблений відповідний законопроект, який передбачає якісно нові правила медичної допомоги на селі з використанням сучасних технологій», – повідомив Глава держави на засіданні Національної ради реформ, присвяченому питанню реформування медичної галузі країни.

Президент закликав Парламент розглянути законопроект про медичну реформу до закінчення сесії

Під головуванням Президента Петра Порошенка відбулося засідання Національної ради реформ, яка розглянула реформування медичної галузі.

Глава держави наголосив, що українська система медицини потребує якнайшвидших реформ. Підготовлений Кабінетом міністрів законопроект був серйозно доопрацьований представниками робочої групи, Адміністрації Президента, комітетів Верховної Ради тощо. Однак низка положень законопроекту ще потребують доопрацювання.

Соціальний захист осіб з особливими потребами закріплено у Меморандумі взаємодії влади та громадськості

31 травня у облдержадміністрації проведено чергове засідання «круглого столу» з питань соціального захисту осіб з інвалідністю.

Юрія Гарбуза обрано почесним президентом Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області

Сьогодні, 2 червня,  голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів перші загальні збори Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

У заході взяли участь його заступник Вадим Данієлян, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна, директор ГО «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» Лариса Бичкова та аграрії області.

У Новопсковському районі проведено виїзну акцію «У країні дитинства, у країні добра разом зі службою зайнятості»

Відпочинок дітей у літніх таборах – це час для розвитку та цікавих пізнань. Незамінним партнером у цій справі щороку стає служба зайнятості.

 

Підписано Меморандум взаємодії між громадським організаціями Луганщини, які опікуються питаннями соціального захисту осіб з інвалідністю

31 травня 2017 року в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації відбулося чергове засідання «круглого столу» з питань соціального захисту осіб з інвалідністю.

 

До Держбюджету України Луганською митницею ДФС у травні перераховано понад 60 мільйонів гривень

До спеціального фонду – 70,7 тис. грн.

Значною мірою надходженням до Державного бюджету України протягом місяця сприяли показники зовнішньоекономічних операцій основних підприємств-імпортерів Луганської області. Серед них – відокремлений підрозділ «Луганська теплова електрична станція» ТОВ «ДТЕК Східенерго», ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод», ТОВ «НВП «Зоря», ТОВ Фірма «Промінвест пластик», ТОВ «НВО «Сєвєродонецький склопластик», ТОВ «Лізінвест», ТДВ «Лисичанський желатиновий завод» тощо.

Запрошуємо на фестиваль соціальних юнацьких фільмів

3 червня у Сєвєродонецьку відбудеться фестиваль соціальних юнацьких фільмів «32 Травня», який присвячений Дню захисту дітей.

Це щорічний луганський кінофестиваль, мета якого залучити увагу громадськості до порушення прав дитини в Україні.

Організатор заходу Благодійний фонд «Восток-SOS».

Учасниками його стануть музиканти, лектори, активні громадяни з усієї Луганської області, а також Києва та Львова.

Цього року він складатиметься з двох програм – денної та нічної.

Фотопідбірка до Дня Луганської області «Луганщина, якою ми її пам’ятаємо і любимо»

Фотопідбірка до Дня Луганської області «Луганщина, якою ми її пам’ятаємо і любимо»

Співробітники СБУ привітали вихованців школи-інтернату

1 червня, у День захисту дітей, співробітники  Управління СБУ в Луганській області завітали у гості до підшефних – вихованців Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.  

Представники СБУ не вперше вітають маленьких учнів. Шефи знають, що щирі теплі слова, подарунки та просто увага дорослих для цієї малечі мають особливе значення, адже в школі навчаються 120 дітей з особливими потребами віком від 5 до 18 років. Школа знаходиться неподалік від лінії зіткнення і постраждала під час бойових дій. Тому доречною тут є будь-яка допомога.

В Луганській області діють центри надання адміністративних послуг

У центрах надання адміністративних послуг області  можна отримати інформаційно-консультаційну підтримку за допомогою телефону та електронної пошти.  Також на веб-сторінках центрів можна знайти інформацію про перелік адміністративних послуг, форми бланків для заповнення, інформаційні картки із зазначенням строків, розміру плати та процедури отримання послуг, режими роботи центру.

 

№ з/п

Молитва за Україну зібрала 7000 учасників

Національний день молитви за Україну пройшов 27 травня у столичному Палаці спорту. Молитовне єднання відбулося за участі близько семи тисяч присутніх, до яких долучилися багато охочих через пряму трансляцію та особистий піст і молитву.

Захід тривав понад три години і мав на меті об’єднати сили в молитві за Україну усіх християнських конфесій. Учасники спільної молитви переконані, що Бог хоче бачити нашу країну вільною і неподільною, правовою і демократичною, з економічним розвитком і духовним відродженням.

Товарна насиченість продуктами харчування на Луганщині відповідає попиту населення

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду травня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Так, знизилися ціни на буряк (на 6,9 % – з 7,52 грн до 7,00 грн), капусту (на 4,0 % – з 12,15 грн до 11,67 грн), олію (на 2,7 %– з 30,11 грн до 29,30 грн), крупу гречану (на 2,3 % – з 28,85 грн до 28,18 грн), моркву (на 1,5 %– з 12,94 грн до 12,74 грн), рис (на 0,8 % – з 17,31 грн до 17,17 грн).

Запроваджується європейська система контролю якості продуктів

Визначено правові й організаційні основи державного контролю за дотриманням операторами ринку законодавства про харчових продуктах, кормах, здоров'я і благополуччя тварин, а також законодавства про побічні продукти тваринного походження при їх ввезенні (пересиланні) на митну територію України.

Для організації і здійснення державного контролю, в тому числі на державному кордоні України, створюється компетентний орган у сфері державного контролю.

План святкових заходів до 79-ї річниці утворення Луганської області «Луганщина – це Україна»

У суботу, 3 червня, у Рубіжному відзначатимуть День утворення Луганської області. Пропонуємо план заходів свята «Луганщина – це Україна», які можуть відвідати жителі та гості області.

Стадіон ім. Виноградова:

10:00 – спортивне свято: футбольний матч, веселі естафети, спортивні ігри

Міський палац культури:

14:00 - Проведення "Форум земляків"

15:00 – виступ Луганського обласного козачого кінного театру «Козацька Січ» (майданчик позаду МПК)

Володимирська площа:

14:00 – показовий виступ службових собак (біля будинку виконкому)

Семінар «Вихід на закордонні ринки. Експортуємо правильно! Алгоритм дій щодо перевірки закордонного контрагента, аналіз та прорахунок ризиків в міжнародній торгівлі»

Торгово-промисловою палатою України створено освітній проект «Семінари та тренінги України», який покликаний допомогти розібратися українському бізнесу в складних питаннях експорту та імпорту товарів і продукції, дати роз'яснення до новим законам та нормативним актам. Відповісти на питання взаємодії компаній з правоохоронними і контролюючими органами та пояснити всі нюанси зовнішньоекономічної діяльності за коштами семінарів та практикумів.

Новини АТО: ворог поновив обстріли із заборонених мінометів

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях наших військовослужбовців поблизу сіл Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району чотири рази відкривався вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У напрямку села Кримське і Кряківка Новоайдарського району бойовики двічі застосовували 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних типів і стрілецьку зброю.

3-го червня до Дня Луганської області Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Горького готує іноформаційний стенд: "Бібліотеки Луганщини: виклики сьогодення"

3-го червня до Дня Луганської області Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Горького готує іноформаційний стенд: "Бібліотеки Луганщини: виклики сьогодення".

Стенд буде представлений під час свята області в місті Рубіжне. Жителі регіону та відвідувачі свята зможуть ознайомитися з досвідом роботи провідних бібліотек краю щодо їх участі у житті місцевих громад, мінародних проектах та іноваційних програмах. Запрошуємо вас відвідати наше інформаційне містечко з 10:00.

Знайди свою бібліотеку на іноформаційній мапі та перекажи вітання!